Esiet uzmanīgi, sestdien tumsā uz autoceļiem notriekti vairāki gājēji 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 30.oktobris 2016 10:44

Vakar diennakts tumšajā laikā uz Latvijas autoceļiem notriekti vairāki gājēji, kuri guvuši traumas un nogādāti slimnīcā, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā (VP).

Ap plkst.16.40 Rīgā, Biķernieku ielā, netālu no galvaspilsētas robežas, 1993.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Ford", uzbrauca 1960.gadā dzimušai gājējai.

Ap plkst.19.50 Rīgā, Pļavnieku apkaimē, pie Andreja Saharova ielas 20, 1960.gadā dzimis autovadītājs ar "BMW" notrieca uz gājēju pārejas izgājušu 1949.gadā dzimušu sievieti.

Ap plkst.20 Jūrmalā, uz Ventspils šosejas, netālu no krustojuma ar Hercoga Jēkaba ielu, 1936.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Škoda Octavia", uzbrauca uz gājēju pārejas izgājušai 1975.gadā dzimušai sievietei.

Ap plkst.21.30 Rīgā, Juglas apkaimē, pie Murjāņu ielas 32, 1998.gadā dzimusi jauniete ar automašīnu "Volvo" uzbrauca gājējai.

Savukārt ap plkst.22 Rīgā, Pļavnieku apkaimē, Andreja Saharova ielas krustojumā ar Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielu, 1971.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Ford" uzbrauca 1962.gadā dzimušam gājējam, kurš bija alkohola reibumā un šķērsoja ceļa braucamo daļu tam neparedzētā vietā.

Visi minētajos negadījumos iesaistītie gājēji tika nogādāti slimnīcā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA zināja teikt, ka šie gājēji guvuši dažādas nopietnas traumas, tostarp galvas un krūškurvja traumas, kā arī ribu lūzumus.

Bukša piebilda, ka minētos satiksmes negadījumus veicināja tumšais laiks, kā arī atstarotāju nelietošana.

Kā liecina VP apkopotā informācija, aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 82 ceļu satiksmes negadījumi, 16 avārijās cietuši kopumā 17 cilvēki, bojāgājušo nav.

 
Visi komentāri
 
kurš 30.oktobris 2016 19:30
4 7 Atbildēt

kurš pi.der..s izdomāja grozīt pulksteni??šovakar gandrīz pats notriecu gājēju,jo pretīm brauca viens kroplis,kuram tuvās gaismas spožākas,kā manam auto tālās...pēdējā brīdī ieraudzīju gājēju un izvairījos no notriekšanas

Vernons 31.oktobris 2016 9:15
0 21 Atbildēt

100. Ja izveidojas ceļu satiksmei bīstami šķēršļi vai citas briesmas, kuras transportlīdzekļa vadītājs spēj pamanīt, viņam jāsamazina braukšanas ātrums vai pilnīgi jāaptur transportlīdzeklis, vai, neradot bīstamību citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, šķērslis jāapbrauc.

9. Gājējiem, kuri iet pa brauktuves malu vai nomali, jāpārvietojas pretim transportlīdzekļu braukšanas virzienam. Personām, kuras brauc invalīdu ratiņos vai stumj motociklu, mopēdu, velosipēdu u. tml. pa brauktuves malu vai nomali, atļauts pārvietoties pa jebkuru ceļa pusi.

10. Diennakts tumšajā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas pārvietojas pa brauktuvi vai nomali, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

25. Transportlīdzekļa vadītājam ir šādi pienākumi:

25.3. darīt visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie (gājēji un velosipēdu vadītāji);

"Ceļu satiksmes Likuma" 19. pants "Tiesības un pienākumi", noteic kartību un secību, kā katras ceļu satiksmes dalībniekam uz ceļa ir jābūt aprīkotam un kā katram no mums uz ceļa būtu jārīkojas!

Gājējs nerada apstākļus sevi savlaicīgi pamanīt, vadītājs nespēj ieraudzīt šķērsli, un ciniski ir uzlikt par pienākumu rūpēties par vismazāk aizsargāto!

Pēc "Kriminālprocesa Likuma" 377. panta 1. un 2. punkta izbeigs kriminālprocesu pret auto vadītāju! Un cik tas neprasa nervus cilvēkam, kurš nav vainīgs?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 9

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti