Lasītāju pieredze par saviem auto

Audi A6 Avant 1996 Novērtējums: 7
Tā kā apnika diskutēt kurš labāks Passat vai Audi, nopirku 1996. gada Audi A6 Avant. Cena ap 7500 EUR, jo izvēlējos internetā, čalis atveda. Visu maksāju pats, muita minimālā, čalim 150 EUR par piegādi. Latvijā varēja dabūt lētāk tikai galīgi apbružātus nekoptus, nobrauktus vai pārmālētus, laukumos noturētus mēslus. Labs dīzelis cenu starpību nez vai atkalpos 2-3 gados, ko paredzu lietot šo auto. Tādēļ izvēlējos 2,6 l benzīnnieku, nobraukums 180 000, ir servisa grāmatiņa, Vācu apskates izdruka, neizdiluši un svaigi oriģinālie rūpnīcas paklājiņi, kuri Latvijā redzētajiem nebija vispār vai ļoti lietoti, nelietots pilnais oriģinālais rezerves ritenis (daži no svaiguma rādītājiem). Vizuāli labs, pilnībā nebojāts salons, normāla gaitas iekārta un transmisija. Uzreiz bija jātīra iesmidzināšanas iekārta, jo nestabila brīvgaita, pēc tīrīšanas OK, nedaudz samazinājās degvielas patēriņš, palielinājās kontakts starp motoru un akseleratora pedāli. Esmu nobraucis 10 000. Savu 1991. gada Passat Variant 2 l pārdevu nedēļas laikā, jo bija labs kad pirku un labi saglabāts (Latvijā 3 gadus, 100 000 km noskrējiens, pirms tam 170 000).
Audi plusi:
Labs mikroklimats, putekļu izolācija,
Krietni labākas gaismas,
Ļoti labi piemeklēta salonam oriģinālā automagnetola un skaļruņi,
Ļoti labi un ātri slēdzas ātrumi,
Mazliet labāka skaņas izolācija, labāk fiksējas aizmugures durvis,
Nedaudz mazāk jūt sīkus nelīdzenumus,
Braucot labāk izstiept un atbalstīt kreiso kāju, nedaudz lielāks atstatums starp priekšējiem sēdekļiem,
Mazliet labāks stūres pastiprinātājs,
Mazāk jūtamas motora un mašīnas vibrācijas,
Modernāks dizains, vairāk meiteņu atskatās ( strīdīgs jautājums).
Audi mīnusi:
Vidējais degvielas patēriņš pārsniedz solīto (Audi 11 l/100km, pret 8l Passat- kā solīts),
Neelastīgs motors (Passat labi ņēma no 2000 min-1, Audi tikai no 3500, kas nepiedodams lielam motoram, laikam taupa degvielu ekonomijai, bet tas vienalga neizdodas),
Daudz smagāks sajūga pedālis,
Sēdekļi neērtāki, īpaši aizmugurējie,
Sliktāk turas uz līkumota zemes ceļa (tur kur Passat varēja vālēt 130 km/h, ar Audi kļūst neomulīgi pie 100, jo laikam, lai nejustu sīkos nelīdzenumus uztaisīts pārāk mīksts sākotnējais gājiens, gaitas iekārtas bojājumus stends neuzrāda), zvalstās uz viļņaina asfalta,
Daudz sliktāk apgriezt, lai gan garums tikai 20 cm lielāks, garenbāze tikai 8 cm lielāka,
Garāks bremzēšanas ceļš nekā Passat,
Jūtams, ka auto ir zemāks,
Neērtākas vietas aizmugurē sēdošajiem, daži izmēri lielāki kā Passat, daži mazāki, tā kā kopumā pasažieru un kravas izmantojamā salona daļa nav lielāka.
Kopumā var teikt, ka Passat dod to ko sola un vēl vairāk, Audi vārds un slava sola daudz, bet realitātē tas ir pārāk maz un nebūtiski. Pēc pāris gadiem laikam būšu atkal Bišķi sists Pasātists.
biski sists pasatists @ 1.septembris 2003 0:00
Visi komentāri
 
Qued 2.septembris 2003 8:31
0 0 Atbildēt

Jauks, objektīvs apraksts.
Bet vai citu automašīnu bez audi un vw nav?

NW 2.septembris 2003 12:28
0 0 Atbildēt

C4 salons ir shauraaks par typ44, starp citu. arii bagaazhniex mazaaks. Taakaa... :P
Starp citu, 2.6 ir viens no Audi neveixmiigaakajiem dzineejiem... :)
Bet auto daudz maz labi izskataas vismaz.
Un bedres Audis juut krietni mazaak nekaa VW, tas jau nu toch...

Melngailis 2.septembris 2003 13:53
0 0 Atbildēt

Man izveele bija diezgan liidziiga autoram, jo pirms iegaades braucu ar 2.3 un gribeeju ari turpmaak benziinu, bet taak ka bija veelme par klimatu tad pamata vai nu 2.6 vai 2.8, bet taadam pateerinjam neesmu gatavs, taapec izveeleejos 2.5tdi par 7.5 eur. Braucu 4 meen. 2.6 uzskatu par pasu neizdevusakos motoru, faktiski taapecc jau tie lielkaoties ir muusu tirguu. Jauda zem 2.8 bet pateerins neko ipasi neatskiras. Par kreesliem piekriitu var veeleties eertakus ne tikai aizmuguruei bet ari vaditaajam. Man ir 95 gada auto.

Melngailis 2.septembris 2003 13:55
0 0 Atbildēt

Veel piebildiishu par autora 2-3 gadu atsisanu, uzskatu ka taa nav jaaraugas uz dizelja izveeli, jo tu peerc dargaak bet ari paardosi daargaak un kur nu veel avant. Loti daudz cilveeku, kas peec taviem 3 gadiem gribes avant diizeli.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti