Lasītāju pieredze par saviem auto

Mercedes 240D_w123 1977 Novērtējums: 8
Taatad, vasaraa piepildiiju kaadu sen lolotu sapni- iegaadaajos veco "Gurķi"- Mercedess Benz ar 2,4 litru diizeljdzineeju pa veseliem 250 ls.

Pirmie iespaidi vienkaarshi unikaali! Izbraucu uz šosejas un viss- esmu karalis savaa kuģī! Salons plašs, stūre lielāka nekā Gazikam, motors arii diezgan labi dzirdams. Liidz kaadiem 80 km/h jaudas taa kaa par maz, bet liels bija izbriins par to, kas notikaas peec tam- braucu uz 90km/h, pa priekshu draugs ar savu mashiiniiti, izdomaaju prikola peec jamo apdziit- neticeesiet, bet vienaa acumirklii jau spidometra bultinja uzlekusi uz 110km/h! Tas nu mani paarsteidza ljooti negaidiiti, bet patiikami. Brauciens pa granteetu celju tika samaitaats tikai prieksheejaa amortizatora grabeeshanas deelj, vecais saimnieks jau piekodinaaja, ka to vajadzeetu samainiit. Bet nu biju laimiigs taapat, jo sen veeleejos mashiinu ar aizmugures piedzinju.

Degvielas patēriņš samērā normāls: 7- 8,5 litri vienalga vai pins, vai tukshs, vai pilseeta, vai shoseja! tas, laikam, 4 aatrumu kaarbas deelj, bet, taa kaa braucu tikai ar kreiso degvielu, tad pateerinjsh vareetu buut pat lielaaks un tas man nemaz neliktu shaubiities par ekonomiju naudas izteiksmee!

Nedaudz par visu pārējo. Pečka darbojas ideaali, uzsilst ljoti aatri, durvju rokturi un slēdzenes neaizsalst, pielaist var -10 graadu salaa, tikai tad ir nedaudz ilgaak jaapasilda sveces un "jaapazaaģē" starteris, lilaaka sala liidz shim veel muusupusee shoziem nav bijis! Bet par salu neuztraucos, jo degviela- kreisaa ir taa saucamaa sepereetaa!

Un veel, ja jums kaadreiz naakas braukt ar shaadu mashiiniiti, tad nemeegjiniet ar visu speeku motoru iedarbinaat ar atsleegas paliidziibu, driizaak salauziisiet to! Kreisajaa pusee stuurei ir taads klokjiitis, kuru nedaudz pavelkot, saakaas svechu uzsildiishana, bet, pavelkot nedaudz stipraak, saak darboties starteris! Taa luuk!

Tad nu par remontiem- visu nepiecieshamo veicu pats saviem speekiem teeva garaazhaa, taapeec nav sirdsapzinjas paarmetumi, ka buutu servisaa samaksaajis par daudz =) iisteniibaa taa ir mana sirdslieta, patiikaas man sho un to paskruuveet. Esmu nomainiijis stuures pirkstus kreisajaa puse (iisais-4ls, garais-10ls), tad arii staavaabolu labajaa pusee (26ls), kaa arii majatnjiku (iisti neatceros, bet kaadi 8 ls vareetu buut), bremzhu disku labajaa pusee aizmuguree, tas bija noluuzis (5ls shrotaa), un labajaa pusee vienreiz taa strauaak sabremzeejos pie gaajeeju paarejas un priekshaa labajaa pusee arii notruuka bremzhu disks (kopaa ar stupicu- 10ls shrotaa) un tad veel iegaadaajos spoguli, jo stiklinjsh bija sasists!
Kopaa skaitot jau sanaak tiiri normaala summinja, bet, lai izietu TA, tas viss bija nepiecieshams.

Un beigaas veel sanaaca taa, ka iekaartojos uz laiku darbaa, kur bija vajadziiga pasha automashiina un tad nu jamais man paarveertaas par darba zirdzinju! Bet tas labi, sevi atpelniit arii vajag!

Tad veel atceros vienu gadiijumu, kad braucaam ar draugiem pa Riigu (pats esmu no Liepaajas), spiezhot bremzes, taas kjuva arvien vaajaakas un vaajaakas, un, bremzeejot, mersiiti baigi vilka uz labo pusi! Tad, Riigas- Liepaajas celja kaadaa 50- tajaa kilometraa pie Pienavas saaka kautkas dikti chiiksteet un grabeet un klaudzeet! Apstaajos un ieraudziiju, ka ir izjucis gultnis priekshas labajam ritenim. Nu neko, taa kaa evakuators liidz maajaam izmaksaatu automashiinas cenu, izdomaaju turpinaat leenaam un praatiigi celju, blakusseedeetaajam liku paarseesties uz aizmuguri, lai prieksha buutu vieglaaka un taa ar 40- 70 km/h devos maajup! un viss izdevaas! Beigaas sapratu, ka gultnis bija izjucis deelj beigtaas amortizatora bukses (taas pashas, kuru vecais saimnieks piekodinaaja, lai samainu. ) Amortinju jau biju iegaadaajies (5 ls shrotee) vajadzeeja tikai buksi uzlikt jaunu- noslinkoju un luuk- rezultaats: sabeigta stupica un gultnis. Tagad auto staav garaazhaa, kad atradiishu stupicu, tad uzlikshu un baudiishu ziemas priekus!

Jaa un starp citu, baigi kontroleejams autinjsh gan pa ledu braucot, gan arii pa sniegu, aizmuguri var slidinaat uz vienu pusi cik ilgi patiikaas, kad ir veeleeshanaas uz otru pusi saslidinaat, atliek tikai ar kreiso kaaju stingraak uzsist pa bremzi un pagriezt stuuri preteejaa virzienaa, kad saansliide ir saakusies =) dikti jau nu man patiik taa ampeleeties. Ir veelviena lieta, taa kaa ir garaa 4 aatrumu kaarba, tad, bremzeejot ar paarnesumiem, straujaak atlaizhot sajuugu, rodas saansliide. Taa dazhreiz pabiedeeju kaadu agresiivaaku vadiitaaju, kas pirms liikuma vai pagrieziena pielien baigi tuvu pie aizmugures taadeejaadi apzhilbinot mani caur spoguljiem! Bet nedomaajiet, ka esmu kaarteejais biistamais brauceejs, taa tas nav, vienkaarshi nevaru iztureet, ja kaads nerespektee vecaaku automobiili!

Nu jaa un taas sajuutas iekshaa ir neaprakstaamas, kad garais mersis saak sliideet plakaniski liikumaa, iipashi labas atsauksmes parasti ir no aizmuguree seedoshiem! =)
Varbuut teiksiet, ka esmu veel beerns un speeleejos ar auto, bet nekaads viirs jau arii neesmu=), uzskatu, ka automashiinu ir jaamaak paarvaldiit un izjust, taapeec arii censhos peec iespeejas vairaak izbaudiit sliides un ekstremaalas situaacijas.

Laikam par daudz jau iegrimu braukshanaa, bet nu taads ir tas mersiitis, tik patiikams, ka negribaas shkjirties ne uz briidi, labi, centiishos visu neizstaastiit, lai jums buutu ko pajautaat un pakomenteet, un paoponeet, un pastriideeties!

Veerteejums ir 8 tikai un vieniigi saruuseejushaas virsbuuves deelj! Paareejais mani tiktaal apmierina, ka nevaru beigt priecaaties! =)
 
nk86 @ 5.janvāris 2006 0:00
Visi komentāri
 
SZ 5.janvāris 2006 1:23
0 0 Atbildēt

Labs! es pats braucu ar C124 kupeju un zinu, ko nozīmē ziemā samest pakaļpiedizņu!!!! PERFEKTI!!!! vēlu vexmi!!!

rashns 5.janvāris 2006 12:20
0 0 Atbildēt

Man gan nepatikamas atminjas ar so auto,vienreiz gadijas tada taxii braukt,akmansdievskaspaluuzni,nesapratu kaatads vel uz prieksu kust,un taxists vel beigas gribeja lielaku piki noplest kaa parasti,esso pasutiju ar visu masinu paris majas talaak

nk86 5.janvāris 2006 12:29
0 0 Atbildēt

to SZ:
Paldies, vecais! Tu gadiijumaa neesi sajaucis un w burta vietaa ierakstiijis c? vienkaarshi mekleeju taadu modeli ss.lv, bet neko neatradu! =)

to rashns:
Nu jaa, ir jau visaadi redzeeti, taapat kaa ar tiem zhiguljiem, pie viena saimnieka tas ir ideaals, bet nonaakot cita rokaas, vinju var nojaat dazhaas dienaas! =)

AA 5.janvāris 2006 12:32
0 0 Atbildēt

Masīna konstruktīvi ir ok, bet virsbūves uturēšanai ir vajadzīgs metināmais vai metinātājs draugos!!

nk86 5.janvāris 2006 14:05
0 0 Atbildēt

to AA:

Jaa, tur nu gan Tev taisniiba! Iisteniibaa es te skatiijos vienu amerikaanju paarraidi, kuraa taisa autinjus un tur dzeki visus caurumus ar taam kniedeem sakniedee un peec tam taadu zalju smeeri uzsmeeree virsuu un caurums ir ciet! Bet liidz mums noteikti, ka shii metode aatraakais peec gadiem 10- 15 atnaaks! Nezinu, vai taa ir labaak nekaa metinaat, bet elementaaraak gan!

SZ 5.janvāris 2006 14:26
0 0 Atbildēt

Nē, es nesajaucu C ar W.. :)
Būtībā visi šo sēriju saprot ar W124....BET sīkumos
ir tā:
A124-kas ir kabrio
C124- kupeja
W124- sedans
T124 - universālis

Tāpat ir ar W123..:)

nk86 5.janvāris 2006 14:40
0 0 Atbildēt

to SZ:
Njaa, paldies par info! Taadus siikumus gan nezinaaju! Bet veelreiz paldies, man vienmeer patiik uzzinaat ko jaunu un nezinaamu! Varbuut veelies pastaastiit siikaak par savu autinju? Nu, par motoru, degvielas pat. un citiem mazumiem un lielumiem?

draco 5.janvāris 2006 15:10
0 0 Atbildēt

Fantastisks raxts. pie straujaakas bremzeeshanas noluuzt bremzu diski, izjuuk gultnji,un veel dieszin kas. bet tas nekas - srotaa pa 5 santiimiem nopeerkam taadu pashu nojaatu detalju,un gaidam kad buus pirmais liikjis uz gaajeeju paarejas.
man granadai kad sametaas priexeejie bremzu diski,panjeemu un nopirku jaunus. bet nu ir jau keksi kas uz bremzeem taa riktiigi ietaupa. cerams,ka muusu celji kaadudien nekrustosies...

SZ 5.janvāris 2006 15:32
0 0 Atbildēt

par manu auto Tu vari izlasīt tepat šajā sadaļā, uzej tik uz Mercedes un uz E 220 CE....

SZ 5.janvāris 2006 15:34
0 0 Atbildēt

to draco...pusis tak nav vainīx, ka iepriekšējais saimnieks bija novedis šo auto līdz tādam stāvoklim....vismaz tagad tiks savests kārtībā....un TA Latvijā ir bargi, tā kā.....

labāk jāuzmanās no visādiem citādiem mega auto, kurus vada visādi iereibuši ībļi....

nk86 5.janvāris 2006 16:40
0 0 Atbildēt

to draco:
Nu tad jaasaak domaat,kaa lai attaisnoju sevi =) Saproti- vecs auto ir vecs auto. Metaals dilst un ruusee, un jaunas detaljas ir gruuti dabuut tik vecam auto, lielaakaa dalja shim modelim ir veel no vecaa "fantomasa" mersha, taapeec arii lieki necenshos krist uz nerviem autoveikalu paardeveejiem, bet aizmaucu uz shrotu. Pats agraak jaucu shrotee autinjus un zinu, ka nelietojamas detaljas tur sviezh aaraa, taapeec arii paljaujos uz dzekiem, kuri tur darbojaas! Un satiksmes negadiijums tikpat labi var notikt ar jebkuru auto un brauceeju, taa kaa es apzinos, ka braucu ar autinju, kuram ir taadas probleemas, mana uzmaniiba uz celju ir veersta divtik daudz kaa paareejiem, kuri ir paarliecinaati par sava auto iespeejaam! Nu ja, sheit arii piekriitu, ka teh. apskatee shvaki vai mani buutu laidushi cauri, jo esmu gaajis to daudziem auto un tici vai nee, bet shim mersiitim tika pieveersta pastiprinaata uzmaniiba pie katra siikuma! Taa kaa cereesim uz to labaako! Veiksmi, vecais!

to SZ:
Paldies par sapratni! Noteikti izlasiishu Tavu staastinju!

Kaspersky 6.janvāris 2006 17:21
0 0 Atbildēt

Kāpēc tad pārdod, ja tik labs? Un vēl dārgāk nekā paņēmi :)

nk86 6.janvāris 2006 18:37
0 0 Atbildēt

Iisteniibaa saakumaa domaaju paardot, jo tas gultnis un nobrauktie 150 km ar shkjiibu riteni bija dikti speeciigs paarbaudiijums maniem nerviem, taapeec uzreiz liku paardoshanaa- taateikt: vispirms daru un tad domaaju! Beigaas nonaacu pie secinaajuma, ka auto man ir paaraak tuvs. Bet nu tas, ka daargaak, par to gan nevajadzeetu jautaat =) tas tak mans autinjsh! =)

Holokous 26.janvāris 2006 9:25
0 0 Atbildēt

Vairāk par w123 var uzzināt MBclub.lv tur ir līdzīgi domājošie... :) un cīnies tālāk... man pašam ar ir w123 un esmu ļoti apmierināts ar mašīnīti... ja viss ir sataisīts kā nākas tad mašīna kalpo ilgi... ;)

nk86 27.janvāris 2006 23:59
0 0 Atbildēt

Holokus, vai Tu jau esi aprakstījis savu mersīti? būtu interesanti uzzināt vēl kādu viedokli, kaaads Tev ir motors- dīzelītis jeb benzīns?

Holokous 31.janvāris 2006 8:45
0 0 Atbildēt

tuvojas mersīšu maiņa līdz ar to slinkums rakstīt par tagadējo... varu pateikt ka ir benzīnieks 2.5 ar automātu...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti