Apdzīšana, kas nenotika (+ video) 14

 
iAuto | 21.decembris 2016 17:00

Vieglās automašīnas šoferis uzsāk apdzīšanu, taču zaudē kontroli pār savu spēkratu un finišē sniega valnī.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
UAZ469 21.decembris 2016 19:57
18 3 Atbildēt

Apgriezās braukšanai mājup pēc smadzenēm.

DidzisKalnietis 22.decembris 2016 10:07
7 1 Atbildēt

Ja arī mūsu platuma un garuma grādus sasniegs ziema, tad precīzi tādi pat manevri būs gana biežs stresa cēlonis arī uz Latvijas ceļiem. Jāiemācās braukt, jo arī šeit nevar pārmest braucējiem kaut kādu skriešanu vai neapdomību, kā dažiem šķiet, bet gan tikai pilnīgu prasmju trūkumu!

Divas kļūdas. Pirmā - sniegā iebrauktās rises nedrīkst šķērsot lēni un viegli pagriežot stūres ratu kā pa tīru ceļu! Kustībai ir jābūt straujai un asai, bet ļoti mazai, stūri tik pat strauji pagriežot atpakaļ! Manevram jāpiepalīdz ar nelielu vilkmes palielināšanu - jāpiespiež gāzes pedālis.

Otrā kļūda - "pārgriezta" un "pārturēta" stūre. Lai glābtos no sanešanas, vadītājs stūres ratu par daudz sagriež pretēji sanešanas virzienam, un tad nokavē to atgriezt atpakaļ, kad auto sāk iztaisnoties. Rezultātā sanese uz otru pusi, un tā trīs reizes, kamēr iebrauc kupenā! Arī šādā situācijā FWD nedrīkstētu lietot bremžu pedāli, ko iemanās izdarīt arī šis vadītājs!

Šos manevrus, gluži tā pat, kā pārējos uz slidena ceļa, būtu vēlams, iestājoties ziemai, patrenēt kādā laukumā, pirms izmēģināt uz ceļa!

Jā - par cik starp i-auto lasītājiem ir arī RWD un AWD braucēji, tad neliela piebilde viņiem: šķērsojot rises sniegā ar RWD, akseleratora pedāli uz acumirkli vēlams nedaudz atlaist tieši pirms asās stūres kustības gan "sitot cauri" reisi, gan taisnojot auto, jo pretējā gadījumā auto viegli aiziet sānslīdē. Ja vēlaties paslidināties un tad "pakopties", ir īstais brīdis... :-)

Ar AWD lieta vēl jaukāka - jebkuram manevram "jādod tik virsū", un tad jūtīgi strādājot ar stūri un gāzes pedāli, var neveikt iepriekš minētās asās stūres kustības, bet vienkārši izslidināties uz pretējo joslu un atgriezties, tāpat slidinoties, atpakaļ! Galvenais - "gāzi grīdā" - tas ir vienīgais, kas glābj AWD no ziepēm!

Nekad nelietojiet bremzes uz slidena ceļa, lai izvairītos no sānslīdēm, ja iepriekš neesat iemācījušies piestūrēt automobili arī ar bremžu pedāli, kas ir nepieciešams pavisam ekstrēmos gadījumos!!!!

eseris 21.decembris 2016 18:01
2 1 Atbildēt

nu un kur tas fiksais skrējējs tika ?!

Ja priekšā nav sabuktētā galamērķis attālinājās vismaz par pusstundu un + stress. . .

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti