Lasītāju pieredze par saviem auto

Jeep Jeep Cherokee Wagoneer 1988 Novērtējums: 8
Esmu Jeep Cherokee Wagoneer 4.0 Aut/Gaaze juuzeris kopsh... shii gada pavasara. Man shis aparaats ir ljoti vecs 1988. gada, iegadaajos to bez gaazes iekaartas, ar tehnisko apskati, nobrauktaam riepaam(shumis laikam uzdaavinaaja) par 1700 eur. Kad izveeleejos bija 2 kandidaati - 4 litru manuaalis un 4 litru automaats... manuaalim bij NP231 "razdatka" ( jeep. dn. ru/xfer/encyclopedia/NP231/index. htm ) nebij FULL DRIVE, tikai PART DRIVE, taadeelj pats pirmais, ko manuaalim baudiiju - kaarba. Un, kaa jau biju gaidiijis, sasleedzot abus tiltus, atskaneeja luudzosha krakshjheeshana.... knapi atsleedzu... ar aizm. pievadu bij ok. Ar to man pietika.
Tad paarkaapu uz automaatu un dariiju to pashu proceduuru, izbraucu visus rezhiimus ar kaarbu, ir labi, dzineejs bij ok, vieniigais, ko atklaaju - kartera ventilaacija bija vnk aizsprostojusies(palasi jeep. auto. ru par to un ne tikai), iztiiriiju cauruliiti ar tievu teerrauda stiepliiti, spirtu+kompresoru un viss ir shtokos. Tatad panjeemu automaatu... vispaar diezgan droshi, jo degvielas pateerinja zinjaa no manuaalja iipashi neatshkjiiraas un klaat veel naak plusi:

+++ NP 228 ( jeep. dn. ru/xfer/encyclopedia/NP228. htm )
+ + kondicionieris, kruiize, el. logi, el. spogulji, aadas stuure, pusaadas salons
+ "kjengurs"
+ toneeti logi(kuri, shkjiet buus jaakasa nost);

Miinusus arii noskaitiishu.. gan jau, ka interesee (tieshi manam eksemplaaram, ko pamaniiju):
- - aizmugureejam bamperim stiprinaajuma kronshteini vnk izpuvushi (vecums+dublji+muusu saaljotaas ziemas), bamberiits turaas tikai pateicoties farkopam(atklaja cilveeks ar niku V8), kad vilka vadus piekabes rozetei), tachu turaas veel pamatiigi
- tieshi zem koka apdares imitaacijas ( man taads pats tikai bruuns - jeep. dn. ru/Cherokee/history/images/XJ86_wagoneer. jpg ) - vietaam stuuros bij ieperinaajusies ruusinja, kas izpaudaas palielas (3-4cm diam) pumpas izskataa.
- aizmugures resoras (laikam sauc par laagu atspereem) ir pakalpojushas... paberztas: vietaas, kur iisaakaa laaga naak virsuu garaakai, tieshi zem iisaakaas laagas galiem ir ieberzumi lielajaa... nu taadas kaa izberzta metaala gropiites, bedriites.... tachu veel kalpos, teica servisvechi, ja paaraak neleekaashu off- road trasees;
- jumta relinjiem.. tieshi zem jumta slieceem plastmasa ir tik veca, ka birst... tachu tas nav nekas traks, vasaraa tik liktas gumijas
- - - "rocene" = 0.... velku liidz galam.... "atbildes" nav, servisaa teica, ka beigtas troses... (kaut arii pats redzeeju, ka taa ir un labi turaas)

Pirmo meenesi nedariiju pilniigi NEKO ar savu "pirkumu", tikai leeju benziinu un braucu, meeriiju pateerinju... ticiet vai nee.. sanaaca videejais 14l/100km (jauktais cikls). Tad naacaas paarvaakties uz citu maajvietu un bija nepiecieshamiiba lietot ne tikai ietilpiigo salonu, bet arii piekabi, tachu nebij "rozetes"... shajaa izmisiigajaa jautaajumaa man paliidzeeja augstaakmineetais (tajaa briidi ljoti aiznjemtais) V8! Veelreiz pateicos, Din, joprojaam rulee taa matka.

Pagaaja veel viens meenesis, tad dzinu uz servisu, kur maneejo atbriivoja no ruuusas, paarkraasoja, nomainiija visas elljas - dzineeja+filtrs( runaajot par elljas filtru, ja veikalaa piedaavaa zhigulja... uzmanies, manam, piemeeram, neder... dhipa filtram ir par 1-2mm lielaaks diametrs viitnes caurumam, maksaa shkiet 4-7 Ls), kaarbas, visu reduktoru, bremzhu shkjidrumu, gaisa filtrs (ja nemaldos ~5ls), tosolu, 6celinju siksnu( garums 2,6 metri, cena ~25 Ls) shkjeit, ka viss.... un rezultaataa man sanaaca ~300 Ls.
Riepaam naudu veel pataupiiju ( pagaidaam vnk braucu, pa retam bukseeju bezceljos), pirktas Rumbulas "hipermarketaa" ~100 Ls.

+ visiem izdevumiem pa virsu naak gaazes iekaartas uzstaadiishana ( samekleeju adreses, nenoslinkoju un izzvaniiju visus variantus), 260 Ls, Tallinas 10...

Paredzamie izdevumi -
1. sagriezhot stuuri liidz galam, uzsaakot kustiibu, REIZEEM, klusinji "runaa" krustinji... tos es laboshu, kad buushu LV.
2. jaasalabo rokasbremze. (cerams, ka nopirkshu USA)

Kopeejaa peecpirkuma izdevumu taame - ~500Ls.

Luuk taa. Par izveeli nenozheeloju. Domaaju, ka braukshu veel ilgi ar taadu, tachu perspektiivaa, jau metu acis uz Wrangler, tas buus mans... tiiri individuaals dzhipinjsh. Kaut kur shajaa teemaa viens indiviids izteica leetaaku variantu - audi quattro .... liidz kaut kaadai robezhai (sniegs ~20 cm) tas buus labs, tachu tikko "veeders" skraapeesies, gaidi, ka buus "piippauze" (tas no pieredzes), jo noblokjeet tiltu nevareesi un pazeminaato iesleegt NE TIK! Taa es atvadiijos no sava Audi V8, kad paaris reizes bij nepiecieshamiiba tikt klaat objektam un paliku "uz veedera"... nav jau slikts tas autinjsh, tachu vienu es sapratu noteikti - ar vieglajiem kvatreljiem, sinhronjiem, un awd dziljaak par potiiteem nav ko liist.... manupraat tie domaati slidenam celjam, nevis bezceljam.
Ok, pietiks ljerxteet. ja veel kaadi jautaajumi... padziljinaati, konkreetaaki utml - imantss@oic. lv

P. S. Sore, ja kaads iemiga

icix @ 20.decembris 2004 0:00
Visi komentāri
 
gucis 22.decembris 2004 18:08
0 0 Atbildēt

Labs apraksts !

melnacs 22.decembris 2004 18:40
0 0 Atbildēt

Nebiju pamaniijis, ka Latvijas ziemaam buutu nepiecieshams dzhips. Kaut kaa paareejie brauceeji lieliski tiek galaa taapat. Un shitaada kraameeshanaas ar vecu "govi", kaa man liekas, nav taa veerta, arii ja modelis ir vieniigais miiljais...

icix 22.decembris 2004 19:31
0 0 Atbildēt

melnacs (22.12.2004 18:40):

Nebiju pamaniijis, ka Latvijas ziemaam buutu nepiecieshams dzhips. Kaut kaa paareejie brauceeji lieliski tiek galaa taapat. Un shitaada kraameeshanaas ar vecu "govi", kaa man liekas, nav taa veerta, arii ja modelis ir vieniigais miiljais...


Runa nebij par Latvijas ziemaam, bet par to, ko esmu pieredzeejis peerkos un lietojot sho autinju, taadaa veidaa iepaziistinot potenciaalos pirceejus. Ziemaa var iztikt arii ar superbaiku...Mineetais piemeers ar dzilju sniegu bij jaasaprot, kaa lielaaku dzhipa caurejamiibu, nekaa parastajam vieglajam.
Ja saak domaat logjiski, tad var secinaat, ka katram autinjam ir savs lietoshanas meerkjis un jaasaprot, kam tad ir domaati vieglie automobiilji un apvidus... Un tieshi visu sho automashiinu expluataacijas raxturlielumi(svars, jauda, degvielas pateerinjsh, kraasa, utt) rada katra toposhaa autopirceeja IZVEELI.

Runaajot par kraameeshanos...ljoti retoriska teema....Viss tachu ir atkariigs no Juusu personiibas, principiem,ieradumiem, iipashiibaam. Vaardu sakot, citiem patiik, citiem - ne...citi uzskata, ka 20 gadiigs autinjsh(un vecaaks) ir taa veerts, citam, savukaart, uztrauc tikai taa vecums...jo jaunaaka, jo labaak.

Tautas kontrole nesnauzh!
Enivei, paldies par komentaaru:).

melnacs 24.decembris 2004 14:09
0 0 Atbildēt

Taa jau ir. Taa jau ir.

taapatuzraxtiiju 26.decembris 2004 19:12
0 0 Atbildēt

aiiiiiiiiiiii gaz-benzin.....:(((((((
kauns un negods....cik var ar to riimu aatri iztukshot to gaazes balonu?!?!

Nupat sanaaca nedaudz pakraameeties ar taadu - jeep cherokee limited edition 4.0 automat ar 2/4 feel drive part time, full time........vaax cik to iespeju. knapi piedarbinaaju ilgi bija jaazaagjee.
Piedur tas salons - viss kaa pirms 30 gadiem, sleedzhi, to vadi, savienojumi, apdare utt....viss unikaals. Sava veida aura
Ari motors bija unikaals 6 cilindri rindaa, apaksheejaa sadalene, chuguna galva, depovskijs aizdedzes sadaliitaajs ar vakuum korektoru (biju domaajis, ka shamiem buus kaut kas liidziigs motronic).
Bet visos amerikanjos man nepatik, ka visas skruuves ir tik garas, ka tas apruusee un peec tam ir vienas vieniigas kjibeles, jaucaas stulbi taa mashiina

bet degvielas raaiitaajs gan aatri krita

TKO 10.marts 2005 13:45
0 0 Atbildēt

Varbuut tev vnk neveicaas. nekaadas probzas ar degvielu un aizdedzi nav bijushas. un pateerinjsh uz gaazes ir ok 15l.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti