Lasītāju pieredze par saviem auto

Opel Kadet 1984 Novērtējums: 8
Pirkts pirms 4gadiem. Motors 1,2. ēd ap6l. Pa šo laiku nomainîts: Pakaļējie(kad nopirku) amortizātori, ûdenssûknis,1pusass gumija, priekšējie supporti(šogad uz tehnisko) 1pr spārns, viss izplûdes kompl. kolodkas, eļļas filtri.
Ritošā daļa visa orìināla(aporas uz kniedēm stûres meh nav aiztikts. Nedaudz rûsē pakaļ, arkas(sametināju)
Tenisko eju ar pirmo, gatavoju pats. Servisā, tikai un vienîgi braucu regulēt CO.
Plusi- lētas daļas, nesāp galva ka nozags, vienkārši remontējama
Mînusi: Îsti nezinu, varētu bût šerpāks motors, vienam nekas, bet ìimene+bagaþnieks tad ir kā ir!!!


P/S Pirkta par 700$, esmu apmierināts, braukšu kamēr ies!!!
ZOGA @ 14.novembris 2002 0:00
Visi komentāri
 
raivo 12.decembris 2002 13:45
0 0 Atbildēt

Man pazistamam chomam ir OPEL KADETT 1.3 S. (1984.g)Vinjsh ar to brauc apmeeram 3 gadus. Autinjsh nav gandriiz nemaz ruusejis(vispaar esmu ieveerojis,ka shie vecie kadeti ir daudz izturiigaaki par taa saucamajaam "laasem") Nekas dizsh nav remonteets, autinjsh izturigs un ljoti vienkaarsh. Choms pats pilnibaa izjauca motoru, iztirija to un salika kopaa. Veel vinjsh nomainija salonu ar "laases salonu". Skats daudz forshaaks. Arii dizainu labi paartaisija.

Edux 21.janvāris 2003 13:09
0 0 Atbildēt

Opel rulee. iistais aparaats lai bez liekiem uztraukumiem pa latvijas celjiem braukaatu. Man pasham i 1.2l Kadetinjsh no 86g. pirkts pa 200Ls, ja to nelauzh un nedod sliktu mantu eest tad iet opeliitis dikti labi. Es reiz braucot ar 4 cilv. pa Valmieras shoseju pat 140 no vinja izdzinu un motors nemaz nekauca kaa cuuka uz kaushanu =)
Protams ir miinusi, opelji ruusee! un tiem kas grasaas taadu opeliiti pirkt iesaku saakumaa sagatavot kaadu spainiiti pacietiibas un draugu kas nelaimee varees juus liidz maajai aizvilkt, vismaz pirmo 1/2 gadu kameer vainas noveerstas. Veel miinuss muusu ziemaas pie -25 graadiem nevar vinjsh sasildiit to radiaatoru un gadaas pat ka saak salt ciet logi, bet kadets ir uzticiigs, un lidz galameerkjim mani ir aizvedis vienmeer (iznjemot saakuma periodu kad vinjam uznaak bizdings un uz celja to sataisiit nevar).
Ja peerc kadetu apskati: vai nav arkas noruuseejushas un sliekshnji, un veel gadaas ka izpuuteejs saruuseejis, bet tas nav saapiigi, pa 10ls man uzmetinaaja jaunas bikses un tas nu gan i ko veerts, motors duuc kaa bitiite. =)
Pilseetas satiksmee ideaals, mazs un veikls, perfekti gabariiti var izbraukt visur ar attaalumu 1cm no malinjaam, un bagazhniekaa var salikt liidz pat 8 alus kasteem =)
P.s. ja maak ar sajuugu "manevreet" krustaa pat bembim aizies garaam.

Īpašnieks 21.aprīlis 2003 13:27
0 0 Atbildēt

Edux par to Bembim garaam aizieshanu samelojaas, bet par to, ka mashiina ir ljoti laba pilseetas satiksmee, tas tiesa.
Pats braucu ar 1985.gada Kadetu 1.2.
Miinusi tomeer ir:
Peec paarseeshanaas no BMW(E34) uz opeli, prasaas stipraakas bremzes(daudz stipraakas).
Stuure ar sameeraa lielu briivgaitu(atkal saliidzinaajumaa ar BMW).
Salons grab konkreeti, pa brugji vispaar braukt taa ir katastrofa.
1.2L motors kaut cik velk tikai tad, ka esmu viens pashiinaa. Ja veel kaads cilveeks jaaved, vai ir bagaazha, tad n jaudas var atvadiities.
Servisu apmekleeju vismaz reizi nedeeljaa, jo, lai arii mashiinai nekaadu baigo ieriichu nav, taapat vislaik kaut kas saluuzt. Parasti jau nekas nopietns nav, bet serviss ir pa celjam uz darbu, tad visaadam gadiijumam iebraucu pakonsulteeties.
Ljoti pietruukst 5. aatrums.
Visaadi shkjidrumi(eljlja, dzeseeshanas shkjidrums) jaapielej diezgan regulaari.
Arii benjkji shim modelim jau peec tik ilgas lietoshanas ir konkreeti izseedeeti un muguraa duraas dazhaadas metaala detaljas, bet tas tikai vadiitaajam, blakusseedeetaajam benjkjis ir daudz labakaa staavoklii:)
Izpuuteejs Kadetam ir ar katalizatoru(vismaz manam ir), bet peec ilgaaka laika shis katalizators vienkaarshi sabirst un tanii bundulii dara nepaiikamu grabuli, kas uzdarbojaas teshi pie maziem apgiezieniem - tas ir tukshgaitaa. Nomainiit maksaa mazliet vairaak nekaa leeti.
Plusi:Benziins - par to nav jaauztraucas, jo 1.2L motors taadu vispaar gandriiz nemaz nepateeree. Kadets ir kaa kamielis - ielej savus 30-40 litrus baakaa un tad nedeelju vai pat vairaak brauc bez beedu.
Viss, kas saluuzt ir leeti saremonteejams un viegli pieejams.
Nav jaabaidaas, ka mashiinu nozags(vismaz ne tik ljoti kaa BMW, AUDI un Mercedes iipashniekiem)! :)
Manam Kadetam vienreiz bija meegjinaajushi attaisiit bagazhnieku - neizdevaas, toties izdevaas vadiitaaja durvis attaisiit. Tomeer es konstateeju, ka nekas nav panjemts. Viekaarshi taadaa mashiinaa NAV ko njemt!

Par 500$ mashiina labaa staavoklii ar zinaamu veesturi - nav nemaz tik slikti.

Cemical 23.aprīlis 2003 12:19
0 0 Atbildēt

Par to zagshanu Īpašniekam ir taisniiba - Vecaa Opeliitii tieshaam nau ko zagt...
Man gan ir 1.3 laasiite 86.gada...Un taisniiba raivo - ruusee daudz vairaak nekaa vecie kadeti...Par motoru - krietni var palielinaat jaudu maziem motoriem nonjemot nost vakuma korektoru(ja taac ir - virs aizdedzes sadaliitaaja)un pagriezhot agraaku aizdedzi...Jauda palielinaas manaami, bet daudz gaazeet arii nau ieteicams - macinjsh to neizturees - nu manam 1.3 cik esmu noveerojis iet apm. 10 l/100 km..fakts iipashi nepriecee kad uz Riigu un atpakalj (apm 50 km) jaalej iekshaa 95 zupu par 2,- Ls.
Remontaa patieshaam aiziet maz naudas - tanii zinjaa kadetu uztureet ir leeti...studentiem kaa reizi...
Kopsh sataisiiju bagaazhnieku (ieliku wooferi, paaugstinaaju griidu un visu paareejo uztaisiiju vizuaali skataamu un pat patiikamu - tas viss sver kopaa ap 60-70 kg)saaka grabeet viss salons - un hadene ar laikam to vairs ilgi neizturees...
Kaa jau IIpashnieks mineeja - bremzes vareeja buut labaakas - tas laikam ir veel viens punkts bez ruusas kur piesieties Kadetiem...Probleemas ar suportiem nau retums arii rocenes parasti nau kaartiibaa...
Pirms vakumnieka nonjemshanas ar saveejo izspiedu uz 170 km/h - vairaak kaukaa negribeejaas - bail ka motors neizgjeerbjas...taa ka Opeliishi gaaja un ies labi...Galvenais nenjemt pieree tos kas noliedz Opeljus kaa sugu un viss buus O.K....

kilo 24.aprīlis 2003 13:52
0 0 Atbildēt

Esmu braucis ar diviem Kadetiem. Pirmais bija 85 g. "lāse" 1.6 ar mono šprici. Tas bija labais - kampiens un ekonomisks. Parastās Kadetu vainas priekšējo bremžu supportu "košanās", rūsa. Remontēt var pats, detaļas pieejamas. Tikai viena nopietna ķibele, ka tam ar mono šprici ir kompis, kas nojūdzoties oriģinālā maksā ~500$.
Šrotos dabūt kompjus var bet noteikti jāsakrīt visiem kodiem. Tā man arī neizdevās atrast. Beidzot pēc reklāmas atradu vienu elktronikas speciālistu kurš par 50Ls to kompi saveda kārtībā (tur bija iekšā trīskārtu montāžas plātne, kurai bija sākuši atdalīties celiņi vidējā kārtā).
Otrais bija lāse 1.3 ar karburatoru - labs.
Tagad braucu ar ASTRU 1.7 TD 95. Arī labs (priekšējo supportu problēma novērsta) dīzeli maz ēd, kustās ņipri.
OPEL Rullē!!!

dge 15.maijs 2003 19:46
0 0 Atbildēt

Vecais kadets, un nerūsē? Nestāsti jokus, man ir 89. gada Vectra, galva griežas kad pabāž galvu apakšā, visur rūsa, un mašīna par 6 gadiem jaunāka nekā tavs Kadets.

KARLISLIVI 31.maijs 2003 17:53
0 0 Atbildēt

kadetins ir masina leta un laba .loti ekonomiska,ja ir 2vai 1 braucejs tad ari jauda 1,3 l, pietek un vairak nevajaga .man ir 1983 g. masina bez rusas un skati eju uz 1 piegajienu.ta ka opela markas masinas ir loti labas,lai dzivo O PELIS ///

dge 15.jūnijs 2003 13:13
0 0 Atbildēt

Opel mašīnas tiešām ir labas, tam es piekrītu, taču rūsa tām ir nopietna problēma, tā ir pat tīri pajauniem Opel. Tā kā, tas nav nekas īpašs, ja kadetam ir rūsa, ja tās nav, tad 100% kāds to ir noslēpis un savādāk nemaz nevar būt.

bermuda 29.jūlijs 2003 10:21
0 0 Atbildēt

Cepuri nost OPEĻA priekšā. Īsts darba zirgs. Jāju jau 3 gadus. Mainīts ir kloķenes blīvslēgi, stūres stieņa blīvslēgi un tukšgaitas apgriezienu regulators.
Manam OPELIM (88g., 1,6l monošprice) tāpat kā visiem rūsē aizmugurējās arkas un niķojas kompis. Varbūt kāds var ieteikt meistaru kas varētu nomest komja rādījumus vai kā citādi savest kārtībā elektroniku?

adatukamols 9.augusts 2003 2:04
0 0 Atbildēt

Taa vechi...un daamas :) . Braucu ar `82 gada kadetu kopsh 1994 gada, un saku, ka man patiik. Biku ruusee, jau 3.ais motoors staav iekshaa, bet braucu ar daudz. Galvenais ruusu taalu nelaist, un laikus apstraadaat. Bet ar pr.suportiem chammaajos vienu reizi, peec pirkshanas. Peec tam probleemu nav bijis. Ideja taada, ka vaig puteklju gumijas un metaala vaacinjus ar hermeetikji smeereet, lai mitrums netiek klaat. Un viss atrisinaats. Ak jaa, mashiinai ar noskreejienu 400-500 tuukst (pedaalju gumijas vairaak nav, nekaa ir) virsbuuve saaka ljodziities, naacaas uzmonteet pr.amiishu augsheejo saiti (uztaisiiju pats). Un kaarbu nesen nomainiiju uz 5 tam pasham 1,3 dzineejam ar 1,2 st karbuuzi. Eed ap 5 uz shosejas, ap 7 pilseetaa, normaals aatrums ilgai braukshanai 120 km/h. Un pie tam viss maxaa leetaak nekaa vectrai, kurai detaljas 5 ls/spainii. Vai nopirkt sasistu pa 100 usd detaljaam ar labu kaarbu un motooru.........

willijs 18.decembris 2003 15:10
0 0 Atbildēt

ir japiekrit Zogam (brauksu kamer ies), jo neviens no tevis nepirks un srots- dos par tavu opeli dazus sanus, jo pieprasijums pec si auto detalam ir niecigs, izdevigak - metalluznos

Jānis 21.decembris 2003 20:46
0 0 Atbildēt

Manējais Opel vēl ir tapšanas stadijā t.i. izjaukts Kadetiņš trāpījās 1985 gada karburators parūsējis kārtīgi ,bet ja iepriekšējais saimnieks būtu kaut nedaudz veicis primitīvu pretkorozijas apstrādi ,tad virsbūvei nebūtu ne vainas.Lāpot atradu vienu vietu kur šāda darbība veikta un tur bleķiem nav ne vainas ,agregāti praktiski visi oriģinālie ,dzinējs nokauts pārkarsējot ,eļlas maiņa nav veikta praktiski nekad ,tomēr ceru veikt reanimāciju .

Gunchy 29.decembris 2003 0:06
0 0 Atbildēt

Kadets ir Baigi labs, laba gimenes masina, ko var ari padzenat, vienigi virs 150 nedaudz bail dzit - varbut izjuks!! bet taa tas ir baigi labais auto!!

osiz 16.janvāris 2004 19:24
0 0 Atbildēt

vareetu kaads izpaliidzeet un pateikt kur interneta mekleet kaadu informaaciju par kadeta elektroniku un visu kas saiatiits ar to, a to man bezponja kur jaagruuzj klaat LAMBDAS zondes vadi (par lambdu man teica ka ar to ir jaudiigaaks ekonomiskaks un stabilaaks motors, un kur lai taadu izrok).ja kaads var paliidzeet atsuut uz e-past
Caurmeeraa kadets ir sakariigs auto iet atii jauki, prieks klausiities kaa murra motorinjsh. Taa mazaa 1.3 dveeseliite iet ar vispaar, ar otro rog izspiedu 85 km/h, un pat motors neizlatsa aaraa.

Duzis 21.janvāris 2004 21:17
0 0 Atbildēt

Es gribeeju pateikt to ka ar kadetu ir kaa ir ! Ar to vavag uzmaniigi braukt! Ja vinam viss ir kaartiiba tad var viileet!Ī)) Man pasham ir Itaalju kadets jeb Opel kadett cabrio 93 gada un nav nekaadas vainas! Varbuut kaads var pateikt kur leeti un labi vareetu dabuut tuninga elementus prieksh sava kadeta! Ja kaads zin tad ludzu dod zinju un meilu!

egass 6.aprīlis 2005 8:54
0 0 Atbildēt

Jap, kadets ir super auto studentiem, lētums spraucas ārā pa visām detaļām. Bet, kā saka Godmanis, diezgan izturīgs aparāts. Man bija 86. gada lāsīte ar 1.2 motorīti, celjā nekad neesmu palicis, pat divreiz esmu izslīdējis, pats saviem spēkiem ticis atpakaļ uz ceļa. No visiem 3 lietošanas gadiem 2vus reāli mašīnīti dauzīju pa cēsu rajona skarbajiem lauku ceļiem, piekarē un amortizācijā neesmu iejaucies. Piekares zinjā skatē vienmēr esmu izbraucis pa "nullēm". Ā, jāseko līdzi pakaļējām bremzēm. Nehermētiskuma dēļ sērē ciet bremzhu cilindri un ruchniks arī reizi gadā jāpārregulē. Nu jā, in rūsa diemžēl ir kadetiņa lielais draugs. Bet ja uzpasē, vasko un visādi izdarās, pieļauju, ka mosh līdz 20 gadiem shis auto izvelk gods godam. DRAAUSMĪGI IETILPĪGS AUTO UN BAIGI ĒRTS. Man vecāku 206. pežulis komforta zinjā noteikti nestāv līdz. Normāls autiņš. Ja ir ap 300 ls, un vairāk negribas tērēt, kadets noteikti nav sliktākais ieguldījums.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti