Lasītāju pieredze par saviem auto

Renault Laguna 1997 Novērtējums: 10
Tā sanāca ka pirmā nopietnā saskarsme ar rietumu autiņiem sākās 1994. gadā. Pirms tam biju braucis tikai ar krievu vāģiem- pārsvarā ar Volgām, brīvdienās ar Žiguli. RTP kolonas vecis vienam no pirmajiem piedāvāja Renaultu. Sākumā diezgan skeptiski skatījos uz franču mašīnām. Pēc pāris mēnešiem iepatikās. Tad pārdevu Žiguli un sāku funktierēt par tāda paša Renault21 iegādi sev.1999. gadā tas arī notika. Braucu ar viņu kādus 5 gadus kamēr dēls dabūja tiesības un autiņu man atņēma. Apnikās visu laiku prasīt lai man arī iedod pavizināties ar manu autiņu nolēmu pirkt sev citu. Remontos un apkopēs katru gadu vidēji biju ieguldījis 50-60 ls , kas mani apmierina nolēmu palikt pie Renaultiem. 2006. gada sākumā atradu to, ko meklēju: Renault Laguna ar 2l motoru, klimat kontroli, borta kompi un pilnīgi visu elektrificētu [priekšējā stikla apsildi ieskaitot]. Protama lieta ka uzreiz pēc pirkuma tika nomainīta zobsiksna ar rullīti, eļļaar filtru. Mainot siksnu ievēroju ka sulojas kloķenes saļņiks pie reizes arī to. Pa šiem gandrīz diviem gadiem nojuka pakaļējais gultnis un izdega divas lampiņas. Citi Lagūnu īpašnieki sūdzas ka kompis regulāri kaut ko atgādina- man viņš paziņoja par izdegušo lampiņu un ka logu šķidrums iet uz beigām un vēl šad tad pasaka bitte anšnalle- ja bijis slinkums piesprādzēties tad atgādinājums vietā. Uz ceļa auto turas stabili, vadāmība viegla. Tā kā strādāju par šoferi tat ar savu vāģi braucu tikai brīvdienās un atvaļinājuma laikā.25% noskrējiena pilsētā 75% pa šosejām un mežiem. Vidējais benzīna patēriņš visu laiku turās 7,4-7,5 l uz 100km(tā vismaz rāda borta kompjūters un Statoila skaitītāji). Kādreiz, kad Rīgā vēl bija Shell benzīns par to pašu naudu varēja nobraukt vairāk km nekā ar statoil bendžu + vēl nedēļā punktos varēja dabūt pāris pudeles alu- bet tas ir aizgājis uz neatgriešanos. Bet nu par autiņu- motors strādā ļoti klusi(tukšgaitā vispār nevar dzirdēt, jaudas pilnīgi pietiek lai iekļautos kopējā satiksmē. Vienu reizi pamēģināju cik velk- pie 200km\h palikās bail, kaut gan radās sajūta ka vairāk par 210km\h nevarētu izspiest. Eļļu lietoju pussintētiku jo nezinu kāda lietota pirms tam un nav jau tam motoram tādas slodzes lai maksātu dārgāk lejot sintētiku. Pa 10000km līdz eļļas maiņai pazūd ap 0,5 l . Arī braukt ir ērti- ja kādreiz ar Volgu vai Žiguli pēc 400 km jaunībā jutos noguris tad ar Lagūnu lielākais attālums dienā bija 900 km- noguruma nekāda. Konkrēti ar šo mašīnu esmu ļoti apmierināts. Kā auto kalpo ir atkarīgs no tā, kā tu pats brauc un kā pirms tevis braucis un par to rūpējies iepriekšējais saimnieks. Regulāras apkopes un netaisīt dragreisus pa Kr. Barona ielu un problēmām nevajadzētu būt. Foto ir bet nemāku ielikt. Vēlāk, kad salasīšu visas bildes atradīšu kādu, kas ieliks viņas galerijā.
RLaguna @ 28.decembris 2007 0:00
Visi komentāri
 
TDI 28.decembris 2007 18:31
0 0 Atbildēt

taa nu bija sanaacis ka mana pirmaa JAUNAA ''importa'' automashiina bija RL , pedaalju mezgls -tirzaa ( man 45-46 zoles izmeers ) razvarotaa -sajuuta ka tuliitinj paklups pret aareejo prieksheejo riteni , jaunaa izpuuteejaa ''biksee' caurums??!! kursh uz garantiju neattiecaas ???!!! kreesli bezformiigi , griesti zemi . Iiisaak pietika ar paaris nedeeljaam lai saprastu ka labaak bija vecajos OOOO nekaa jaunajaa ( tobriid) RL . vieniigais kas bija laps - cena , nieka 8,5kls .

Girc44 29.decembris 2007 16:03
0 0 Atbildēt

degvielas patēriņš:D

ibio 2.janvāris 2008 9:31
0 0 Atbildēt

Nu patēriņš ir bruacot 90% pa šoseju:D
pārējam var piekrist

RLaguna 8.marts 2008 9:46
0 0 Atbildēt

Kārtējā tehniskā apskate garām-pilnīgi viss pa nullēm.CO-0,001.Arī benzina patēriņš joprojām 7,5l/100km kaut gaisa filtrs nav mainīts divus gadus un nekas nav remontēts.

B405 2.jūnijs 2008 12:34
0 0 Atbildēt

Pirmai Lagunai nav ne vainas, pats 2g. ~50tk km braucu ar 2000 gada universalu, laikam tas pat 2. l 16v motors. Trukumi - vārgas tuvās gaismas, pilsētas bedres prasās skatīties ar migliniekiem, nezinu, reflektori neizskatās pirmā svaiguma, kāds varbūt mainījis - jo pr. stikls ir mainīts, man gan tas pretatspīduma, kas nav apsildāms. No elektro u.c. fīčām nav tikai kruīza un apsildāmo beņķu, viss pārējais ir, ieskaitot lūku un klimatkontroli, tāpat pļāpīgais vāciets stāsta par siksnu , izdegušu spuldzīti vai neatlaistu roķeni.. Tikko no ielas izgāju apskati pa 0. Salons nedaudz grabošs, skaņas izolācija nav tā labākā, bet lētā gala auto par to nestresojam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti