Lasītāju pieredze par saviem auto

Honda Civic 1997 Novērtējums: 8
Stāsts vienkāršs un prozaisks. Honda Civic 1.4, trīs durvis. Braucu nu jau vairāk kā divus gadus, tā ka esmu mazo velnu izpētījis pamatīgi.
Honda kopumā atbilst streotipam - mazs auto sievietei (pats, gan piederu stiprajam dzimumam) braukšanai pilsētā. Maza šī mašīna ir nosacīta, pie vajadzības var braukt arī četratā, vienīgi 2 durvju dēļ grūti ielīst aizmugurē, taču tā kā pārsvarā braucu viens, tā nav pārlieku sāpīga problēma. Bet kas pozitīvi mazie gabarīti dod lieliskas manevra iespējas.
Motoriņš ir mazais - 75 z/s. Pilsētai pilnīgi pietiek. Viens, divi, trīs, četri un ierastie 70-80 km/h sasniegti. Ja vien nav nolūks kā tādam strītkingam no katra luksofora katapultēties pirmajam, tad jauda pilnīgi pietiekoša. Citādi ir ar šoseju. Tā nopietni tas auto iet līdz kādiem 130 km/h, lielākā ātrumā motors sāk elpot smagāk. Varētu jau teikt, ka nu kur tik ātri skriet, taču ir divi bet - pirmais ārzemes (uz kurām šad tad aizbraucu) - tepat Lietuvā pa bāni 130 ir atļauts, 150 var mierīgi braukt, bet tāds ātrums šitam auto diez ko nepatīk. Iet jau viņš iet, taču ar visām maņām ir jūtams, ka manevra un motora rezerves vairs nav. Max. ko esmu izspiedis - 175-178, bet tas jau ar lielu mocīšanu, negribīgi un garu ieskrējienu.
Otrs Bet ir saistīts tepat ar Latviju. Šādam motoram braucot ar simtiņu apdzīšanas rezerves ir niecīgas. Velkas pa priekšu viena fūre ar 80 un pamēģinu viņu apdzīt, ja satiksme dzīva.
Treškārt, degvielas patēriņš. Teorētiski jau niecīgs. Praktiski - ja ir apņemšanās un spēja ieturēt 90, tad var nobraukt ar 5 litriem. Ar manu braukšanas stilu - 110 - 130, motors ir spiests jau griezties augstākos apgriezienos un patēriņš kāp, reāli 7-9 litri. Pilsētā, dzīvespriecīgi, bet ne agresīvi, braucot, 10 litri.
Tiem , kas raksta par pieciem sešiem litriem uz simtu neticu, vai nu viņi tiešām brauc kā vecum veci opji, vai, kas ticamāk, vienkārši muld vai īsti neseko līdz cik mašīna tērē.
Pie tam, motors manai Hondai ir teicamā stāvoklī un ļoti kopts - ik pa 10000 sintētiskā eļļa, sveces mainītas laikā, eļļu neēd un tā nekur nenoplūst, tehniskās apskatēs visas atgāzu normas ir vairāk kā normas robežās.
Tehniskā uzticamība vispār ir lielākais auto plus. Nobraukums tūlīt būs 200 000 (droši zinu, ka patiess, jo kopš 97. gada esmu trešais īpašnieks un abus pirmos labi pazīstu - viņi odometru uz atpakaļu nav griezuši). Divu gadu laikā esmu nomainījis - izpūtēju, aizmugures amīšus (vēl jau varēja nemainīt, bet patīk, ka auto teicamā kārtībā), šķērstabilizatoru atsaites, un aizmugurē amīšiem bukses. Tātad kopumā remonti nav bijuši lieli, turklāt visi ir tādi, kurus vēl bija iespējams atlikt. Kopējās izmaksas ap 250 Ls.
Divas reizes esmu gājis TA, abas bez problēmām izgāju ar pirmo reizi, tagad atkal TA tuvojas un bez bažām esmu gatavs apmeklēt Bauskas ielu.
Par mīnusiem. Viens ir būtisks, aks mani kaitina dienu no dienas. Es nespēju vadītāja sēdeklī atrast ērtu sēdpozīciju. Divu gadu laikā esmu izmēģinājies visādi, taču īsti ērti nav. Māsa, kas šat tad auto aizņemas, saka, ka viņai šada problēma nav. Varbūt vainīgs mans augums - 190 cm. Bet šī ir otrā japānu mašīna, kurā man šādas problēmas.
Vēl viens mīnuss, arī raksturīgs daudziem japāniem, sliktā skaņas izolācija. Salonā var lieliski dzirdēt gan ceļa, gan aerodinamiskos trokšņus.
Citādu mīnusu nav, ja neskaita šarma, stila un skaļa vārda trūkumu.
Vērtējums 8 par tehnisko uzticamību, funkcionālitāti un arī izskatus. Zila toņmaiņas (tā rakstīts teh. pasē) metālika ar piecstaru diskiem izskatās lieliski.


tg @ 10.aprīlis 2008 0:00
Visi komentāri
 
ibio 10.aprīlis 2008 15:46
0 0 Atbildēt

Es domāju, ka ja ieliksi vēl 3 reizes tad varēs iedot pat visas 10 balles:)

Arsmens 10.aprīlis 2008 17:30
0 0 Atbildēt

Arii esmu paarliecinaajies, ja esi 120-150 km/h brauceejs un pilseetaa patiig griezt no krustojumiem pirmais, tad ekonomija no mazmotoriem nav. man shaads pat civics tikai kupe ar 1.6 motoru kaartiigi griezhot pa pilseetu virs 9 litri nedabuut, pa taaliem gabaliem ap 130 turot ir ap 7.5- 8L/100km. Pa seedekli varu teikt to pashu- diidies kaa gribi, eertu seedpoziiciju nedabuut! Lampas zem visas kritikas, tumsaa liekas ka ar gabariitiem brauc nevis tuvajiem. Un taa nav manu lampu vaina, nesen ir puleetas un ar reflektoriem arii viss ir ok. Spuldziites arii visaadas ir meegjinaatas. Skanjas izolaciju nedaudz esmu uzlabojis durvis un bagazhnieku nopakojot ar stp- ir juutams uzlabojums.

msh 11.aprīlis 2008 3:04
0 0 Atbildēt

Konda ir konda - golfiski izmēri, bet baismīgi zems, jo japoškas nav tik lieli - vēl viens iemesls par labu vāciešiem :D Ar maniem 1,95 es no tāda civika nevaru normāli izkāpt - jo ķeblis atrodas no zemes pārāk zemu. Kas notiek, kad ar šitādu nobrauc no asfalta, nav pārāk grūti iedomāties...

Valdis 11.aprīlis 2008 12:30
0 0 Atbildēt

Varbūtība nobraukt no ceļa ar tādu zemu hindu (ar zemu smaguma centru) ir daudz reizes mazāka kā ar taviem augstajiem vāciešiem :D

msh 12.aprīlis 2008 10:01
0 0 Atbildēt

Es teicu no asfalta nevis no ceļa :P Mēs tomēr dzīvojam latvijā ;)

rey 18.aprīlis 2008 23:28
0 0 Atbildēt

PN msh ar savu audi!
1. viens ir iekaapt auto un otrs braukt. ne visi ir 2 m gari :D zemaaks auto stabilaaks
2. par to granteni :) es personigi gadaa no nobrauktajiem ap 30 stukiem max 100 km nobraucu pa granteni, taa ka man po... katram savas vajadzibas
3. izbeidz savu shrotu visiem gjiimii baazt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti