Motocikls uztriecas mašīnai, kas palaiž gājēju (+ video) 28

 
iAuto | 30.augusts 2016 19:29

Divi transportlīdzekļi apstājas pie gājēju pārejas, lai palaistu pensionāri, kas vēlas pāriet ielu. Izrādās, ka motocikla vadītājs ar šādu manevru nebija rēķinājies (skatīt no 0:30).

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 30.augusts 2016 16:57
16 0 Atbildēt

Nelietīgā ome! Vai ne Vernon?

Un kā var neredzēt 1,7 metrus platu un teju 1,5 metrusd augstu šķērsli ar bremžugunīm un gājēju pārejas zīmi...

Bet, ja neredz, tad ir pļurkt...

Vernons 30.augusts 2016 17:44
0 16 Atbildēt

Pričom te ome? Vai pretī braucošam bija jāapstājas strauji bremzējot? Un vai motocikls brauca 60 km/h? Tādi kā Tu tā arī izpildās un dēļ tādiem kā Tu nekāda distance nepalīdz!

Pļurkt 30.augusts 2016 17:55
21 0 Atbildēt

Tak izguli dzērum kaut vienu reizi PIRMS sēdies te kaut ko skribelēt!!

Kurā vietā kurš auto STRAUJI bremzēja??? Akls esi vai!

Da pie kājas uz cik brauca tas aklais kas nebremzējot iemēza pirms gājēju pārejas stāvošā auto.

akkk 30.augusts 2016 20:53
20 0 Atbildēt

Vai cilvēku, kurš satiksmē uzvedas pēc paša izdomātiem noteikumiem tiešām nekādā veidā nav iespējams izolēt no jebkāda transportlīdzekļa vadīšanas?

Ņemot vērā krasi pretrunīgos komentārus, neadekvātums taču ir viegli saskatāms.

Ulas 31.augusts 2016 17:32
0 0 Atbildēt

Tie takš kremļa putina čomaki...

Palaidniex 31.augusts 2016 6:45
8 0 Atbildēt

Nu redzi, Vernon - tu beidzot uzrakstīji gandrīz brīnišķīgu komentāru (jo jāizliekas, ka prāta aptumsumu par straujo bremzēšanu neesam redzējuši), kas lieliski raksturo arī video ar kamaziem un gājēju pāreju... ;)

Palaidniex 31.augusts 2016 7:07
10 0 Atbildēt

Un jā, kārtīgi padomā, kas ir distance, ko tā nodrošina, priekš kam tā ir vajadzīga un kuram tās esamība ir vitāli svarīga un kura rokās ir 99% tās nodrošināšanas.

Bils 30.augusts 2016 20:45
6 0 Atbildēt

Toties Ome svētā mierā pārgāja pāri :)

rokeri bija laikam netālu, un vēl mēģināja cietušā auto saimniekam (pieļauju ka tas bija viņš) iedot bietē, gan jau aizkadrā tas arī notika...

Tas mocists bija pievērsis uzmanību no šķērsielas izbraucošajam auto, tā es domāju.

Tiks 30.augusts 2016 20:48
0 3 Atbildēt

Pats saprati, ko pateici?

Pietiks ar paskaidrojumu, ka esi vernona rads.

Bils 30.augusts 2016 22:16
3 0 Atbildēt

Citi saprat, bet Tev paskaidrošu!

1) noskaties vēlreiz un palūri tikai uz tantuku. Starp citu viņa pamatīgi dabūja pa kājām ar atlūzu! Bet saglabā vēsu mieru, nevicinot spieķīti pa gaisu un bļaudama.

2) cilvēki kas skrien klāt ir no rokeru kluba, un iespējams lidojošais arī ir no viņējiem. čalis zilajā krekliņā un šortos dodas pie kritušā, un iespējams kārtīgi jau pa gabalu to dauni lamā. Bet viņu mēģina aturēt "varoņa" druģeļi!

3) Ja Tu lido ar moci, tad pirmkārt pievērs uzmanību tiem tr. līdzekļiem, kas lie nārā no šķersielām, pagalmiem un tmldz., jo lidotāju reti kas pamana. Ir redzams ka kā reiz tālāk, no kreisās puses krustojumam tuvojas auto. Tātad lidotājs pievērš tam max uzmanību, nepamanīdams ka pirms gājēju pārējas auto, kas nesen lēni brauca, ir pavisam apstājies un lēmuma pieņemšanai, piecelties uz moča kājās vairs nepietiek! Viņam stipri paveicās ka tas bija mazauto, nevis buss...

solaris 31.augusts 2016 0:20
4 0 Atbildēt

Man šķiet labs komentārs.

Vēl man šķiet - ja šajā portālā pāris entuziastu [Palaidniex, Vernons u.c] nemitīgi neiestrēgtu strīdos par sen izstīdētām tēmām, tad biežāk rastos krietni sakarīgāka diskusija, proti - viens vai otrs pievērstu uzmanību arī citiem ceļu satiksmes apstākļiem.

Cepšanās par tematu ''priekšā esošajam jāgarantē / nekas nav jāgarantē'', manuprāt, ir sen, sen sevi izsmēlusi. Davai jau liekaties mierā un mēģiniet citus aspektus arī pamanīt. Šā vai tā skaidrs, ka (1) neviens no jums neatkāpsies no savas pārliecības, (2) dzīve tiešām ir dzīve, kurā reāli rodas dažādas problēmas, neraugoties uz vienu vai otru pārliecību.

Strīdēšanās nevajadzētu kļūt par pašmērķi. Labāk padalies ar savu viedokli, ļauj citam pateikt savu viedokli un liecies mierā, lai var saskatīt kopainu. Jo ne jau teoriju te jābūvē. Ceļu satiksme ar visām tās problēmām šā vai tā turpinās, un turpinās. Tavas pārliecības enerģiskā aizstāvēšana nav neko izmainījusi un neizmainīs.

4diena 31.augusts 2016 9:00
8 0 Atbildēt

3 punktam nepiekrītu absolūti!!! Laikam neesi braucis ar moci pilsētā un vispār neesi braucis!

Braucot ar moci ir jābūt pastiprinātai uzmanībai visos virzienos!!!! Un nevis 3-5m priekšā, bet jāskatās krietnu gabalu uz priekšu. Ja redzi ka no labās puses tuvojas transports un neesi pārliecināts par to vai tur nedarbojas labās rokas likums, tad samazini ātgrumu jau pirms krusta! Ja esi drošs par savu galveno ceļu, tāpat samazini ātrumu, ja mīzējnervs raustās! Bet NEKAD nedrīkst izlaist no redzesloka priekšā esošo!!! NEKAD!!! Turklāt šis tirliņš vispār nebremzēja, visticamāk viņš nesatraucās par to auto no labās puses, bet domās jau bija pie čomiem klubā un dzēra šnabi!!!

Un jā, pats esmu nobraucis ar mo ne vienu vien tūkstoti km, gan pa pilsētu, gan ārpus, gan granti, gan arī krosa trasē ir būts!

Palaidniex 31.augusts 2016 6:55
11 0 Atbildēt

Solaris, kā lai pasaka...

Lai vai kas nenotiktu uz ceļa, nedrīkst pakāst pareizu prioritāšu secību kam īpaši pievērst uzmanību.

Pati galvenā uzmanība jāvērš virzienam, kurā kusties, ja kusties!

Nu nedrīkst pārāk aizskatīties uz blakuslietām un nosacīti blakuslietām. Nu piebrauc kāds no blakusielas, nav starpība esi uz moča, stūrē vieglo auto, setru vai kamazu - jāsaglabā pietiekama uzmanība notikumiem kustības joslā!

Video, kur filmētājs pamanās aizmukt no nebremzējošās fūres. Komentārs vienkāršs. Filmētājam nedodoties uz priekšu bija iespēja rast pietiekami daudz laika, lai palūrētu spogulī. Ja filmētajs būtu kustībā un priekšā notiktu kārtošanās pa joslām, būtu gajēji, mainītos luksoforā gaismas - laika, palūrēt spogulī un saprast ka pie stūres ir aizmidzis vadītājs, nebūtu...

Un par tām gājeju pārejām - ja kāds uzskata, ka gājējam pie pārejas jāsagaida, kad visi aizbrauc un distance ir pietiekama, lai šķērsotu ielu transportam pat trīskārt pārsniedzot atļauto ātrumu (lai tik nebūtu jāsamazina ātrums) - gājēju pāreja kā tāda zaudē jebkādu jēgu. Pašā saknē! Tas būtība ir tieši tajā - tai jādod iespēja gājējam šķērsot brauktuvi, lai vai cik ārprātīgi intensīva kustība uz tās nebūtu! Citādi nav vairs nekādas starpības kur un kā šķērsot brauktuvi...

solaris 31.augusts 2016 13:27
1 18 Atbildēt

Zajibis! Nu tad es turpmāk ar padsmit tonnām no meža uz galveno ceļu iegiezīšos, skatoties tikai tajā virzienā, kur kustos. Galvenais - paspēt pagriezt pakaļu, lai mocīši un vieglie neieteš sānos. Ja ietesīs aizmugurē, pilnīgs pofig - man tiem nekas nav jāgarantē.

Palaidniex - ja vienu punktu no visiem (daudziem!) CSN noteikumiem fetišizē jeb nosauc par galveno prioritāti, tad tas atgādina reliģisku pārliecību.

Protams, tev ir taisnība tajā, ko raksti. Taču tava ieciklēšanās strīdos ar tikpat ieciklēto Vernonu, manuprāt, ir sen izsmēlusi tematu.

Palaidniex 31.augusts 2016 13:46
8 1 Atbildēt

Tu esi patiešām muļķis, vai izliecies??????

Tavas braukšanas virzienā - izbraucot no meža nav spēkā nekādu CSN punktu par priekšrocībām un/vai ceļa zīmju, kuras nosaka krustojuma (izbtauktuves no blakusteritorijas) izbraukšanas priekšrocības secību?

Kanibaals 31.augusts 2016 21:31
5 0 Atbildēt

Būtībā jā, ja pagūs aizmukt no krustojuma pietiekoši tālu, tad vainīgs būs aizmugurē dupsētājs.

Šitā brīvdienās uz Valmieras šosejas viens gribēja man pakaļu samīcīt, lai gan ļoti laicīgi pavilkos maksimāli uz kreiso pusi, jo apdzīt nevarēja, lai aiz manis esošie redz, ka man priekšā viens rāda labo pagriezienu un nebremzēju bez iemesla. Reizē sabremzējāmies un priekšā braucošais nogriezās un uzsāku paātrināties. Man par brīnumu aizmugurē braucošais un ar vernonismu sirgstošais pat tā arī līdz pēdējam nesabremzējās, laikam domā, ka no 20km/h līdz 90km/h var ieskrieties 5 metros. Pusaklais laikam bij trāpijies vai arī tālāk par degunu nemaz neskatās.

rt 31.augusts 2016 13:53
1 10 Atbildēt

Izskatās pēc spēles. Vernons kautko ieraksta un vesels bars pamuļķīšu metās oponēt, cīnoties par lielākā muļķa titulu! Kāda ir balva...?

Mnde 31.augusts 2016 14:04
8 0 Atbildēt

Solaris jau kļuvis par Vernonisma baciļi upuri - daudzās tonnas reāli spiež uz prātu, jo, gluži kā vernons, nesaprot, ka skatīšanās kustības virzienā nozīmē arī pamanīt zīmes un ievērot CSN par braukšanas nosacījumiem un kārtību...

CRDI 31.augusts 2016 14:56
15 0 Atbildēt

Vernons jau vispār grib skatīties tikai atpakaļ

solaris 31.augusts 2016 14:10
0 6 Atbildēt

Nu re, skatīšanā uz priekšu nozīmē vēl kaut ko, ne tikai vienkāršu skatīšanos uz priekšu. Jāņem vērā arī citi CSN punkti. Pareizāk sakot, jāievēro pilnīgi visi CSN punkti un jādomā par satiksmes drošību.

Tieši to es arī gribēju teikt.

Piemēram, gājējam jāņem vērā CSN 15.punkts. Būtu labi, ja pieaugušie to šodien un rīt no rīta atgādinātu saviem bērniem.

Es negrasos nostāties ne Vernona, ne Palaidnieka pusē, varat neuztraukties par manu veselību.

Mnde 31.augusts 2016 14:25
16 0 Atbildēt

Ja gājēju ierobežo tikai 15. CSN punkts, tad tuvojoties gājēju pārejai auto vadītāju ierobežo vesela čupa ar punktiem, kā arī ir nepieciešama speciāla pielaide (vadītāja apliecība) un eksāmeni, kas pārbauda teorētiskās zināšanas un praktiskās spējas tos likt lietā/ievērot.

Gājējam nav jāzīlē vai un kā lieltonnāžas stūrmanis negrasās bremzēt, lai arī viss nosaka, ka tam tas jādara, jo pofigs, slinkums, nevīžība, bezkaunība un čuras galvā...

ou 13.septembris 2016 10:35
4 0 Atbildēt

Tieši tā, ja skaties braukšanas virzienā(nevis atpakaļ), tad laicīgi iespējams pamanīt arī gājēju pārejas apzīmējumus un sagatavot daudzās tonnas bremzēšanai(samazinot ātrumu), ja tas nepieciešams.

Brumburbaks 31.augusts 2016 14:13
11 0 Atbildēt

Rīt,ceturtdiena, būs diena bez Brumburbaka.Kad būs diena bez Vernona?

Vernons 31.augusts 2016 16:14
2 15 Atbildēt

Velti Jūs pievēršat uzmanību manai personai. Man pieder CSDD izdota indulgence "nomedīt" Jūs visus uz mata, kā motocikla vadītāju! Laikam esmu viens no retajiem, kuram izziņu, saņemot vadītāja apliecību, ir izsniegusi Ģintermuiža. Bet tagad atbildiet uz jautājumu: "Bija STOP signāls vieglajam aizmugurē vai nebija". Izskatās ka visiem pofig! Palaidnieks iepriekš citēja CSN 100. punktu: "Jāsamazina ātrums pirms šķēršļa, kuru spēja pamanīt". Kāpēc nespēja pamanīt? Kas pietrūka?

Palaidniex 31.augusts 2016 16:42
13 0 Atbildēt

Vernon, man nav itinnekāda pamata domāt, ka bremžuguņi nedega!

Pat ja bremžuguņi nedeg, piemēram, auto ir legāli un atbilsoši CSN noparkots gabaliņu pirms pārejas, ir tomēr jāspēj ievērot NEKUSTĪGS 1,7 x 1,5 m liels šķērslis braukšanas virzienā tieši sev pretī. Ja tādu nespēj ieraudzīt, tad:

1. Nevar godīgā ceļā dabūt dabūt (acu) ārsta izziņu

2. Transportlīdzekļa vadīšana kā tāda ir bīstama pašam un apkārtējiem!

p.s. ja skatās tikai spoguļos, un koķetē ar blondīnēm tad arī piezstāvu māju var nepamanīt...

Kanibaals 31.augusts 2016 21:34
17 0 Atbildēt

Jāzvana uz Ģintermuižu, ka pacients izmucis.

Palaidniex 31.augusts 2016 22:51
15 0 Atbildēt

Varbūt čalis tik ļoti bieži piemin to iestādi, jo ir lepns, ka izsprucis nediagnosticēts, vai ir naiva pārliecība ka n-desmit gadus atpakaļ iegūts papīrītis ir garants, ka "putnu būris" nespēj jebkurā mirklī sašķiebties...

Brumburbaks 31.augusts 2016 23:42
1 8 Atbildēt

Vēl trešdiena.Vernons mūs ķer ar izteiksmes paņēmienu pārspīlējums vai hiperbola.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti