Joslu mainītājs trāpās ceļā autobusam (+ video) 45

 
iAuto | 28.novembris 2016 16:46

Vieglā auto vadītājs apsteidz filmētāju pa labo pusi, taču, pabraucot vien dažus desmitus metru, atkal dodas pa labi, iznirstot priekšā autobusam.

 
45 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pēteris 30.novembris 2016 16:08
24 0 Atbildēt

Nu par loģiku un fizikas likumu pārzināšanu, un galvenais, kā tie darbojas, labāk nepiemini, ar to Tev ir pilnīgās auzas! Labāk mēģini ieskaidrot sev, ka buss vai fūre uz ceļa ir daudz bīstamāki par kādu citu transporta līdzekli, kas jāņem vērā, tikai un vienīgi, to vadītājiem, bet CSN 99 % ir tie paši. Žēl tikai, ka daži, no tā sauktajiem PROFESIONĀĻIEM, patiesībā tādi ir.

DidzisKalnietis 30.novembris 2016 13:47
21 0 Atbildēt

Vernon! Šoreiz Tu brauc galīgās auzās!!! Tajā vietā var pabrīnīties par kustības organizāciju kā tādu, jo loģiski būtu to joslu, kas atstāta nomalei, izveidot kā joslu, lai nogrieztos tikai pa labi, jo krustojuma otrā pusē ir josla izbraukšanai ar visām nepārtrauktajām līnijām. Tāpat nekas (!) neliecina, ka tā josla, ko šeit dēvējam par nomali, būtu atvēlēta sabiedriskajam transportam.

Un tagad vēlreiz sadalām video divās daļās. Pirmajā vieglais ir pārkāpis, jo ir braucis pa nomali, tad šķērso nepārtraukto līniju, iekārtojoties legālajā pirmajā joslā! Ar to viss izbeidzas, incidentu nav, visi laimīgi!

Otrā daļa ir pagrieziena ieslēgšana un atļautais manevrs no pirmās joslas pa labi, jo nomale izbeidzas ar nepārtraukto līniju, kas pirmo likumīgo joslu novirza pa labi (un taisni, kas šoreiz nav būtiski!). Un nevaru piekrist, ka šajā gadījumā pagrieziena rādītājs tika ieslēgts par vēlu, jo: 1) kustība ir ļoti lēna, līdz ar to laika pietiekoši; 2) priekš filmētāja tam ir tikai informatīvs raksturs, jo viņa kustībā neko nemaina!!! Pēc definīcijas man vispār nebūtu jāuztraucas par joslu, kas šajā situācijā ir nomale un nav paredzēta transporta līdzekļu kustībai - tātad tur vispār neviens nedrīkstētu braukt! Man pat it kā nevajadzētu paskatīties spogulītī, jo tur apdraudējumam nevajadzēja būt! Ko tur darīja autobuss?! Droši, ka bija saziepējies braukt taisni! Starp citu - tādējādi radot potenciāli nākamo avārijas situāciju, jo būtu ar visu ici uzgāzies virsū kādam, kurš, iespējams, gluži likumīgi brauktu pa labi no šķērsojošās ielas! Es nemaz nerunāju par to noteikumu pārkāpumu čupu, ko autobuss pārkāpa, lai to visu paveiktu!

Kā jau teicu iepriekš - vienīgais, kas raisa izbrīnu, ka vieglais, tikko pats iešļūcis pirmajā joslā no nomales, pat neiedomājās pasekot, kur airē autobuss, kas tikko viņam bija aiz muguras uz nomales!!!

Un te nu akmens Vernona dārziņā - autobusi tā brauc, jo viņiem, raugi, pulka cilvēku jāved un vēl grafikā jāiekļaujas, tāpēc šim mērķim pakļauts viss pārējais - pilnīga noteikumu un pārējo satiksmes dalībnieku ignorance. Vietā teiciens - esmu liels, tādēļ man taisnība! Jebkurā gadījumā - šodien maiņa beigusies, vairs nebūs jāmokās! Vismaz šodien!

Kur tas akmens? Kamēr Tu, Vernon, nemācīsi saviem šoferīšiem ievērot satiksmes noteikumus, nemācīsi cienīt tos un pārējos satiksmes dalībniekus, nemācīsi viņiem tulkot CSN un likumus tā, kā Tev izdevīgi, jo šeit pilnīgi piektītu Palaidniekam - Tevis pieminētos likuma un noteikumu punktus autobuss PĀRKĀPA dubultīg (!!!!), Tu tomēr esi bīstams, un Tev vismaz būtu jāaizliedz apmācīt citus, jo viņiem potē pēc definīcijas bīstamu attieksmi pret noteikumiem, likumiem un pārējiem satiksmes dalībniekiem!

Izlasi un IZPROTI (!) sevis pieminēto CSL 19. un CSN 57., kā arī visus pārējos likuma un noteikumu punktus! Ja nespēj izprast, tad Tev jāmet mācīšanu, komentēšanu un braukšanu pie malas, un jāiet rakt grāvjus (bet ne ceļa malās!!!)!

DidzisKalnietis 30.novembris 2016 15:01
19 0 Atbildēt

Mans draugs! Tu turpini demagoģiju, kas ir kaitīga pēc definīcijas! Tu turpini attaisnot busa pārkāpumus (ar piebildi - es nebūtu), bet pārmet tiem, kuri neko patiesībā nepārkāpj! Kas ir atļauts Jupiteram, nav atļauts Merkuram (vai kuram tur mitoloģiskajam tēlam)!

Es vieglā vietā arī "nebūtu", jo, visticamāk, nebūtu braucis pa nomali, bet spogulītī vienalga būtu paskatījies, taču busam tur nebija jāatrodas ne ar kādām atrunām!!! Un, pat ja sastrēgums liels, un viņu neviens rindā nelaida, kas gan nekādi nav ticams, redzot kā viņi uzvedās pie mums, tam busam bija pirms krustojuma jāapstājas un jāgaida, kad tomēr kāds ielaidīs tajā pirmajā joslā, jo viņš NEKĀDĀ GADĪJUMĀ nedrīkstēja šķērsot krustojumu tā, kā centās to izdarīt!!!! Un nestāsti man, ka buss gribēja nogriezties pa labi, kas arī nebūtu likumīgs un atļauts manevrs - tad tas pats būtu uz sāniem, visi pasažieri pielipuši rūtīm kreisajā pusē un saspiesti visi krustojumā stāvošie transporta līdzekļi!

Šajā situācijā nav pamata runāt par pagriezienu signāla lietošanas ilgumu un attālumu, jo tas pat nebūtu pārkāpums - tikai informācijas nesniegšana, kas neko nemaina - līdzīgi, kā tad, ja joslas platuma nomales vietā būtu pusmetru augsta barjera, kas pēc būtības tur ir imitēta ar nepārtraukto līniju!

Par tām lekcijām runājot - Tu man nespēsi samaksāt, jo mana galva nav mazāk sirma par Tavu šoferīšu galvām un arī pieredze nav mazāka! Gan jau arī viņi to dara, bet iesaki viņiem vienkārši palasīt rūpīgāk šeit pie dažādajām avārijām atrodamos komentārus (un ne tikai manus!)! Tie ir par brīvu! Ja nav tupi - palīdzēs! Ja ir tupi - lai meklē citu darbu! Respektīvi - mācies kamēr es vēl esmu dzīvs! :-)

Būtu ar likumu jāaizliedz interpretēt likumus un noteikumus kā kuram izdevīgāk un ērtāk. Ļoti daudzu pārpratumu, negadījumu un domstarpību vispār nebūtu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti