Lasītāju pieredze par saviem auto

Kia SHUMA 2000 Novērtējums: 3
Ha, nu būšu pirmais pašnāvnieks, kas te kaut ko ierakstīs. Nu, iegādājās man te darba mašīnu KIA SHUMA, 200 gada, pilnīgi jauna, vekalā divi gadi puvusi ( nezin kāpēc : ) ) Nu lūk. Pašam savā laikā bija 92. g. bmw 316, pēc pimās darba mašīnas iedalīšanas to pārdevu, nu protams šitas KIA, kaut 11 gadus vecam, bet bmw blakus nestāv, tas man jāsaka, es domāju, ka nava: )
Nu par mašīnu pašu - dzinējs 1.5 DOHC , pēc veikala datiem bija jāēd benzīns 6 - 7 litri, man tas maita, tagad ziemā, vidēji rij 9.2 - 9.5 litri !!!!!!!!!!! Protams, tas, ka tajā KIA "centrā" izlamājos par šito jautājumu, ir kaķim pie astes : ) Labi, ka nava jālej pa savu naudu, bet nu principa pēc..... Rāviens auto it kā ciešams, priekš šitā dzinēja, kā nekā masa - tonnai drusku pāri, bet pie ātruma virs 140 km/h gan tā masa laikam drusku par mazu bet mashīna pēc izmēriem par lielu, nu pārāk liela stabilitāte īsāk nava. Nopakojums - nekāds, vienā vārdā - nekāds, paverot haubi, liekās, ka dzelži ribās tūliņ sadursies un braucot, kaut mazākā vēja pūsma vai akmentiņš - skaņa tīri labi dzirdama, bet, ja mūziku uzgriež - ciest var : ) Līdz ar to - ziemā siltumu slikti tur - mašīnu noslāpē un pēc neilga laika jau ir auksts salons. Nu tādus sīkumus, kā to, ka ne pelnu taukā, ne uz miglas lukturu pogām, un vēl dažām, nava apgaismojuma lampiņu - ar to arī nākās samierināties. Mašīna ar radio nebija aprīkota, labi, ka tumbas bija, tās gan tikai priekšā - bet nu - no sliktākajām gan nava. Pēc pirkšanas nestrādāja pakaļējā loga apsildīšana, jaunu stiklu gaidīju 4 mēnešus !!!!!! Un arī pēc uzlikšanas - silda draņķīgi. ABS nava.
Iteresanti kaut kā stūre izveidota, bieži grozoties stāvietās, ja griez stūri ar vienu roku, tad pastāvīgi nospiežās signāla poga, tas tāds jautrs pasākums, ta uzreiz visi apkārtējie pievērš uzmanību MAN : )
Garantiju iedeva 1 gadu vai 50 000 (!!!!!!!!!) parasti esot 100 000
Nu pagaidām nobraukti 20 000 un it kā vēl ripo, it kā ziema arī "pārciesta", hadene it kā arī vēl kopā turās, salons gan jau drusku piečīkst, bet nu no plastmasām arī vairāk neko nevar gribēt. Interesanti, kas būs pēc tiem 50 000 : )
Īsāk mašīna atbilst savai cenai - neko vairāk nevar arī no tās prasīt, protams, ka pa to cenu būtu labāk kaut ko no Vācu brīnumiem pirkt, nu attiecīgi krietni vecāku: ))))
Nu, tas viss būtu nieks - pats kronis visam ir tas KIA "centrs" - kaut kādas netīras drausmīgi, piecūkotas garāžas, vīriņi kaut kādos nenoteicamas krāsas kombenzonos, Latviski reti kurš māk runāt, un ja runā, ta liekās, ka viņš ir Tavs niknākais ienaidnieks : ) Kamēr bija darba Opelītis - tak prieks bija Adam Auto ieiet, vismaz tīrība un civēciska attieksme. Piem. tajā KIA iedzinu pēc 4 mēnešu gaidīšanas to stiklu nomainīt pa garantiju (pasvītroju) !!!!!! Tak iznāk kaut kāds nošmulējies vīrelis un šķībi skatās uz to auto...... Ārā ziema, protams auto drusku netīrs...... Šamējais savelk prezidenta ģīmi un saka, ka nevarot stiklu mainīt, jo mašīna esot netīra, jo šis apkārt strādājot NOSMĒRĒŠOTIES.......... Bāc, tak es tur uz vietas gandrīz vai nokritu un sāku zviegt, pēc tā, kad to šmuli biju nopētījis : ) Protams, ka tad, kad es ilgi un dikti pa telefonu runāju par to stikla maiņu, neviens neteica, ka jāmazgā iepriekš mašīna... Nu pienāca kaut kāds maiņas meistars un pateica, ka tikšot ar visu paši galā. Nu pie vienām sāpēm, teicu, lai paskatās ko tas benzīna patēriņš tāds paliels, priekš 1.5 dzinēja (jauna), labi - būšot izdarīts..........
Vakarā atnāku pēc auto - jā - stikls nomainīts - garantija viss čotka, saņemu rēķinu - 3 Ls, par mašīnas mazgāšanu !!!!!!! Un 2 Ls par "kompja testu" uz patēriņu, viss esot robežās - tā tam jābūt........ Nu vot te ta es drusku ah.... el, par to naglosķ, es saku - dodiet man tā "kompja" izdruku, kāpēc ta pērkot mašīnu tika solīts patērīņš 6 - 7 litri ???????? Nē, kompja izdruku viņiem neesot!!!!!!!!!!! Un vispār, ko es iedomājoties : ) Nu karoče tees vispār sapratu, ka neemsu ne vajadzīgajā laikā ne vietā: )))))) Nācās samaxāt piečuku velns viņ zina par ko un stūrēt spīdošā KIA SHUMA uz māju pusi, kamēr vēl nava mani lamāt sākuši vai nu es tur sācis ālēties: )))))))))))
Īsāk mašīna priekš tās cenas ir braucama, bet nu KIA "centrs" : )))))))) Tas ir što ta: ))))))) Ja kaadi jautājumi, ha, ta varat uzdot i- auto portālā - nicks "Piparučio", sev un pa savu naudiņu es ķaut ko tādu nebūtu dadomājies pirkt - bet nu galīgā izmisumā.................. toreiz tādā arī bijām, jo bez auto nekādīgi......... Vēlu veiksmi..........
Piparuchio @ 13.marts 2003 0:00
Visi komentāri
 
zinatajs 13.marts 2003 18:28
0 0 Atbildēt

Tagad vismaz KIA tirgo un apkalpo ar E&S auto - SAAb kantoris.

Sandis_UR 13.marts 2003 21:25
0 0 Atbildēt

Kur tavai prieksniecibai prats tadu meslu pirkt. Labak butu nopirkusi vazu, majas paris skruves pieskruvejis, apstradajis ar antikoru, nomainijis strateri un aiziet brauktu uz nebedu, ik pa laikam palizdams zem motora parsega.
Serviss jau ari labais.....

Qued 14.marts 2003 8:58
0 0 Atbildēt

Autors jau arī mazliet tā kā par daudz no sevis iedomājas. imho tas ir normāli, ja tu nomazgā auto pirms vešanas uz servisu. Elementārs pasākums cieņas apliecināšanai cilvēkiem, kam to auto būs jāremontē, lai kas viņi arī būtu.
Abet par to patēriņu - tā arī rakstīts 6-7 litri? Nav teikts, ka uz šosejas tik un tik, bet pilsētā vairāk? 1,5 litrīgam motorītim uz tādu masu pilsētā un vēl ziemā 9 litri uz 100 km nav nekas briesmīgs. Nujā, atkarīgs arī no braukšanas stila.

Piparuchio 14.marts 2003 9:34
0 0 Atbildēt

Autors to QUED !
Vec,neko es par sevi neesmu iedomājies,es uzrakstīju,kas un kā ir noticis un gadījies. Par cieņas izrādīšanu - sorry es nevazājos katru dienu pa servisiem,laikam atšķirībā no Tevis,tāpēc man nestāv galvā pastāvīga doma,ka auto jānobirstē.........ja to prasa tīri stikla mainīšana,tad lai vīriņi iepriekš brīdina.....Un Tu neesi tātad bijis tajā KIA servisā,kur par cieņu vienam pret otru un par tīrību vēl ilgi varētu diskutēt.
Patēriņš.Pērkot auto mums tika reklamēts - pilsēta - 7 litri , šoseja - nepilni seši,ja nemaldos - 5.7. Tātad vidējais ap 6,5........Labi,ņemot vērā,ka nekas nava ideāls un ir ziema - 7.5 - 8 (vidējais) - tas ir griesti, bet ne jau 9.5 !!!!!!!! (vidējais pilsēta + šoseja ) Un nekāds stiepējs es neesmu,kas stiepj no krusta līdz krustam ar pedāli grīdā..............Ielīdu arī KIA mājas lapā,KIA RIO - pēc info no paša KIA veikala,dzinējs ir tāds pats - pie tam 1.6 nevis 1.5 - paskaties degvielas patēriņu..........Protams tur ir dotas jūdzes kuras var nobraukt ar vienu galonu benzīna,nu pārrēķināt tur īpaši čakars nava........nu re - Tev viss ir kā uz delnas......Es saku - no mašīnas neko labāku nevar gribēt par to cenu.........viss ir kārtībā,vienīgi kreņķis ir uz to visu apkārtējo auru............Veiksmīgu Tev dienu ! :)

Ranger 14.marts 2003 17:16
0 0 Atbildēt

Jaa, ar to cienjas izraadiisjanu taa ir, kaa ir - labi ka nelika pieciiti izgludinaat...
Latvijaa, pat autorizeetajos servjos gadaas "zveeri", peec to darbosjanaas ap auto, plastmasas leberinji tiek aizlausti, paari paliek rez. daljas, auto tiek nosmeereets, radio sareguleets...

shearer 14.marts 2003 17:46
0 0 Atbildēt

nu man domaat, ka ziemas laikaa tie 9,5 litri ir normaali. pareekjini auto sildiishanu, staaveeshanu korkjos utt. nu manupraat normaali. Manam autoarii ir 1.5 litru motors, un shoziem eeda pilseetaa arii ap 10litriem. reku tagad siltaks palika, uzreiz mazaak eed :)

Sandis_UR 15.marts 2003 11:49
0 0 Atbildēt

Secinājums viens:
neperciet kaut kadus tur kia un daewoo. Piparuchio, tavi prieksnieki pashi vainigi, ka tagad mocas ar sitadam galvasapem, ka saka tas senais teiciens "skopais maksa divreiz".
Vispar visi kiniesi ir galgie mesli, labak nopirkt paris gadus vecu AUDI.

JFK 17.marts 2003 0:35
0 0 Atbildēt

Sandi,Tu esi........stulbs,atvainojos...............KIA,DAEWOO-korejeshu markas neviss kinieshu.Tu, es skatos zini tikai vienu marku-audi:).................
Viss parada tavu pratu.............tavu kompetenci,araa no shi diskusijas.
Bet par korejieshiem varu teikt-perciet ne ekonomiska tipa modeljus, bet biznesa klases,dzipus-tie labaak piemeroti musu celiem.

Sandis_UR 17.marts 2003 18:09
0 0 Atbildēt

JFK tu smagi kludies.
audi nav vieniga masina, kura man patik. es atbalstu r-eiropa razotos autinjus, kuri ir vairak piemeroti musu klimatam. Pie tam r-eiropa razotajiem auto ir lielaka kvalitate ir krietni augstaka. Protams, es netaisos ne ar vienu strideties par gaumi, ja tev patik korejiesi, vai ka vinjus tur, tad ta ir tava problema. es labak izvelos atbalsti eiropas autorazotajus. Peace

shearer 17.marts 2003 20:19
0 0 Atbildēt

un Eiropieshu autorazhotaaji normaali patuksho muusu macinjus. Cenas saliidzini, cenas....!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti