Lasītāju pieredze par saviem auto

Ford Mondeo 1998 Novērtējums: 8
Universālis, 1.6i 16V Zetec motors(90ZS), no ekstrām var minēt kondicionieri, ABS, 2 Airbag, elektriski regulējams vadītāja sēdekļa augstums), lukturu augstuma korektoru un originālo ford stereosistēmu. Būtu vēl elektriskie logi un spoguļi, tad vispār būtu ideāli.
No 0 - 100km/h 12,4 sekundes - pats mēriju. Pagaidām esmu apm 200 izspiedis, bet bija sajūta, ka vēl ceļ augšā.

Tātad auto tika iegādāts apmēram pa 4000eiro, noskrējiens 137000 - it kā normāli, svaigi izieta TA. Pirms šā auto vairākus gadus braucu ar Ford Sierra, arī universālis, tikai višpār bez ekstrām, ja neskaita priekšējā loga apsildi un ABS, kuru neviens meistars tā arī nespēja dabūt pie dzīvības. Vienvārdsakot pie universāla biju pieradis. Atgriežoties pie Mondeo. Uzreiz tika nomainīta zobsiksna(ar rullīšiem), eļļa, filtri(degvielas un eļļas) - kopā ap 90 lati. Pēc pāris mēnešu braukšanas tikai nomainīti priekšējie bremžu diski un uzlikas, jo bremzējot no lielāka ātruma stūre drebēja pamtīgi - kopā kādi 70 lati. Pēc kāda laika piefiksēju, pie apmēram 80km/h veicot pagriezienu(aplī vai braucot uz viadukta) tāda īpatnēja skaņa, tā kā riepām būtu baigais protektors tāda skaņa - skaidrs - jāmaina gultnis. Pie viena nomainīju arī plauktu bukses un stūres pirkstu - kopā 80 lati.
Ik pēc 10000 - 12000km mainu eļļu. Rūsa praktiski nav skārusi, vienīgais pakaļējais izpūtēja bundulis izrūsējis, tas jānomaina.
Priekšā blakussēdētāja durvīm nestrādāja centrālā - ar fāteri izjaucām un pāris stundu laikā savedām kārtībā - servisā tas maksātu gan jau kādu 20 latus.
Izdega viena no nummura apgaismojuma spuldzītēm, domāju, kas tur ko nenomainīt, bet lai to nomainītu, jāatskrūvē 2 skrūves, kas kā izrādījās tik izrūsējušas, ka vienīgais veids kā tikt klāt bija izlauzt to plastmasu, ford šrotā pa 5 Ls jaunu nopirku.
Panelī iedegās airbag brīdinājuma lampiņa - Baltic Motors pa 9 Ls saveda kārtībā(kaut kādi kontakti esot bijuši jānotīra). Nesen ABS nobruka. Aizbraucu uz Baltic motors, kur diagnosticēja, ka ABS modulis beigts, jauns originālais maksā 1400 latus. Ford šrotā Jūrmalas gatvē man piedāvā pa 40, jābrauc būs skatīties.
Eļļu nekur nelaiž garām, vienīgais nedaudz kaut kur stūres pastiprinātāja šķidrums tiek garām, nav sanācis laika izpētīt un novērst šo defektu.
Kopumā ar šo auto esmu apmierināts. Vidējais benzīna patērīņš 8 litri(sakrīt ar ražotāja uzrādīto). Tas man šķiet labs rādītājs priekš 2tonnīgas mašīnas un 1.6 motora.

+labas tuvās un tālās gaismas
+kondicionieris strādā perfekti
+diezgan ekonomisks
+plašs, ērts salons un liels bagāžas nodalījums
+labi turas uz ceļa
+pie mierīgas braukšanas kluss salons

- varēja būt jaudīgāks dzinējs, bet ja pierod pie 1.6 ir ok
- varēja būt labāka izolācija(ja nav bardachoks un visa durvju kabatas piekrāmētas tad ir ok, tikai kaut kas gram aizmugurējā daļā)

Tātad kopumā ar šo auto esmu apmierināts un vismaz gadus 5 vēl braukšu ar šo auto.

Diemžēl nav foto.
funk @ 17.oktobris 2005 0:00
Visi komentāri
 
ranger 18.oktobris 2005 9:36
0 0 Atbildēt

Smags gan tavs mondeo.

boss 18.oktobris 2005 10:05
0 0 Atbildēt

ja jau pac jauci valjaa durvis un kraameejies ap centraalo atsleegu, tad airbagu kotaktus vareeji pac notiiriit (zem priekseejaa benkja). Tev logi skruuveejas valjaa AR ROKU ???

smaidiigais 18.oktobris 2005 12:05
0 0 Atbildēt

mainīju, laboju, izmaksas, viss apraksts par labošanu vien, manājais būti krietni īsāks, nopirku, iesēdos, braucu>)

MasterD 18.oktobris 2005 13:58
0 0 Atbildēt

Nu pag. Ar airbagu joki mazi - pagramstrīsies gar vadiem neuzmanīgāk un jams aizies pa gaisu.

Tad lai labāk lai tas eksplodē servisā :)

boss 19.oktobris 2005 11:36
0 0 Atbildēt

nedomaaju ka atvienojot un savienojot spilvena vadus zem priekseejaa benkja, var izshauties spilvens

Master_D 19.oktobris 2005 15:08
0 0 Atbildēt

Ja zin, ko dara, viss okei.

Pimēram, manam auto airbags iedarbojas, stūres stienim deformējoties un pārsitot pneimatisko patronu... un nekādu vadu tur nav.

Tur bez pieredzes vispār labāk iekš nelīst - tiesa nav arī nekādu lampiņu, kam degt...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti