Lasītāju pieredze par saviem auto

Volkswagen Vento 1992 Novērtējums: 7
Nopirku 2002. gada februārī ar nobraukumu 81 tūkst. km. Pašlaik nobraukums 96 tūkst. km. Kādas 2/3 nobraucu pa šosejām, pārējo - pa Rīgu, Jelgavu, nedaudz arī pa lauku grants ceļiem. Katru dienu mašīnu nelietoju, jo uz darbu eju kājām. Tā kā braucu tikai brīvajā laikā (braukšana nav saistīta ar darbu), cenšos ieplānot braucienus tā, lai izvairītos no nejēdzīgajiem Rīgas sastrēgumiem, kuri mani ļoti kaitina. Motors ir 1,8 litru, 90 ZS. Vidējais degvielas patēriņš līdz šim ir 7,1 litrs uz 100 km. Pa šosejām ar ātrumu 70-80 km/h vidējais patēriņš ir 5-5,5 litri uz 100 km, pilsētā ap 10 litriem uz 100 km.

Mašīnu pērkot, bija jāmaina dažādas sīkas piekares detaļas, jo pa bedrēm lika sevi manīt neliela grabēšana. Mainīju vienu blīvi dzinējā, jo bija neliela eļļas noplūde. Drīzumā mainīju arī dzinēja zobsiksnu un darīju tos darbus, kas jāveic pie 90 tūkst. km nobraukuma.

Martā radās caurums izpūtēja aizmugurējā posmā. Trīs mēnešus šo caurumu smērēju ciet ar speciālu pastu, bet jūnijā šis izpūtēja posms nolūza, tad to nomainīju. Savukārt augustā radās caurums izpūtēja priekšpēdējā posmā, ar šo caurumu vēl aizvien cīnos, to ik pa brīdim smērējot ciet.

Vēl nesen nomainīju viena priekšējā riteņa gultni.

Rūsa manam auto ir nelielā apmērā, to varēs viegli novērst, ik pa laikam piekrāsojot.

Pozitīvās īpašības:
- glīts dizains;
- ļoti liels bagāžnieks, kurā ieiet bērnu ratiņi un vēl paliek daudz vietas citām mantām;
- pakaļējā sēdekļa nolaišanas iespēja gan pilnībā, gan pa daļām;
- līgana gaita, lielas mašīnas sajūta (vismaz salīdzinot ar manu iepriekšējo auto Golf II).

Negatīvās īpašības:
- nabadzīgs papildaprīkojums, sevišķi CL versijā kā manējai mašīnai;
- maz vietas aizmugurē sēdošajiem pasažieriem, ja viņi ir gara auguma;
- manam auto ir gaiša salona apdare, tā ātri smērējas un tāpēc bieži jātīra;
- pie stūres sēdēšanas pozīciju es savam augumam (181 cm) nevaru ideāli noregulēt, kaut arī sēdeklis uz augšu un leju ir regulējams. Man stūre mazdrusciņ aizsedz spidometra un tahometra augšpusi.

Kopumā ar mašīnu esmu apmierināts, lieku tai vērtējumu ,, labi,, , bet līdz ,, teicami,, pietrūkst.
Tengizs @ 16.novembris 2002 0:00
Visi komentāri
 
kaifarix 21.jūlijs 2004 13:43
0 0 Atbildēt

Reaalais nobraukums noteikti nav 81 000. Pie taadaa nobraukuma VW nav ne kaadu eljas nopluuzju dzineejaa un gultnji arii nav jaamainaa. Manas sievas autinjam ar nobraukumu 220 000 taadas kaites nav maniitas. Bet tev jau kaa pats saki pie 81 000. Taa ka kautkas te neliimeejas kopaa.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti