Talsu policijas priekšnieks ar automašīnu notriecis gājēju 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 3.novembris 2016 11:32

1.novembrī ap plkst.18.40 Talsu novadā automašīna sniegputeņa laikā notriekusi gājēju, kurš pārvietojies pa ceļa braucamo daļu bez gaismu atstarojošiem elementiem un pēc negadījuma ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā.

Pie transportlīdzekļa "Škoda Fabia" stūres bija Valsts policijas (VP) Talsu iecirkņa priekšnieks Juris Visockis, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

 

Kā pastāstīja Visockis, viņš braucis pa ceļu Stende-Lauciene-Mērsrags. "Vakarā redzamība bija apgrūtināta, bija tumšs un slikti laikapstākļi - spēcīgi putināja sniegs. Braucot Laucienes virzienā, es automašīnas starmešu gaismā pēkšņi ieraudzīju tumšu cilvēka siluetu aptuveni 10 metru attālumā no mašīnas un uzreiz griezu stūri pa labi, lai izvairītos no sadursmes," pastāstīja Visockis. No sadursmes pavisam nav izdevies izvairīties - iecirkņa priekšnieks stāsta, ka sajutis triecienu pa automašīnu. Kā tika noskaidrots vēlāk, cilvēks tika aizķerts ar transportlīdzekļa spoguli.

 

Kā skaidroja VP, 1940.gadā dzimušais vīrietis pārvietojies pa ceļa braucamās daļas vidu melnā apģērbā un bez gaismu atstarojošiem elementiem.

 

Pēc sadursmes Visockis automašīnu apturējis, ieslēdzis avārijas gaismas un izkāpis no automašīnas, lai brīdinātu aizmugurē braucošu automašīnu, lai tā apstātos un neuzbrauktu virsū cilvēkam, kurš gulēja ceļa vidū. Aizmugurē braucošās automašīnas šoferis paguvis laicīgi apstāties. Pieskrienot pie notriektā cilvēka, Visockis konstatējis, ka cilvēks ir bez samaņas. Nekavējoties izsaukta medicīniskā palīdzība. Zvanīts arī policijai, lai informētu par negadījumu, kurā notriekts gājējs. Visockis no savas automašīnas izņēmis segu, lai cietušo apsegtu un viņš nezaudētu ķermeņa siltumu.

 

Gan iecirkņa priekšnieks, gan otras automašīnas vadītājs uzvilkuši atstarojošās vestes, lai uz ceļa būtu redzami brīdī, kad viņi aprūpēja cietušo. Notriektais vīrietis, nākot pie samaņas, cēlies kājās un vēlējies doties prom, taču viņš no tā atrunāts, un visi kopīgi sagaidījuši mediķus. Pēc tam cietušais nogādāts Tukuma medicīnas iestādē.

 

Par notikušo ceļu satiksmes negadījumu ir ierosināts kriminālprocess.

 

 
 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Izmeklētājs 3.novembris 2016 15:45
6 0 Atbildēt

Izpētot lietas apstākļus, ir neapšaubāmi skaidrs, ka vadītājs nebija izvēlējies ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Cietumā!

Kanibaals 3.novembris 2016 16:19
6 0 Atbildēt

Un vēl pēc avārijas ne tikai gājējam novilka atstarojoši vesti, bet vēl šo uzvilka uz ceļa vidus un ielēja rīklē šņabi.

Vernons 3.novembris 2016 19:45
5 12 Atbildēt

CSN stāv rakstīts ka Noteikumus pildīs katrs, arī gājējs! Kāpēc Latvijā CSN prasības jāpilda katram otram satiksmes dalībniekam? Kāpēc gājējs var staigāt bez luktura un atstarotājiem? Kāpēc gājējs klīst pa ceļa vidu? Un tagad iedomājamies katrs sevi policijas priekšnieka vietā. Kā Tu vai es spētu izpildīt CSN 100. punkta nosacījumu, ieraudzīt un apbraukt šķērsli, kuru nav iespējams ieraudzīt? "Juridiski pareizi sabraukts gājējs" un auto vadītāju aizsargā "Kriminālprocesa Likuma" 377. panta 1. un 2. punkti! Lietu izbeigs un tas jāzina katram braucējam un katram kājām gājējam!

"Ceļu satiksmes Likuma" 19. pants: "Tiesības un pienākumi", noteic kārtību un secību, kā darbosies Noteikumi, kā katram uz ceļa ir jābūt aprīkotam un kā katram uz ceļa ir jārīkojas. Ar šo pēdējo ir jāsāk!

Un ļoti bieži ierauga tikai tad, kad atsitās! Pa priekšu "skaņa" un tad "bilde".

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti