Policija lūdz apsūdzēt trolejbusa vadītāju par mātes un meitas sabraukšanu Čaka ielā; trolejbuss braucis pie sarkanās gaismas 40

 
Nozare.lv | 29.janvāris 2015 10:59

Valsts policija lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret uzņēmuma "Rīgas satiksme"trolejbusa vadītāju par mātes un meitas sabraukšanu Aleksandra Čaka ielā pērn maijā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijā, izmeklētāji konstatējuši, ka trolejbusa vadītāja pārbrauca gājēju pāreju pie sarkanās luksofora gaismas, uzbraucot abām gājējām. Tehnisku problēmu transportlīdzeklim negadījuma brīdī nebija.

Izmeklēšanā veiktas dažādas ekspertīzes, lai noskaidrotu transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, kā arī iespējamu transportlīdzekļa vadīšanu apreibinošu vielu ietekmē. Tāpat izmeklēšanas laikā noskaidrota un izvērtēta aculiecinieku sniegtā informācija par notikušo negadījumu.

Valsts policija izsaka pateicību ikvienam aculieciniekam, kurš sniedza liecību, palīdzot izmeklēšanā.

Krimināllikums par minēto noziegumu paredz brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem.

"Rīgas satiksmes" preses pārstāvis Viktors Zaķis aģentūrai LETA pastāstīja, ka trolejbusa vadītājai jau tūlīt pēc negadījuma policija bija piemērojusi liegumu vadīt spēkratu. Šobrīd sieviete strādā par galastacijas dispečeri. "Kamēr cilvēks nav notiesāts, tikmēr var strādāt. No tiesas lēmuma būs atkarīga tālākā rīcība," uzsvēra Zaķis.

Viņš pastāstīja, ka katrs ceļu satiksmes negadījums "Rīgas satiksmē" tiek analizēts un sabiedriskā transporta vadītājiem regulāri tiek rīkotas apmācības. Viņš gan uzsvēra, ka traģiski negadījumi ar sabiedriskā transporta iesaistīšanos nav bieži.

Jau ziņots, ka pagājušā gadā maija beigās Čaka ielā trolejbuss, kuru vadīja 1954.gadā dzimusi sieviete, uz gājēju pārejas notrieca 1982.gadā dzimušu sievieti un viņas 2009.gadā dzimušo meitu. Bērns no gūtajām traumām notikuma vietā mira, bet māte ar smagām traumām tika nogādāta slimnīcā. Sieviete vēlāk slimnīcā nomira.

 
40 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Linda 29.janvāris 2015 11:27
18 11 Atbildēt

Varbūt beidzot RS pārstās pieņemt darbā pensionāres?!!! Redze nav tā asākā, kur nu vēl dzirde un tādas atbild par daudzu cilvēku dzīvībām!! Kur loģika?!

xxx 29.janvāris 2015 11:24
17 8 Atbildēt

Divi līķi, bet vecene tik mierīgi rukā tālāk!!!!!

Brīvā Latvijā, brīvi likumi!

A 29.janvāris 2015 11:27
17 0 Atbildēt

Pie sarkanā - tas mani neizbrīna. RS sab. tr. bieži brauc pie sarkanā. Mani reiz pie stacijas gandrīz noslaucīja autobuss, bet uz manu sūdzību RS atbildēja, ka es pats esmu bijis vainīgs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti