Lasītāju pieredze par saviem auto

Volkswagen Golf VR6 1992 Novērtējums: 9
Sveiki, palasot te jūsu atsauksmes, gribēju padalīties arī savā pieredzē. Principā mašīnas ir bijušas dažādas, bija VW scirocco 83. g, tad Audi Coupe 84 un 86. g, tad izdomāju pāriet uz Mazda 626 coupe 2.0 16V, tad uz AR 145, un beigās nu jau četrus gadus braucu ar VR6 golfiņu. Tagad par golfu - principā man viss it kā tur apmierina , ja neskaita pēdējo gadu notikumus, bet sākšu visu no sākuma. Kad nopirku biju sajūsmā, par to kā mašīna velk, ieskrienas utt, pabraucot dažus mēnešus sapratu ka kaut kas nav riktīgi, purns negrib iet tur kur viņu stūrēju, pat ar trešo spolē, nu tas jau nav normāli, uzliku sporta amīšus ar visā atsperēm. Ooo, nu jau cita lieta, ar pirmo jau pagrūti uz asfalta dabūt apkārt, nu ja protams nesagazē, tad jau apkārt var dabūt ko vien vēlies, tikai auto tad stāv uz vietas. Protams mašīna kļuva cietāka, bet pārsteidza kas cits, proti, braucot līdz 120 km/h gaita joprojām bija līgana, bet pēc 120 parādijās tā saucamais stāvoklis, kad plombes no zobiem krīt arā, bet vienalga man tas pārāk neuztrauca. Nākošais ko dariju jau bija bukšu maiņa, ieliku oriģinālās , s...... s, pēc divām nedēļām plaukts staigā, it kā bukse vesela, bet brīvkustība ir, grab kā nelabais, pedāli pat nevar normāli nospiest. Tad kāds pateica ka , ka vajag Opeļa bukes likt iekšā nedaudz tās pārtaisot. Risinājums bija rokā, super nekas vairs negrab, un vari motoriņam ļaut dziedāt. Tad uzliku sporta filtru, konisko, - motora dziesma mainās, tālāk jau bija Remus visā garumā, ohhoho, kāda dziesma , prieks klausīties. Protams tad kad nomainiju amīšus nebiju iedomājies par tādu lietu kā kartera aizsargs, un tā pēc 1.5 gadu braukšanas iedegās eļļas lampiņa. Izjaucu un konstatēju ka eļļas suknis lupatās, nomainiju, protams pie viena tika nomainītas šāles , gredzeni, ķēdes spriegotāji utt. , tālāk bija vēl interesantāk, pabraucu kādu pusgadu, un vakarā braucot no laukiem uz Tallinas šosejas pie Baltezera apstājos ar baigo krakšķi kaut kur pie kārbas, tika izsaukts evakuators jo autiņš vairs negribēja kustēties, vainu redzēju tikai otrajā dienā, kārbā riktīgs caurums. Izrādās satelīti aizgājuši pa gaisu. Tika nopirkta cita kārba, nu besī arā man tas cipars par to kārbu, ja tu parastajam golfam pērc kārbu maksā kadi 50Ls, man sanāca 200Ls. Pēc tam problēmas it kā nebija, ja neskaita to ka Policists uzbrauca virsū golfiņam. Tagad tiek veikts remonts kas jau ievilcies uz 5. mēnešiem, jo pie reizes tiek veikts vizuālais tjūnings. Principā uzskatu ka iekšā ielikts viņam pamaz, jo pie mana braukšanas stila un daudzuma auto jau savu ir atkalpojis, tā kā dažs labs izmaksas veids no manis viņam pienāktos. Vēl mans uzskats ir tas ka, ar auto ir jābrauc nevis jātaupa kaut kam, kaut kad.
Ak jā, par degvielas patēriņu. Nu man sanāk diezgan, pilsētā uz 14l aiziet, ārpus pilsētas kādi 8.5 l, braucot uz 120-130 km/h, gruntene- nu tas jau atsevišķs stāsts, tur man liekas pat kādi 20-25l sanāk, jo būltiņa uz grunts ceļa krītas nenormāli strauji, bet tas atsver izjūtas kas ir braucot. Kaut gan reiz biju iedevis meitenei auto, pēc tam paņemot no viņas atpakaļ, skatos kompis man izdod vidējo patēriņu 9l, brauca viņa pa pilsētu, nu nesaprotu kā tas viņai sanāca , esmu visādi provējis braukt, bet tādu minimumu kaut ka nesanāk man sasniegt kaut vai ciparos ko izdod kompis. Lielākie izdevumi auto ir degviela un riepas, pedējais ir vājais punkts, un nevaru saprast kādas likt virsū, jo ilgāk par sezonu nobraukt nesanāk.
Motorā eļļu mainu ik pēc 7000-8000 km, kā sanāk, jo ja nobraucu lidz 10tkm, beigās jau jāpielej kāds litriņš uz 700 km, bet līdz 8000 kopā varbūt jāpielej 1. l. Ja kāds grib teikt ka lietoju s...... u eļļu, tad varu pateikt ka leju iekšā Castrol 10w60. Principā viss, ko varu pateikt, bet droši ka kaut ko jau aizmirsu.
Lai veicas.
Kari @ 3.septembris 2004 0:00
Visi komentāri
 
nazis 3.septembris 2004 20:00
0 0 Atbildēt

Kruta! Tas toč- ir labs raksts!

Skorpions 13.septembris 2004 9:35
0 0 Atbildēt

šitādai misenei 9 balles???????
vai tad ar mašīnu neesi braucis.
Golfam kā sugai virs 4 ballēm nevar dot.

MOnk 17.septembris 2004 22:03
0 0 Atbildēt

var just ka normaals ielas draiveris raksta :) par riepaam - nu tu dod, sezona tas ir DAUDZ :) es savai otrai mashiinai (bmw 325 forseets) videeji mainu 5-6 komplektus gadaa, bet tas ir ieskaitot savam priekam braukshanas/treninjus asfalta trasees, gruntenes prieki ar to mashiinu gan atkriit, jo piekare uztaisiita gludam asfaltam only :(

Kari 20.septembris 2004 16:20
0 0 Atbildēt

To:Skorpions- man liekas ka tu neesi ar mašīnu braucis, un ja esi tad droši ar tētuka mb vai BMW, un tāpēc katrs dara pēc savām iespējām, un šeit ir objektīvs vērtējums, jo es nerakstu par savu sapņu auto, bet par to kas man ir. Un droši ka tu pats esi tai misenei dūmus ostijis.Lūk tā.

Kari 20.septembris 2004 17:29
0 0 Atbildēt

To:MOnk Nu man sezona skaitās 4.reizes gadā - vasara,ziema , pavasaris un rudens, tā ka gandrīz jau sanāk kā Tu teici.

Python 22.septembris 2004 17:15
0 0 Atbildēt

Esmu arī nopircis VR6. Par bezīna patēriņu runājot -~11,5/100km tas ir pilnīgi ok. priekš tāda lopa. Man personīgi uzticību neiedveš piekare un reāli tracina kulise, kas ir izjāta kā jau visiem Golfiem (pirmajā var normāli ielikt tikai caur otro itogo ja netrāpa trešajā). Bet nu visā visumā smalks apīts.

uupizz 29.oktobris 2004 12:07
0 0 Atbildēt

Python tu esi lohs. Izmet to savu suuda ruusaino triperi vai arii pardod kadam no iauto megadriveriem

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti