Lasītāju pieredze par saviem auto

Skoda Fabia Combi 2005 Novērtējums: 7
Novembra vidū iegādājos Škoda Fabia Combi. Jāatzīst gan, ka pilnīgi negaidīts un neieplānots sanāca šis pasākums. Lieta tāda. Kārtējo reizi sāka niķoties mans 190tais MB un izdomāju, ka vajadzētu paskātīties, ko piedāvā jauno auto dīleri.

Biju Ford centrā, Renault, Huyndai, arī Adam auto, bet beigās nonācu Karlo Motors. Gribēju ievērtēt jauno Octavia, bet beigās sanāca, ka jau pēc 4trām dienām aizbracu ar jauno Fabia: )

Octavia, protams, ļoti smuka, bet priekš manis vēl mazliet par dārgu. Nu ok, bet skatos stāv Fabia Combi un, kā jau salonā, ar praktiski visām ekstrām: el. logi, el. un apsildāmi spoguļi, ādas stūre, ļoti elegants ātrumpārslēgs, arī rocene no ādas. Dažādi hromēti papildinājumi salonā. Salona apdare arī no daudz kvalitatīvāka materiāla, nekā manu vecāku 2004tā gada Fabijai... Sapartu, ka tas būs kāds dārgāks modelis, tāpēc gāju prasīt, ko var piedāvāt man par cenu līdz 11 000 euro. Izrādās, ka tieši šo modeli! Tas esot kaut kāds Tour de France edition modelis un tāpēc arī tik daudz ekstru, kuru parasti standartā nemaz nav. Vēl nepieminēju: miglas lukturi, tonēti stikli, ABS, jumta celiņi, oriģinālie vasaras un ziemas paklājiņi un vēl virkne maznozīmīgu, bet ļoti patīkamu sīkumu. Tāpat nedrīkst nepieminēt, ka Fabias standartaprīkojums jau tā nav nabadzīgs. Cena? Tagad īsti vairs neatceros, bet dārgāk par 10700 eirām nebija. Motors: 1,2, bet par to vēlāk.

Svarīgs bija arī izskats un vismaz man, pēc Fabijas feislifta 2004tajā, auto tagad patīk daudz labāk. Sportiska izskata priekšējais bamperis, daudz mūsdienīgāki lukturi, salons arī kavlitatīvāks. Izdomāju, ka nav ko: jāņem!
Protams, svētību deva arī vecāki, kuri ar savu Fabiu ir apmierināti jau teju 2ivus gadus, jo vienīgais, ar ko auto bija problēmas - vienreiz izdega tuvo gaismu lampiņa.

Drīz jau būs mēnesis, kopš braucu ar Fabia Combi un jāsaka, ka esmu ļoti apmierināts. Pagaidām. Degvielas patēriņš arī iepriecina, jo, ja labi pacenšos, tad pa Rīgu vairāk par 7l uz 100 nav! Ārpus Rīgas var iebraukt 5,4ros, bet ar to neaizraujos, jo parasti barucu tā, kā gribu un tad jāreiķinās ar 6,5 - 7,5l uz 100. Ar vadāmību arī problēmu nav, ļoti laba ceļa pārredzamība. Prieks par Škodas uzrāvienu un dinamiskumu, kaut arī motors ir tikai 1,2. Tiešām, šis motoriņs mani pārsteidz, jo ir pat ļoti ņiprs. Par maksimālo ātrumu nezinu, jo tikai vienreiz uzskrēju līdz 140 km/h, bet tad palika tā mazliet neomulīgi, pie tam neesmu arī tas, kuram kaut kur būtu jāskrien. Kas vēl? Ietilpība ir ok. Komforts arī priekš šada klases auto ir labs. Ja ir vēl kādi jautājumi - jautājiet, noteikti atbildēšu!: )

Un tagad par negatīvo, jo savādāk padomāsiet, ka esmu Škodas dīleris. Pirmkārt tā ir skaņas izolācija. Tā neiepriecina. Braucot pilsētā ir ok, bet ārpusē, ja ātrums parsniedz 100, salons ir paskaļš. Izlīdzēt var vienīgi skaļi uzgriezts radio. Pa bruģi braukt vispār izvairos, jo troksnis auto tad ir nepanesams - liekas, ka uz Tevi šauj! Tāpat nesaprotu, kāpēc labās puses spogulītis ir tik sasodīti maziņš? Ātrumkārba arī ir interesanta, bet es nesaku, ka slikta, vienīgi varēja būt precīzāka. Žēl, bet arī katru mazāko bedrīti uz ceļa var ļoti labi sajust. Vēl daži sīkumi, kas tracina: bardačokā nav apgaismojuma (!) (liekas žigulī pat tāds bija), nav glāžu turētāja (vismaz manā modelī), maz un seklas kabatas, kur novietot visdažādākos sīkumus, maz vietas aizmugurē sēdošajiem, ja priekšāsēdošie ir līdz 190 cm. Liekas, ka tas ir arī viss par auto mīnusiem, vēl tikai pateikšu, ka vīlos arī pašā Karlo motors! Apkalpošāna ir laipna un patiešām ir patīkami sadarboties ar dīleri, tomēr.. tā kā mūsu ģimenei tā jau bija 3šā Škoda, jo arī mana tēva māsa iegādājās auto pie viņiem, man solīja, ka papildus ieliks arī signalizāciju, Mp3 radio, kasko apdrošināšanu gadam, piereģistrēs bez maksas. Ir ok, vai ne? Tomēr sestdien, atbraucot pēc auto, man pateica, ka es esot pārpratis, jo runa esot bijusi tikai par parasto apdrošināšanu. Ok. Samierinājos, kaut arī man uz rokas bija lapiņa, uz kuras dīleris bija uzrakstījis, ka kasko būšot. Peteicu paldies un arī man pateicās. Aizbraucu mājās un tikai tad secināju, ka arī no mp3 radio nav ne miņas. Vienkāršs cd maģis. Kad nākamajā dienā piezvanīju, man pateica, ka tas čalis, kas man pārdeva auto, nav uz vietas, bet, ka līdz ko parādīsies, tad zvanīs un visu nokārtos. Tā arī līdz šim nav piezvanījis, bet vēl jau nav pagājis arī mēnesis: ) Lūk tā. Secinājumus izdariet paši!

Izskatās, ka visu, ko gribēju, arī patiecu. Vēl tikai novērtējums: 7! Labs auto, par labu cenu. Uzticams un, manuprāt, viennozīmīgi labāks par citiem šīs klases auto: Getz, Fiesta, Corsa, Polo utt. modeļiem. VW kvalitāte par čehu cenām.

P. S. Droši jautājiet visu, kas interesē. Labprāt apmainītos ar pieredzi.


ATBILDES (jo pagaidām nevēlos piereģistrēties):

to Jankazzz (12.12.2005 19:14)
Vairāk par 3īs pasažieriem vēl neesmu vedis. Tā kā grūtu spriests, bet 3ījatā nejutu nekādu atšķirību. No vietas uzrāviens ir ļoti labs, aiziet tikai tā... bet, braucot pa šoseju, apdzīšana ir jāieplāno uz priekšu, jo ir vajadzīgs kāds laiks, līdz auto ieskriesies, bet īstenābā problēmu nav.
 
Jay @ 12.decembris 2005 0:00
Visi komentāri
 
Jankazzz 12.decembris 2005 19:14
0 0 Atbildēt

Kāds ir uzrāviens ar to 1,2?? Drošvien,ja pieci cilvēki vāģī nedaudz pašvaks??? Un pēc manām domām tāda pati Škoda ar 1,6 ēstu pat bišku mazāk... A par "labajiem dīleriem" ir dzirdēts arī Toyotas Amserv motorā.

Modzha 12.decembris 2005 23:18
0 0 Atbildēt

Veselu gadu bija lietoshanaa Elegance Combi 04' (ar apaljajiem migliniekiem priekshaa) visam extraam iznjemot navigaaciju un xenon. Motors 1.9TDi 105zs 290Nm. - tad sanaak, ka shvakaako mopeedmotoru faabijas ir sliktaak nopakotas....???? vai kaa...?? vnk bik jocigi bija pa brugji braukt (bet tas laikam visiem universaliem), jo skanja kaut kaa rezoneeja pa visu salonu - duneeja. bedres piekare vnk ideaali slaapeeja - ja nu vieniigi mezha uz sakneem - tad taa asaak juta.


Tev ir classic, comfort, vai elegance...??? ir botra kompis,
un beidz staastiit, ka tev pilsetaa rij 7l, tobish liidz 7l :DDD

Driiz buus jauna fabia ar "vsje navaroti'', TDi, un labpraat ar tevi sazinaatos un norunaatu kaut kaadu marshrutu un uzlaistu - vnk nu nevar tik maz riit autinjsh, ja tas nav diizels.

aaa, sore, izlasiiju ruuppiigak - ja ir hromeetas detaljas, tad taa laikam ir elegance

911 13.decembris 2005 12:00
0 0 Atbildēt

Modzha:
Un kāds tur brīnums par patēriņu? ... protams, ja var ticēt kompim, es piemēram šorīt no Upesciema līdz Vecrīgai ar Octavia II 1.6 atbraucu ar 6.8 vidējo.

Modzha 15.decembris 2005 19:48
0 0 Atbildēt

911 - kauns nav braukt ar jaunu 1.6.....??? :DDDDD

MPI - nu vnk psc - un veel 1 izpuuteeja gals, apdziishanas probleema virs 100km utt:)))

911 16.decembris 2005 15:21
0 0 Atbildēt

Tu neticēsi - nav kauns.
Man pārsvarā pietiek to laiku sajūtas, kad pašam bija niknāki aparāti. Tagad citas prioritātes - ģimene, rezidence utt.
P.S. Varbūt vēlāk būs jāiepērk Evo9, kad kinders paaugsies.

sirsenis 29.jūlijs 2008 11:27
0 0 Atbildēt

Pašam gadījies izbraukt kādu gabalu ar šādu aparātu kam 1.4 motorīts, mašīna bija pilna ar cilvēkiem, bet motors palika tikpat dinamisks un problēmas ar apdzīšanu nebija nekādu. Drīzāk man nepatika plastmasīgais salons un atpakaļskata pārredzamība diezgan vāja pret piemēram Lagunu II.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti