Lasītāju pieredze par saviem auto

Volvo V50 2004 Novērtējums: 8
Volvo V50, 2.0L dīzelis ar 136 bhp, 6MT, Momentum komplektācija. Iegādāts 2009. gadā lietots no Vācijas ar 113000 km, tagad nobraukti apmēram 10000 km. Apdrošināšana - OCTA uz gadu ap 85 Ls, Kasko uz gadu ap 245 Ls (ar 70 Ls pašrisku). Mainīta eļļa/filtrs, bremžu uzlikas, kā arī labota ziemā pa kupenām mīcoties aizplēstā motora "panna" (kopā ap 120 Ls). Bija jāpērk arī jauns ziemas un vasaras riepu komplekts (205/55/R16). Tuvākajā laikā būs nepieciešama motora siksnas maiņa.
Degvielas patēriņš ir starp 6 un 7 L/100 km, ja kāda puse ceļa ir pa šoseju. Protams, mīcoties pa sastrēgumiem tas uzkāpj virs 7 L/100, bet ziemā un braucot tikai pa Rīga ir gadījies redzēt arī 10 L/100. Patēriņu noteicu pēc reāli tankštellē iepildītā un nobrauktā. Borta kompis ir optimists un cenšas tuvināties oficiālajiem patēriņa cipariem ;)
Aprīkojums nav lepnākais, bet pilnīgi pietiekams. Apsildāmi spoguļi, pašaptumšojošs atpakaļskata spogulis, kruīza kontrole, lietus sensori, stūre ar audiosistēmas kontroli, klimata kontrole, normāla audio iekārta (skaņa laba, bet nav mp3 atbalsta). Ir arī DVD satnavs, bet nav Latvijas diska un attiecīgi tas tikai aizņem vietu bardačokā, kur tagad ietilpst tikai briļļu maks. Drošības aprīkojums ir pilnā komplektā - SRS, SIPS un vēl jumta inflatable curtain. Salons vienkāršs un viegli tīrāms, pietiek vietas dažādiem sīkumiem un visas pogas ir pa rokai, bet ņemot vērā, ka audio sistēma nelasa mp3 diskus, tad maz vietas CD.
Braukšana ir patīkama, lai arī piekare ir pacieta. Salīdzinot ar iepriekšējo Volvo S70, liekas, ka mašīna nav tik stabila uz ceļa. Tas laikam tādēļ, lai liktos sportiskāka, bet nekādas nepatīkamas izjūtas tas nerada. Sportiska tā tomēr nav ar savu 1470 kg pašmasu, kas ir tikpat kā jau pieminētajam S70, bet to arī nebiju gaidījis un arī vēlējies. Asuma pietiek, lai krustojumā varētu strauji uzsākt braukšanu un apdzīšana nav problēma, ja nav slinkums pārslēgties 4 robā.

Universālis bija vajadzīgs sakarā ar ģimenes pieaugumu, lai varētu ērti pārvadāt bērna ratus. Bagāžnieks nav tik liels kā varētu gaidīt, bet ratiem, vai 2 kartupeļu maisiem vietas pietiek. Ja noloka sēdekļus, tad var iekrāmēt arī kaut ko apjomīgāku. Kopumā mašīna ripo labi un dara visu, ko es no tās biju gaidījis.
bumbarash @ 20.maijs 2010 0:00
Visi komentāri
 
scope 20.maijs 2010 21:08
0 0 Atbildēt

Šaubos, ka nestabilitāte ir speciāli radīta sportiskumam
Sportiskajām mašīnām kāreiz piemīt īpasība būt ļoti "cietām" un pieplakt pie ceļa(arī, ja tas nav ideāli gluds).

Ja ļoti gribas MP3, painteresējies vai nav iespēja pieslēgt CD changer emulatoru, kurš ļautu spēlēt MP3 no USB atmiņas.

Sarashkins 23.maijs 2010 14:01
0 0 Atbildēt

Tu tiešām tam nobraukumam tici?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti