Kad veiksme ir visu sabiedrotā (+ video) 29

 
iAuto | 28.septembris 2016 17:47

Vadītājs ar savu spēkratu paātrinās un uzsāk apdzīšanas manevru, taču tieši tobrīd kāds žiguļa stūrētājs ir nolēmis apgriezties, lai brauktu pretējā virzienā.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 29.septembris 2016 8:15
10 4 Atbildēt

Viens jautājums - kā ar ātrumiem?

Un otrs jautājums - vai bez vēlmes pārkāpt ātrumu šāda apdzīšana vispār būtu radusies?

Vernons 29.septembris 2016 10:02
5 11 Atbildēt

Priekšā esošam ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību, bija, ir un būs jāgarantē drošība! Tam, kurš veica apgriezšanos, ceļš nebija pārskatāms pietiekošā attālumā!

Palaidniex 29.septembris 2016 11:17
7 1 Atbildēt

Viņš redzēja tos, kas tuvojās ar max atļauto, pieņēma lēmumu, ka nevienam netraucēs pamatojoties uz tās valsts CSN - ka arī tie, kurus viņš neredz nepārkāps noteikumus un neuzsāks pārkāpumu, kas tieši saistīts ar ātruma pārkāpšanu!

Jautājums uz aizbēršanu - izgriežos no pagalma Brīvības gatvē - skats pa kreisi aiz sarkanās gaismas tuvākajā krustojumā tuvojas mašīna - pamatoti pieņemu, ka viņai ceļš slēgts, griežu ārā, bet izrādās, ka braucējs braucis pilsētā ar +40 km/h un "licis mīksto" uz aizliedzošo signālu luksoforā.

Kurš vainīgs?

Nordeka, CSDD, vernons?

Vernons 29.septembris 2016 13:10
3 12 Atbildēt

Tu esi pats pats pirmais, kura dēļ ir mirusi tiesiskā paļāvība! Pats vainīgs! Jāprot filtrēt situācija. Tāpat uz kapa plāksnes netiks rakstīts tas, ko Tu liec priekšā.

Palaidniex 29.septembris 2016 13:29
7 1 Atbildēt

Ko tieši es pārkāpju un kur es aizstāvu pārkāpējus?

Un nu nāk pērle - vecais marasmatiķi - par kādu tiesisko paļāvību drīkst runāt pārkāpējs? Pārkāpi ātrumu - sūdu burka tavā rokā! Nebūtu pārkāpis - žigulis mierīgi apgrieztos un nevienam nekur nebūtu jārāpjās, sākot ar pašu ātrumpārkāpēju - apdzinēju

Vern-ononists 29.septembris 2016 9:06
10 1 Atbildēt

Priekšējais neievēroja distanci, filmētājs peļņas un attīstības vārdā saspiedis atsperes un laicīgi nerādīja stopignālu ar roku.

Vernons 29.septembris 2016 9:57
3 13 Atbildēt

77. Ja brauktuve nav pietiekami plata, lai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā no kreisā malējā stāvokļa, to atļauts darīt no brauktuves labās malas vai labās nomales, netraucējot citus ceļu satiksmes dalībniekus. Šādā gadījumā transportlīdzekļa vadītājam, kas apgriežas braukšanai pretējā virzienā, jādod ceļš tajā pašā virzienā braucošajiem un pretim braucošajiem transportlīdzekļiem.

Ceļu satiksmes Likuma 19. pants noteic tiesības un pienākumus! Secinājumus izdariet paši!

Palaidniex 29.septembris 2016 11:02
15 3 Atbildēt

Vai ir jāparedz arī agresīvi CSN pārkāpēji un tie ir jālaiž?

Vecā labā dilemma - ja filmētājs nepārkāptu ātrumu, apdzīšanas nebūtu un žigsis NEVIENU netraucējot spētu apgriezties.

Tikko filmētājs izlāma, ka viņam ir grafika un progresa mudināta nesaturēšanam izbrauca no CSN rāmjiem, tā viņām sāka traucēt žigulis... Vai tomēr Ar savu vēlmi braukt virs atļautā tas tomēr patraucēja žigulim veikt manevru, kas bija 100% 19. punktu ievērojošs, iekams kāds nolēma pārkāpt max. ātruma ierobežojumu...?

Coy 29.septembris 2016 12:26
2 1 Atbildēt

Ātruma pārkāpumam nekādus pierādījumus šajā video neredzu, lai gan pieļauju, ka tāds var būt. Toties 18 sekundē skaidri redzams, ka apdzenamais strauji bremzē, ieraugot žiguļa manevru - tātad tas nekādi nebūtu spējis apgriezties nevienu netraucējot.

Palaidniex 29.septembris 2016 13:18
7 1 Atbildēt

Apdzenamais patiešām strauji bremzē vai tā tikai šķiet, jo apdzenošais tajā brīdī paātrinās.

Pat ja bremzē straujāk , tad iespējams tikai tāpēc, ka redz spogulī ņēķerpilu, kurš apdzen neredzot žiguli un šādi mēģina situāciju glābt, atvieglojot apdzīšanu, jo vietas pietiktu apdzenamajam pat tikai vienkārši atlaižot gāzes pedāli... žigsis apdzenamajam joslu bija atbrīvojis jau 20. sekundē...

Vernons 29.septembris 2016 13:16
0 11 Atbildēt

Atceries un iegaumē, apdzinējs varēja būt arī motocikls un tas paātrinās krietni dinamiskāk! Mocis "iznestu" stūrētāju ar visu pasažieri pa labajām durvīm ārā. Vienalga ir jāpārliecinās par savu drošību pašam. Ja Tu domā ka paspēsi, kāds būs pieņēmis lēmumu Tavā vietā un Tu nepaspēsi!

Palaidniex 29.septembris 2016 13:27
7 0 Atbildēt

Vēlreiz tiem, kas tankā - nu un ka mocim pāātrinājums ir lielāks - tam tāpat ir noteikumos skaidri un gaiši ierakstīts max. ātrums ārpus apdzīvotām vietām - 90 km/h! TIklīdz kā esi pāri tam - nedrīksti paģērēt NEKO no citiem.

Neesmu redzējis nevienu spriedumu, kur moča dinamika tiktu uzskatīta par vainu mīkstinošu apstākli max atļautā ātruma pārkāpumā...

Jautājums speciāli tev, vernon - varbūt tomēr ir vispār jāatceļ CSN, jo kā redzu, vainīgi ir nevis tie, kas rada avārijas situāciju, bet tie, kas kļūst par traucēkļiem, kad jau pārkāpums ir noticis. Tad nafik tos CSN, ja vienu pārkāpumi paliek mazsvarīgi, tiklīdz kāds šiem kretīniem atļaujas pattraucēt un tad nu par "galveno vaininieku" kļūst nevis situācijas autors, bet kāds, kurš cerībā uz citu braucēju likumpaklausību (un bez citu pārkāpumiem) veic visādi citādi 100% drošu un LEĢITĪMU manevru...

Vernons 29.septembris 2016 13:18
0 1 Atbildēt

Notikums vispār ir Krimā. Jalta, Alušta, Feodosija. Malnās Jūras piekraste.

Palaidniex 29.septembris 2016 13:31
0 0 Atbildēt

Un?

Vernons 29.septembris 2016 13:42
0 15 Atbildēt

Neminēju nevienu vainu mīkstinošu apstākli. Tas ir Tavas fantāzijas auglis. Bet CSN jau sen sastāv no vienas vienīgas frāzes: "Ievēro distanci"! Cēļu satiksmes Likuma 19. pants uzliek par pienākumu katram uz ceļa rīkoties "TĀ", lai neveidotu, pat, bīstamu situāciju!Šis 19. pants uzliek par pienākumu Noteikumus zināt un pildīt katram! Šis 19. pants "Katram" piešķir tiesības paļauties, ka "Katrs" šos Noteikumus arī pildīs! Tad kad notiek negadījums, tad jāsāk ar CSL 19. pantu un jāsaliek pa plauktiņiem katra vadītāja rīcība.

Es, personīgi, apdzenamā vietā sen būtu pa labi paņēmis un bremzētu, jo eventuālās sadursmes gadījumā, tas skartu arī mani. Tad kurš te ir "marasmātiķis"? Iemācies citus nesaukt savā vārdā.

Palaidniex 29.septembris 2016 14:57
20 2 Atbildēt

Redzi, vecais marasmātiķi - tieši šādu situāciju dēļ teju visā Eiropā ir aizliegts apdzīt krustojumos! Jo veicot kreiso no mazāk svarīga ceļu tīri viegli ir nepamanīt skrējēju parasto viņa apdzenamā auto aizsegā...

Bet, ja gribi, lai ir pa tavam - jāatceļ CSN kā tādi.

DidzisKalnietis 29.septembris 2016 16:34
3 12 Atbildēt

Novēroju šo video četras piecas reizes. Šoreiz sliecos piekrist Vernonam - žiksis sāka savu manevru tad, kad apdzenamais jau bija gana tuvu un tam, lai nieiegāztos žiksim sānos, bija strauji jābremzē! 16. sek viss vēl normāli, bet apdzenamais atmet, vēl bez bremžuguņiem, jo žiksis izkustas no vietas. 17. sek - apdzinējs uzsāk manevru pašās 17. sek beigās (iespējams, jo neredzēja "atmešanas iemeslu), žiksis brauc. 18. sek sākas ļoti strauja bremzēšana - nu jau droši, lai izbēgtu no avārijas, bet žiksis ir vēl arvien šķērsām ceļam, apdzinējs jau blakus apdzenamajam! Interesanti, ka jau 19. sek apdzinējs ir teju sadūries ar žiksi - attālums labi ja 5 m. Trīs sekunžu laikā faktiski abi - gan apdzinējs, gan apdzenamais sasniedza žiksi - ļoti neticu, ka šo apgriešanās manevru varētu nosaukt par drošu. Ja pieņemam, ka abi brauca ar atļauto ātrumu, kas varētu būt ap 90 km/h (25m/sek), vai pēc līkuma normāli paātrinājās, tad 3 sek laikā viņi nobrauca ne vairāk kā 60 m, jo pēdējo sekundi abi ļoti strauji "kopās". Kurš no jums apzināti atkārtotu uz šosejas pie apkārtējo ātruma kaut ap 80 km/h apgriešanos braukšanai pretējā virzienā kaut 100 m attālumā no tuvojošajiem auto. Es NĒ!

Vēl viena maza niansīte - 20 sek sākumā, kad apdzinējs ir gana tuvu žiksim, nekādi nespēju ieraudzīt ieslēgtu pagrieziena rādītāju - var jau būt, ka sliktās video kvalitātes dēļ, tomēr - stipri šaubos.....!

Tagad par ātrumu - ja pieņemam, ka apdzinējs nebrauc ar "raķešauto", kas no 70 - 110 km/h paātrinās 1,5 sek, tad runa par nez kādiem ātruma pārkāpumiem nav diži pamatota. Patiesi, ja pulkākas reizes papēta video, drīzāk šķiet, ka apdzīšanu filmētājs uzsāka, jo nesaprata iemeslu, kā dēl apdzenamais atmet - varbūt vēlas apstāties drusku tālāk. Arī nepārtrauktā līnija, uzsākot apdzīšanu, jau kādu sek atpakaļ bija beigusies. Pēc tam, protams, jau bija par vēlu vēl kaut ko izdomāt, tomēr par ko uzreiz "nolinčot" apdzinēju neatradu! Tāpat apdzenamajam neko nevaru īsti pārmest - situācija attīstījās tik strauji un negaidīti (jo es arī tā kā varbūt uzreiz nebūtu sapratis, ka žiksis raus riņķī), ka neko citu tur paspēt izdarīt diez vai varēja.

Tad nu mans viedoklis - žiksim "pa purnu". Visu to jezgu savārīja viņš uzsākot apdzīšanas manevru nebūt ne drošā attālumā un pat neieslēdzot pagrieziena rādītāju, lai pārējie saprastu, ka tūlīt te viens vārīs sūdus!!!

Tiem, kuri man uzreiz grasās brukt virsū par "pārkāpēju" aizstāvēšanu, iesaku piecas reizes pavērot video neapturot, lai "saprastu" dinamiku, un tad no 14 sek ik pa pussekundei, lai saprastu kur kas un kā atradās un kustējās, pie kam - ņemot vērā - katra nākamā sek līdz pat 17. tuvojas 25 m/sek!!!!!!

Palaidniex 29.septembris 2016 21:41
6 0 Atbildēt

Es mazliet piemetīšu uguni par attālumiem. Visi videoreģistratori ir platleņķi un tajos izpratni par attālumiem tas krietni bojā...

apsvērumi, atšķirībā no vernona kategorisma ir vismaz diskitējami un argumentēti, varētu oastrīdēties par niansē...

Apdzīt, ja pa prieksu braucējs saminstinās, par nepieciešamību patiesi tik strauji bremzēt un par attālumiem. Šie sīkumi visai būtiski var mainīt situācijas vērtējumu

DidzisKalnietis 30.septembris 2016 0:00
1 9 Atbildēt

Video nevar noteikt attālumu, kā pareizi piebildi, jo objektīvi ir platleņķa, bet aritmētika ir vienkārša - 90 km/h ir 25 m/s, ja kalkulators nemelo. Ja braukšana bija lēnāka - vēl ļaunāk, jo tad attālums ir pat ievērojami mazāks!!!

Palaidniex 30.septembris 2016 6:32
0 0 Atbildēt

Un, ja nu ātrums bija lielāks?

Vernons 30.septembris 2016 10:35
0 15 Atbildēt

Kurš primāri pārkāpj loģiku rīcību? Viss pārējais ir sekundāri! Ceļš domāts ātrai un raitai braukšanai! Un tad kāds izdomā visādas pielaides, lai čakarētu satiksmi. Nu lūk Jums rezultāts!

Nepatīk Jums loģiski domājoši un loģiski spriest spējoši pilsoņi.

DidzisKalnietis 30.septembris 2016 10:55
1 4 Atbildēt

Godīgi sakot - maz ticams, jo pirms tam ne pārāk labi pārredzams līkums - neizskatās, ka šie tur visi baigi lido! Faktiski - viens pīpis - žigulista manevrs nebija drošs - attālums bija par mazu, lai to veiktu, netraucējot citus braucējus. Ar to arī viss sākās!

Domāju, ikviens no mums ir "izbaudījis" līdzīgas situācijas, tāpēc zinām, cik tās ir bīstamas!!! Un to bīstamību palielina apstāklis, ka mēs šitos apgriezējus pamanām pat puslīdz savlaicīgi, bet - mēs viņus redzam, attālums ir mazs, ātrums pietiekams, un mēs neticam, ka vi;nš to manevru izpildīs, jo uzskatām, kla arī viņš nūs redz un saprot, ka attālums ir par mazu. Faktiski - šitie mūs "nopērk" - kad saprotam, ka viņš tomēr raus riņķī, bieži ir jau nokavēts kaut ko darīt! Pie kam - šitie bieži izdara vēl vienu "'pirkšanas" manevru - nedroši izkustas no vietas un vēl reizi apstājas, tādējādi liekot mums domāt, ka viņi tiešām redz un manevrs nesekos. Arī šajā video izskatās kaut kā līdzīgi, bet kvalitāte ir par zemu, leņķis par platu un attālums par lielu, lai to precīzi piefiksētu!

Vernons 30.septembris 2016 11:01
0 12 Atbildēt

Tieši tā! Tie ātrumi varēja būt divreiz mazāki, bet apdzenamā vietā autobuss, vai smagais. Šķērslis ne pa jokam. Ceļu nepārredzot bija jāstāv un jāgaida, kad visi aizbrauks abos virzienos.

DidzisKalnietis 30.septembris 2016 11:27
2 3 Atbildēt

Mans pirmais komentārs par šo video ļoti daudziem nav paticis, un tikai dažiem ir paticis. Interesanti, kāpēc tā? Vai tie, kas reaģējuši ar uz leju nolaizto īkšķīti, būtu paši tie nedrošo manevru veicēji, vai atbalstītāji, vai nespējīgi "iebraukt" situācijā? Nez vai līdzīgā situācijā, esot kaut vai pie apdzenamā auto, stūres viņi arī slavētu žigulistu?!

Vernons 30.septembris 2016 11:32
0 32 Atbildēt

Patīk vai nepatīk nav Tava vaina. Svarīgi ka izlasīja! Agrāk vai vēlāk sapratīs. Dažam labam pielec slimnīcas palātā! Vēlu veiksmi!

Palaidniex 30.septembris 2016 21:47
1 0 Atbildēt

Mīnusiņu neliku, bet domāju, ka apdzīt brīdī kad pa priekšu braucējs saminstinās ir stulbi, ja nezini 200% kāpēc. Bet apdzīt, ai kā gribas. Tas arī ir par tām "apdzīšanas" un nemitīgās steigas " čurām galvā"... Kuru sniegtais apreibinājums ir kā narkotikas, kuru dēļ galīgas atkarības gadījumā, visi citi kļūst par traucēkli.

DidzisKalnietis 3.oktobris 2016 0:33
0 0 Atbildēt

Runa jau nav par mīnusiņiem! Galvenokārt par situāciju kā tādu un izpratni. Es teiktu, ka tad, ja es būtu nolēmis doties tālāk savā virzienā uz savu ceļa mērķi ar savu ātrumu, tad priecātos par to saminstināšanos, kas ļauj ātrāk un vieglāk apdzīt un turpināt ceļu! Patiesībā, pilnīgi nekas šajā vietā neliedz apdzīšanu, un priekšā braucošā saminstināšanās, man parasti netraucē braukt pēc sava iepriekš nospraustā plāna, jo - MAN IR TIESĪBAS UZSKATĪT, KA PĀRĒJIE SATIKSMES DALĪBNIEKI IEVĒROS NOTEIKUMUS UN NERADĪS AVĀRIJAS SITUĀCIJAS UZ CEĻA!

60% šādu gadījumu, es, droši vien nevilcinoties, uzsāktu manevru. Es esmu nosodāms pārkāpējs? Sakiet par ko?

Klok 3.oktobris 2016 13:37
0 0 Atbildēt

Aizliedz šajā vietā apdzīt atļautais ātrums. Ļoti izskatās, ka apdzinējs pārsniedz ātrumu un vienlaikus neizskatās, ka skoda pa priekšu baigi vilktos zem atļautā.

DidzisKalnietis 3.oktobris 2016 13:54
0 0 Atbildēt

To mēs nevaram zināt! Tas ir tikai pieņēmums. Ja pieļaujam, ka Skoda "atmet", tad šajā gadījumā pat atļautais ātrums nav pārkāpts!

Paskaiti pa sekundēm - tur maz ticams, ka Skoda jau bija ieskrējusies līdz 90.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti