Visbiežāk negadījumos cietuši "Honda" markas motociklu vadītāji

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.jūlijs 2014 10:30

Apkopojot pēdējo trīs gadu KASKO apdrošināšanas atlīdzību statistiku par negadījumiem, kuros cietuši motociklu vadītāji vai radīti bojājumi motocikliem, apdrošināšanas sabiedrība "BTA Insurance Company" SE (BTA) secinājusi, ka visbiežāk - 25% no visiem pieteikumiem - negadījumos iekļuvuši "Honda" markas motociklu vadītāji.

Līdzvērtīgā skaitā - 17% no visiem pieteiktajiem negadījumiem - cietuši "Kawasaki" un "Yamaha" markas motociklu vadītāji. Visbiežāk motociklisti cietuši ceļu satiksmes negadījumos Rīgā, Rīgas reģionā un Kurzemē.

Mototransporta satiksme uz Latvijas ceļiem kļūst arvien intensīvāka. Saskaņā ar Auto asociācijas sniegto informāciju šī gada pirmajā pusē motociklu pirmreizējo reģistrāciju skaits sasniedzis 384 vienības, kas ir par 14% vairāk nekā 2013.gada pirmajā pusgadā, kad tika reģistrēti 336 motocikli.

Populārākie reģistrētie motociklu zīmoli šogad bijuši BMW, "Harley Davidson" un "Honda". Augot valstī reģistrēto motociklu skaitam, šī gada pirmajā pusgadā palielinājies arī BTA parakstīto OCTA un KASKO apdrošināšanas prēmiju apjoms, apdrošinot motociklus. Salīdzinot ar 2013.gada pirmo pusgadu, šī gada pirmajā pusgadā BTA parakstīto OCTA prēmiju apjoms palielinājies par 11%, savukārtKASKO prēmiju apjoms - par 13%

Motociklisti ir vieni no mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, un viņiem ir daudz lielāks risks iekļūt ceļu satiksmes negadījumos nekā automašīnu vadītājiem. Motociklistiem negadījumu sekas ir daudz smagākas. Motociklistu nepasargā automašīnas salons vai dažādās drošības sistēmas, kas uzstādītas automašīnā.

BTA pēdējo trīs gadu laikā BTA saņēmusi 92 motociklu KASKO apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par gadījumiem, kuros cietuši motociklu vadītāji vai nodarīti bojājumi motociklam, un izmaksājusi apdrošināšanas atlīdzībās vairāk nekā 150 415 eiro. Lielākā daļa no negadījumiem - 58% - reģistrēti Rīgā. Savukārt Rīgas reģionā un Kurzemē katrā reģistrēti 11% negadījumu, Zemgalē - 10% negadījumu.

BTA secinājusi, ka visbiežāk - 67% no visiem motociklu KASKO atlīdzību pieteikumiem - negadījumi notikuši, motociklam saskrienoties ar automašīnu. 13% gadījumu motociklam radīti bojājumi, uzbraucot stāvošam transportlīdzeklim, 7% gadījumu, iebraucot bedrē, un 3% gadījumu, apgāžoties.

BTA pieredze liecina, ka galvenie iemesli ceļu satiksmes negadījumiem, kuros cieš motociklisti un tiek nodarīti bojājumi motociklam, ir atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, ceļa nedošana krustojumos, negaidīta izbraukšana uz galvenā ceļa no mazākas nozīmes ceļiem un pārgalvīgi, nepārdomāti apdzīšanas manevri, tai skaitā vietās, kur apdzīšana aizliegta.

Apkopojot pēdējo trīs gadu statistiku par izmaksātajām apdrošināšanas atlīdzībām par negadījumiem, kuros cietuši motociklisti vai radīti bojājumi motociklam, BTA secinājusi, ka vidējā izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība par vienu apdrošināšanas gadījumu sasniegusi 1274 eiro. Tomēr BTA pieredzē ir gadījumi, kad apdrošināšanas atlīdzību summa par šādu negadījumu ir daudzkārt lielāka.

Lielākā apdrošināšanas atlīdzība, ko BTA izmaksājusi pēdējā pusotra gada laikā par negadījumu, kurā cietis "Yamaha" markas motocikls, ir 7327 eiro. Ceļu satiksmes negadījumu izraisīja "Volvo" markas automašīnas vadītājs, kurš, braucot pa mazākas nozīmes ceļu, neievēroja ceļa zīmi "Dodiet ceļu".

Otru lielāko apdrošināšanas atlīdzību BTA izmaksāja šogad par Rīgā nozagtu "Honda" markas motociklu. Apdrošināšanas atlīdzība par šo negadījumu bija 6599 eiro.

Savukārt trešo lielāko apdrošināšanas atlīdzību 6402 eiro apmērā BTA izmaksāja pērn par ceļu satiksmes negadījumu, kurā notika "Audi" markas automašīnas un "Honda" markas motocikla sadursme.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti