Lasītāju pieredze par saviem auto

Ford Sierra XR4i 1985 Novērtējums: 9
Taa nu sheit lasot, noleemu uzraxtiit arii pats par savu auto.
Saakshu ar to, ka mashiinu iegaadaajos pa 300ls 2002. gada vasaraa no kaadas sievietes.
Kad auto nopirku tas nebija tik labaa staavoklii. bija diezgan "nolaists"- taadaa zinjaa, ka motors negaaja kaa vajag, arii ritoshaa dalja bija savu muzhu nokalpojusi. Taa nu pamazaam saaku autinju "pacelt". Taa kaa svariigaakais no auto, peec manaam domaam, ir motors, tad saaku ar to. 2.8 litru dveeseliite nebija apruupeeta gandriiz vispaar. Automashiina, visticamaak nebija braukusi aatraak par 100 km/h, bet to tachu nedriikst taa mociit. Sveces- melnas, gaisa filtram cauri pat ar kompresoru neizpuutiisi, svechvadi sit uz masu, aizdedze izreguleeta. Un taas arii bija auto lielaakaas probleemas dzineejaa. taa nu, kad visu samainiiju, iznaaca, ka nemaz tik daargi nav viss kopaa ~35- 45ls.
Tad nu saaku ar ritosho. Pirmaas bija bremzhu kalotkas, tad amortinji, bukses un viss paareejais. Sheit gan iznaaca nedaudz saaliigaak- viss kopaa ~120ls. Par ruusu gan nevaru suudzeeties, par briinumu tikai aizmugures arkas, bet nedaudz. Vizuaali nebija ne vainas, kaa jau sievietei, arii vecajai saimniecei svariiga bija tikai aarpuse mashiinas. Kad auto nopuleeju- kraasa bija kaa jauna.
Taa nu, kad visi remonti bija galaa, saaku braukaat. Par uzraavienu un auto savaldiishanu suudzeeties nevar- 4X4 ar 2.8 litru biideli ir pats labaakais, kas vien var buut(ieprieksh braucu ar 83. gada ford sierra 2.0 V6- tikai ar aizmugures piedzinju). Kad pie luksofora zaljaas gaismas iemin pedaali vriidaa, ir taada sajuuta, ka prieksha paraus rataa. Ir ljoti interesanti braukt pa shosejaam, kad kaads ar mazo kadetinju 2.0 GSi, vai kaads BMW grib apdziit, un nenojaush, kas pa zveeru staav zem melnaas sierras kapota, atliek tikai nedaudz uzspiest uz labo pedaaliiti, kad visi BMW un citi izleceeji var ostiit gumijas smaku un riit putekljus!
Daudziem droshi vien vareetu intereseet degvielas pateerinjsh: videeji 13l uz 100km- pilseeta, shtraase, grants celji. Aaa, gribeeju veel pateikt, ka auto ir ljoti stabils uz granti. Liikumos var iet plakaniski, jo nav jaauztraucaas vai vareeshu savaakt, vai nee. Tas, protams, pateicoties 4WD.
Tad nu + un -
+leets auto ar daudzaam elektriskajaam ekstraam (el. spogulji, el. stikli, borta kompjuuters, pilnais salona apgaismojums)
+no aaras pavisam parasta, neuzkriitosha mashiina
+sameeraa leetas detaljas, kas der arii no scorpio un parastaas sierras
+remonti jaaveic ljoti reti
+kaa saka: haubi atveru, lai izmazgaatu motoru un samainiitu ellju, siksnas.

- lielais degvielas pateerinjsh (attieciigi 2.8l dzineejs).
- ir jaabuut kaartiigi saskruuveetam salonam, ja nee tad dikti grab.
Itkaa vairs neko sliktu pateikt nevaru.
Varbuut kaadam interesees, cik tad esmu izspiedis. Taa kaa apkaart pilseetai, kuraa es dziivoju, nav droshu celju, tad vienreiz, kad sanaaca braukt pa Riigas- Juurmalas shoseju, skrienoties ar karteejo BMW (530i, laikam) izspiedu 230 km/h. Jaasaka atklaati, ka BMW vadiitaajs bija ljoooti izbriiniits, kad melnais "naitmobiilis" ir speejiigs uz ko taadu. Tas bija mans lilaakais prieks, kad BMW jau pie 190 km/h saaka atpalikt! Protams atziistu, ka biju paaraak paargalviigs, neiesaku citiem taa dariit, var arii slikti beigties!
Tad nu buushu prieciigs atbildeet uz juusu jautaajumiem un komentaariem.
 
Night-mobile @ 21.janvāris 2005 0:00
Visi komentāri
 
Hipijs 21.janvāris 2005 8:21
0 0 Atbildēt

Cau Night-mobile manaa skatiijumaa rakstam nau ne vainas!Piekriitu tev,kad motoram ir jaaveic pasas nepieciesamaakaas lietas ella,filtri,sveces utt. jo pasam ir Ford Granada 83g.2.8V6.Veiksmi Tev arii turpmaak!!!

Qued 21.janvāris 2005 9:27
0 0 Atbildēt

Normāla prakse - spiest grīdā tad, kad kāds mēģina apdzīt. Var jau būt, ka nekas traks - kādreiz jau varbūt kļūsi arī pieaudzis.

skorpions 21.janvāris 2005 10:00
0 0 Atbildēt

auto tieshaam labs, man reiz bija tieshi taads pats, tikai ar aadu, klimu utt.
Bet par to uzraavienu nu gan samelojies. Nav gan taa niknaakaa mashiina, tas pats BMW ieliek klokji, tas atkariigs arii no brauceeja. Un stabils jau paaraak arii nava, tad jaaliek iisaas atsperes, bet atkal shaize, pa zemes celju slikti braukt.

nomiks 21.janvāris 2005 10:27
0 0 Atbildēt

Manuprāt, liekot savam auto vērtējumu, autoram vajadzēja likt to atzīmi, kādu b;utu jāliek brīdī, kad iegādājās auto, jo tas var raksturot auto.
Ieguldot lielu kāpostu, var uz 9 ballēm pacelt da jebko.
Man domāt, ka vērtējums ir paredzēts, lai citi, kas iespējams, vēlas ieģādāties šādu auto, varētu daudzmaz spriest par tā +/-, kā arī par to, vai ir vērts to iegādāties.
Citādi jau sāk izskatīties, ka visiem veciem šrotiem (Golf 2, Sierra, utt.) liek 9 balles, savukārt tāds pats noveŗtējums vai pat zemāks ir jauniem auto. Čo ta ņi aļjo iznāk!!!

Tāpat arī nobrīnos par kārtējo perdeli (diemžēl negribas autoru savādāk dēvēt), kurš, redzot, ka kāds sāk viņu apdzīt, uzreiz speiž pedāli grīdā ("...Ir ljoti interesanti braukt pa shosejaam, kad kaads ar mazo kadetinju 2.0 GSi, vai kaads BMW grib apdziit, un nenojaush, kas pa zveeru staav zem melnaas sierras kapota, atliek tikai nedaudz uzspiest uz labo pedaaliiti, kad visi BMW un citi izleceeji var ostiit gumijas smaku un riit putekljus!" autora citāts)

skorpions 21.janvāris 2005 10:40
0 0 Atbildēt

Nomiksam,
Par noveerteejumu katrs spriezj, kaa grib. Arii var buut ka tas ir veerteejums starp tiem autinjiem, kas ir vinju draugiem. Lai nu kaa, bet taa ir katra pasha izveele, cik balles likt.

Qued 21.janvāris 2005 10:49
0 0 Atbildēt

nomiks
Par vērtēšanu pie auto iegādes nepiekrītu. Imho, liela nozīme auto vērtējumā ir ekspluatācijas izmaksām. Tāpat arī daudzi plusi vai mīnusi atklājas tikai laika gaitā.
Btw, neticās, ka šitāda siera liek kloķi GSi kadetam.

Zoomers 21.janvāris 2005 12:36
0 0 Atbildēt

Apraksts labs. Neesu gan redzeejis SIERRU ar 4wd.
Par to apdziishanu. Slikti gan vish dara. Man ljoi nepatiik ja es sho apdzenu un tad shameejais veel spiezh pedaalii. Ir taa bijis. Eju garam, no aizmugures naak veelviens ''trakais'' un tas ko apdzen arii veel spiezh virsuu. Suudu var sanaakt baigaakie.

rashns 21.janvāris 2005 13:09
0 0 Atbildēt

nu nekas jau tur zverigs nav tajaa motora ,tik vien kaa 143 vai 150 zs ne vairaak,nu bet prieks taa gada jau normali,bet cosiitis jau butu cits variants

Night-mobile 21.janvāris 2005 14:18
0 0 Atbildēt

To Hipijs: paldies par sapratni, un veiksmi arii tev!

To skorpions: es jau neteicu, ka lieku klokji uzraavienaa. Nekad taa no vietas neesmu skreejies, vinkaarshi pie lilaaka aatruma mashiina ljoti labi uznjem apgriezienus. Nav jau arii gluzhi taa, ka sierra ir aatraakaa mashiina, vienkaarshi ir bijushi taadi gadiijumi, kad esmu ielicis gan BMW, gan GSi u.c. Padomaa, kursh tad teiktu, ka ir zaudeejis kaadam?

To paareejiem: shkjiet, ka neskaidri uzraxtiiju par to padziishanu, jo parasti saaku zhmiegt griidaa, kad redzu automashiinu veel salona spogulii, t.i., kad taaveel nav saakusi apdziishanas manevru. Nav jau taa, kad nu pie saana jau kaads iet garaam un tad es saaku spiest griidaa, nenjemot veeraa to, ka var kaads pretii naakt! Braucu atbilstoshi CSN prasiibaam, tikai nedaudz paarsniedzu atljauto aatrumu, ar ko tieshaam nelepojos!

Night-mobile 21.janvāris 2005 23:02
0 0 Atbildēt

vai tad tieshaam nevienam nav vairs ko piebilst, komenteet vai pateikt?

ingen 22.janvāris 2005 2:20
0 0 Atbildēt

nu nav, nav..
Taaa masiina ir tik veca,ka viss jau pateikts, tacu nav tik veca,lai buutu interesanti par to runaat.
Bet saprotu jau autora prieku,katram tak no mums ir bijusi sava "pirmaa masiina" taa kaa..tas ar laiku pariet.

EdMonton 22.janvāris 2005 9:49
0 0 Atbildēt

Šitam aparātam pēc papīriem max ātrums ir 204 km/h. Tas tā, zināšanai.

EdMonton 22.janvāris 2005 9:55
0 0 Atbildēt

Un vispār - man jautājums vai tev šis auto vispār ir, vai tie ir tavi izsapņotie sapņi?

http://www.carsdata.com/?car=52594a485942&picture=6

rashns 22.janvāris 2005 13:03
0 0 Atbildēt

Vi tiesam tik gruti bija savu kaaru nobildeet,un es biju domajis ka sitam 4x4 ritenju piedzinja,bet reka tikai aizmugure:(tad naher tads nosaukums xr4

Night-mobile 22.janvāris 2005 16:35
0 0 Atbildēt

Nav man ne skenera, nedz arii digitaalaas kameras, taapeec naacaas piemekleet ko ljoti liidziigu internetaa, ceru, ka nenjemat ljaunaa! Manai siermashiinai tieshaam ir 4X4, un EdMonton, pa to 230 km/h es tieshaam izspiedu! Intereses peec tu nevareetu pateikt, kur taadus papiirus var dabuut?

Night-mobile 22.janvāris 2005 16:37
0 0 Atbildēt

To ingen: pirms shitaas man bija parastaa 2.0 V6 sierra! Taa kaa shito nevareetu saukt par pirmo mashiinu!:)

Dzo 22.janvāris 2005 20:11
0 0 Atbildēt

prieks, ka taads auto ir veel saglabajies, tachu riigaa esmu redzeejis taadus ljoti maz, laibutu dalitais aizmugurejais stikls, dubultais spoilers un labs vizuaals + XR4 EMBLEEMA. kaut gan kaa analogs un es pat atlausos teikt paaraaks auto,kas ir tuvs radinieks shim sieram, irredzeets vairaakkart MERUR XR4 Ti, kas bija paredzeets USA tirgum, pedejo reizi maniju to pirms gadiem 3. kurs vinjs tagad ir - nau jausmas. agraak biezhi staaveja pie 5. stavenem netalu no 1905. gada parka, smux, kirsu sarkans ar lietajiem, platajiem buferiem un automatisko kaarbu + gabarit lukturi un buferu saaniem un melnaa MERUR embleema :)) labzz. par tiem 230 nu ja godiigi es ari neticu, nu 150 z.s diezvai pavilktu un zinot cik smaga vadamibaa ir sierra, es saubos, ok, 210 varetu buut. laimiigi raksta autoram, noveelu saglabata sho daargumu un kopt, un saudzeet :))

Night-mobile 22.janvāris 2005 21:56
0 0 Atbildēt

To Dzo: Paldies! Censhos, cik speeju!

EdMonton 22.janvāris 2005 22:25
0 0 Atbildēt

Biš kļūdijos, bet nu 230 toč nav.

http://kaipa.narod.ru/xr/

rashns 23.janvāris 2005 11:39
0 0 Atbildēt

vispar jau 210 mierigi varetu izspiest ja logiski padomaa,bet tiri intresants auto sitais ira

mincis 23.janvāris 2005 16:25
0 0 Atbildēt

OK....pats esmu braucis ar skorpi, pret fordiem izturos neitraali, arii taas ir mashiinas, kas kaadam patiik, bet ir paaris komenti par autora UZSKATU PEERLEEM:
a. kaa taa sanaak, ka tu normaali brauc pa straasi, un kad redzi, kad tev kaac tuvojas, tuuliit kuupinot riepas ber griidaa?? Nah,a???? Ir tik reaals pashlepnums??? un ko tu dari, ja tas, kas tuvojas stiepj tev liidzi, un jameejam ir advanceetaaks autinsh par tevi? A? diezgan slimas ambiicijas....manupraat.
b. tie bmw530 laikam bija ar 3 nestraadaajoshiem katliem...un brauca uz srotu, jo tava autinja perfomance....tipa 150 zs....un ar 2,8 forda motoru, kas galiigi negrib griezties....ir nothing special.
c. 230 no tava zirga nedabuut nemuuzjam...max ~200 km/h
d. var redzeet, ka nav tev sanaacis kvatru nesavaakt kaut kur....tad par plakanajiem tik droshi uz gunts nerunaatu
d. bet nu kop un lepojies ar savu auto, galvenais , ka pasham patiik

Night-mobile 23.janvāris 2005 21:34
0 0 Atbildēt

To mincis: iisteniibaa katrreiz taa nedaru par to apdziishanu, vienkaarshi ir taadi briizhi, kad gribaas taa no sirds iemiit! Ja advanceetaaks, tad nu neko, vienreiz uzmirkshkjinu labo pagriezienu, ja neviens pretii nenaak un ljauju, lai skrien! Zini kaa ir ar tiem BMW, arii ir atkariigs no shofera! Pats esmu diezgen daudzus noskreejis, esmu arii zaudeejis! Par to 230, varbuut arii spidometra kjuuda, vismaz pulkstenii bija paari pa 6000rmp un spidjiks raadiija 230! Vieniigi vareetu par to kvatru un granti savaadaak noformuleet teikumu, citaadi iisti nevar saprast, kas tur raxtiits!
bet paldies, protams par viedokli!

mincis 23.janvāris 2005 22:05
0 0 Atbildēt

To: Nightmobile. aaaa....ok, tagad viss skaidrs....savaadaak apriebies lasiit mazu pokemonu staastus, kaa jameejie ar shrotiem, ar litriigiem motoriem bezteemaa, ar gaazes pedaali griidaa, visu ignoreejot savaa celjaa, dodas savaas gaitaas;))
Ta jau tu normaals puisis:))
Par kvatru runaajot, es tikai meenesi esmu A100 2,8 kvatro iipashnieks, un viss ir ok, bet ja kvatra saak griesties, nekas vaires nevar liidxzeet.Es placii pavadiijis ap 4 stundaam, slidinoties liidz apnikumam, un katru reizi vienaadi, ja liikumaa noraujaas, saak griesties, un VIISS. Bet saakumaa man ar likaas, ka nav taadu liikumu, ko nevareetu panemt jebkuraa aatrumaa:))
Lai labi braucaas....es likshu gaazi uz saveejaa, liec tu ar:))
Buus lielaaks prieks braukt;))

Janka 23.janvāris 2005 22:17
0 0 Atbildēt

nu ar gaazi leetaak,bet vai ir prieks...nu nez,jauda tachu zuud:/ un sierai pie jau taa nepaaraak lielas jaudas un masas attieciibas tas jaudas zudums buus juutams

mincis 23.janvāris 2005 22:36
0 0 Atbildēt

To Janka: Nju maneejam vaagim tas jaudas zudums neuztrauc, sievai pietiks ari ar 160 lopiem, par to sierru runaajot, tam dzineejam jau defaultaa nav jaudas, jameejais ir deforseets, bet ir labs griezes mom, kas uzliekot gaazi neciesh, nedomaaju, ka starpiiba buus iipashi juutama, vieniigi izmaksaas uzpildot degvielu

Janka 23.janvāris 2005 23:01
0 0 Atbildēt

To mincis: nu taveejam jau bazee naak 174 zs ja nemaldos,bet sierai ~150 un audi jau ir audi...tur nav ko runaat,kur nu veel par quattro:)
par to gazi sierai gan neatbalstu..kaa jau teicu,kaut vai neliels,bet jaudas zudums buus..un veel izmaksas,autors rakstiija,ka auto pircis pa 300ls...cik gan maksaa laba gaazes iekaarta?:)

Night-mobile 23.janvāris 2005 23:49
0 0 Atbildēt

To mincis: par to quattro, ieprieksh 2 gadus esmu braucis ar aizmugures piedzinjas sierru, taapeec arii juutos tik stabili ar quattro. Daudzkas atkariigs no taa, kaadas riepas un cik daudz stuuri griezh. Ja ir par daudz pagriezts, tad jaa, var sanaakt slikti, bet to jau aatri var iemaaciities! Paldies par noveeleejumu, lai Tev arii viss ok!

To Janka: tur nu tev taisniiba, ka gaazes iekaarta baigi daargaa ir, iisteniibaa neesmu domaajis, bet noteikti, ka nelikshu! Ir jau pierasts taa pat braukt!

Janka 23.janvāris 2005 23:59
0 0 Atbildēt

pasham shaada siera pie maajas juglaa nostaaveeja meeneshus 7,peec tam kaut kaadi lohi atstaaja uz blukjiem,noskruuveeja RS diskus! pec kaada laika gan kaut kaadi puikas atbrauca uzmonteja blekjiniekus un aizvilka! tagad meetajaas jau pus gadu pie citas maajaas juglaa,bet jau ar izsistu stiklu:(

sipitis 24.janvāris 2005 12:42
0 0 Atbildēt

Gadus piecus atpaklj pazīstamam džekam bija Sierra. Neatceros vai XR, bet 2.8l un 4x4.
Gāja tas auto tiesham labi. Max ko es shaja auto piedzivoju 190, bet pa labu grunteni vareja atvilkt 160. Protams, ja njem spidometra kljudu, tad realais atrums noteikti ir mazaks.
Paterinsh gan diezgan iespaidigs. Ja biki pedali pamoka, tad pat 15 litros gruti ierakstities.
Beigas shis konkretais auto palika bez 4x4, jo ja nemaldos sadalenee nojuka kaut kada kjeede, kura maksaa vairaak par 150Ls :(
Kad pedejo reizi sho auto redzeju, tad tam zem halbes bija vairs tikai 2.0 Cik sapratu, tas 2.8 esot sacis baigi nikjoties. Metis ciet sveces, raustijies - nokarusies shprice.
Vel ko vat teikt - diez gan liels salons tam auto. Un ka minuss zema piekare (pluss tas bija reti, jo auto lielako ties ripoja pa zemes cekjiem

Dakteris 26.janvāris 2005 10:23
0 0 Atbildēt

Galvenais, ka šitāds auto kādreiz bija UFO...:)!

NW 26.janvāris 2005 20:30
0 0 Atbildēt

atraksti uz empire@balticom.lv. Mosh sarunaasim piebraukt uz kaadu pasaakumu un pastiities Tavu autinju? Baigi interesee shitie... Sestdien piemeeram 333 trasee plaanojas slidinaajiens? Negribi atbraukt?

Night-mobile 27.janvāris 2005 16:41
0 0 Atbildēt

To NW: diemzheel nevaru, pienaakums gaida, gan jau citreiz! iisteniibaa man diezko nepatiik pa taam traseem vizinaaties, vienk. nevaru iztureet tos visus "gudros runaataajus", kuri sevi uzskata par WRC brauceejiem, bet iisteniibaa tikai stuuri maak groziit! Tikai nedomaa, ka visi taadi ir, man ir bijusi sava pieredze, taapeec arii taa saku!

ghostman 27.janvāris 2005 17:16
0 0 Atbildēt

Mjāāāāāā vāģīts tiešām izskatās extrēms! Un tas panelis jau nu točna ir reāls muzeja exponāts! Bet nu respect - lukturu mazgātāji gan ir (nez vai strādā ar?).
P.S.
Nē nu man nāk riktīgs rēciens, kad paskatos uz to spidometru (atvainojiet mani, ja varat).

Night-mobile 27.janvāris 2005 19:17
0 0 Atbildēt

to Ghostman: nu jaa taa vareetu buut, ka muzeja eksponaats! lukturu mazgaataaji straadaa kaa visas citas ieriices. Tikai nesaprotu, kas vainas spidometram? Ciparinji likas nereaali?

Hipijs 1.februāris 2005 8:19
0 0 Atbildēt

Night-mobile nekrenkeejies,nestreso kad nopirku savu auto par kuru staastiiju ieprieks draugi ari neizteicaas labi retro,retro,bet tagat vinu domas ir mainiijusaas!Veiksmi

automociic 3.februāris 2005 20:08
0 0 Atbildēt

Respekt!!!!

Vel viens uz muusu celjiem rets auto!!!
to Night-mobile:
Man ziemas brauksanai ar ir siers 2,8 4x4, tikai universaals. Iisteniiba esmu jau vinju te aprakstiijis agraak, ja interesee vari palasiit, tikai vajag peec markas un modelja atrast.
Man viens jautaajums- Pedeejaa laikaa tas auto taads nestabilaaks uz slidena celja palicies, bet nekaadi juutami(dzirdami) luuzumi nav bijushi (keede tocha nee), kas liek domaat ka starpasu diferenciaals pamazaam kirdik:( un auto pamazaam vairs nav 4x4:(.
Apskatee ar neko neatrada, taapeec iisti nezinu kas pa vainu:( Vai tev ir kaada pieredze ar shiim ritoshaas daljas padariishanaam un vai kaut kaadus detalju donorus neesi atradis?
Starp citu tur nemaz daudzas daljas no parastiem sieriem neder.... (Peec pieredzes zinu, biezi vien vieniigaa iespeeja ir pasuutiit un gaidiit un maksaat:(, vai arii mekleet donorus, tacu baigi maz to ir palicis:(
Bet vispaar auto ir drausmiigi, drausmiigi izturiigs, tas tiesa!!!

Huanitas 20.februāris 2005 23:37
0 0 Atbildēt

Sveiks Night-mobile man butu daudz ko teikt taviem komentetajiem bet sodien nav garigais kadu apdi... tapec pateiksu tikai vienam kas ieminejas par cossie man pasam gan tikai parasta 2.0 sierra bet kads labs draugs ir liels XR4 fans un tas autinjs tiesam iet zvera bet runajot par cossie Viena no diviem piemineta drauga XR4 paslaik tiek pabeigta Cosworth motora ieligsana tas ir 2.9 ar apmeram 210 Zs un ar vieglo (pec svara) XR4 ar 4x4 tas bus kas iespaidigs!!! Driz tas tiks testets protams ja interese tas bus apskatams 5-dienas 6-dienas vakaros laikam jau pasi noprotat kur un kapec bet nu tas kad ara bus mazliet siltaks laicinjs! Starpcitu seit kads jautaja par kadu kas nodarbojas ar 4x4 sierram nu tad raksti un varu iepazistinat! A un vel tiesam zel ka so exklozivo masinu ir palicis tik maz tapec liels respekts pret cilvekiem kas tas uztur laba stavokli lai ari 150 Zs varbut nav tik daudz ka gribetos bet uz siem XR4 tas ir zvera un ar originalo 2.8 motoru ari mums gandriz izdevas izspiest tevis pieminetos 230 km/h ta ka tas ir reali! Starpcitu briest plani par XR kluba dibinasanu Latvija un ja tas notiks esi uzaicinats.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti