Apdzīšana, kas nenotika (+ video) 14

 
iAuto | 21.decembris 2016 17:00

Vieglās automašīnas šoferis uzsāk apdzīšanu, taču zaudē kontroli pār savu spēkratu un finišē sniega valnī.

 
Visi komentāri
 
eseris 21.decembris 2016 18:01
2 1 Atbildēt

nu un kur tas fiksais skrējējs tika ?!

Ja priekšā nav sabuktētā galamērķis attālinājās vismaz par pusstundu un + stress. . .

UAZ469 21.decembris 2016 19:57
18 3 Atbildēt

Apgriezās braukšanai mājup pēc smadzenēm.

Icaks. 22.decembris 2016 9:14
0 1 Atbildēt

Lēnāk brauksi, vēlāk tiksi.

DidzisKalnietis 22.decembris 2016 10:07
7 1 Atbildēt

Ja arī mūsu platuma un garuma grādus sasniegs ziema, tad precīzi tādi pat manevri būs gana biežs stresa cēlonis arī uz Latvijas ceļiem. Jāiemācās braukt, jo arī šeit nevar pārmest braucējiem kaut kādu skriešanu vai neapdomību, kā dažiem šķiet, bet gan tikai pilnīgu prasmju trūkumu!

Divas kļūdas. Pirmā - sniegā iebrauktās rises nedrīkst šķērsot lēni un viegli pagriežot stūres ratu kā pa tīru ceļu! Kustībai ir jābūt straujai un asai, bet ļoti mazai, stūri tik pat strauji pagriežot atpakaļ! Manevram jāpiepalīdz ar nelielu vilkmes palielināšanu - jāpiespiež gāzes pedālis.

Otrā kļūda - "pārgriezta" un "pārturēta" stūre. Lai glābtos no sanešanas, vadītājs stūres ratu par daudz sagriež pretēji sanešanas virzienam, un tad nokavē to atgriezt atpakaļ, kad auto sāk iztaisnoties. Rezultātā sanese uz otru pusi, un tā trīs reizes, kamēr iebrauc kupenā! Arī šādā situācijā FWD nedrīkstētu lietot bremžu pedāli, ko iemanās izdarīt arī šis vadītājs!

Šos manevrus, gluži tā pat, kā pārējos uz slidena ceļa, būtu vēlams, iestājoties ziemai, patrenēt kādā laukumā, pirms izmēģināt uz ceļa!

Jā - par cik starp i-auto lasītājiem ir arī RWD un AWD braucēji, tad neliela piebilde viņiem: šķērsojot rises sniegā ar RWD, akseleratora pedāli uz acumirkli vēlams nedaudz atlaist tieši pirms asās stūres kustības gan "sitot cauri" reisi, gan taisnojot auto, jo pretējā gadījumā auto viegli aiziet sānslīdē. Ja vēlaties paslidināties un tad "pakopties", ir īstais brīdis... :-)

Ar AWD lieta vēl jaukāka - jebkuram manevram "jādod tik virsū", un tad jūtīgi strādājot ar stūri un gāzes pedāli, var neveikt iepriekš minētās asās stūres kustības, bet vienkārši izslidināties uz pretējo joslu un atgriezties, tāpat slidinoties, atpakaļ! Galvenais - "gāzi grīdā" - tas ir vienīgais, kas glābj AWD no ziepēm!

Nekad nelietojiet bremzes uz slidena ceļa, lai izvairītos no sānslīdēm, ja iepriekš neesat iemācījušies piestūrēt automobili arī ar bremžu pedāli, kas ir nepieciešams pavisam ekstrēmos gadījumos!!!!

imzz 22.decembris 2016 13:24
1 3 Atbildēt

Interesanti, ka trešā sanešanas reize katrreiz kritiskā, pēc otrās vēl varētu izlīdzināt. Manuprāt derētu īsāka teorija, proti, lai sanešanas gadījumā izlīdzinātu auto, stūre jāgriež 2x mazāk, nekā "gribētos" ;)

cl7lv 22.decembris 2016 22:34
1 0 Atbildēt

Noteikti jāvelta laiks kādā laukumā, lai saprastu, kas ir kas. Šajā gadījumā ar priekšpiedziņu, būtu līdzējis gāzes pedālis pietiekoši nospiests un viegla piestūrēšana, smuki izvilktu svārstību un izlīdzinātu gaitu un apdzītu fūri. Ja spiedīs bremzes šādā gadījumā, labi nebūs!

:P 23.decembris 2016 14:35
0 0 Atbildēt

Iesakiet tos laikumus, kur tiešām var uzņemt ātrumu un būtu rises testam. ;)

DidzisKalnietis 23.decembris 2016 13:55
0 0 Atbildēt

Faktiski tā arī ir, jo ļoti reti kad auto "nopūš no ceļa" pirmajā vilnī - parasti vadītāji par vēlu un pa lēni uz to noreaģē un stūres ratu, kas, visbiežāk, bija par daudz sagriezts, uz pretējo pusi atgriež. Tas ir iemesls, kāpēc amplitūda pieaug, taču otrajā vilnī to tomēr parasti var vēl saglābt! Visbiežāk trešajā vilnī uz ceļa var palikt tikai iemanoties ar bremžu pedāli nobloķējot riteņus acu mirkli pirms auto atrodas virzienā taisni pa ceļu. Es nesaku, ka ar purnu pa priekšu... :-) Tā ir gadījies "parotēt" uz ceļa, bet neiešļukt kupenā vai grāvī! Tur arī noder tās iemaņas "stūrēšanā" ar bremžu pedāli!

Kanibaals 26.decembris 2016 19:19
0 0 Atbildēt

Nevis jāgriež 2x mazāk, bet gan jāgriež atpakaļ pirms vēl auto iztaisnojies, jāgriež atpakaļ jau tajā momentā, kad auto sāk taisnoties vēlamajā virzienā. Parasti pārgriež dēļ tā ka auto ir inerce un griež atpakaļ par vēlu. Viegli runāt, bet grūti izdarīt. Ļoti svarīgi ir nenogulēt sānslīdi, jo vēlāk sāks taisnot, jo mazāk iespēju visu vēl saglābt. Starp citu pieredzējuši autovadītāji vai tie kas patrenējas daudzas sānslīdes novērš paši nemanot laicīgi nokontrējot ar stūri.

:P 23.decembris 2016 14:34
0 0 Atbildēt

Man šajā nav pieredzes, bet vai ļoti uzmanīgi šķērsojot risi nav drošāk pārbraukt, nekā riskēt ar straujiem manevriem? Pēc mana viņš pārāk strauji pārbrauc risei.

Un tad jau ir vēl viens - viņš gribot nebūtu paspējis apdzīt smagu, tur tak pārāk tuvu brauca pretīmbraucošais. Pilnīgi neaprēķināts, ka ceļš nav saiss asfatls.

DidzisKalnietis 23.decembris 2016 15:04
0 0 Atbildēt

Tā lieta ir tāda, ka pati rise "samet" auto, jo to šķērsojot uz katru riteni darbojas atšķirīgi spēki, kas strauji manās turpinot kustību. Te as domāju - inerce taisnvirzienā, centrtieces paātrinājums veicot stūres pagriešanu, vilkmes spēks, "pauguriņš" uzbraucot un nobraucot no rises, dažādi saķeres koeficienti pateicoties izbrauktai ceļa virsmai un sastumtajai risei utt. lēni veicot manevru, katrs no šīem faktoriem "bīda" auto citā virienā. Tas, kas sagriēž auto ir tieši uzbraukšana uz rises un dažādie saķeres koeficienti tieši šajā brīdī. Lēni šo veicot, auto noteikti nedaudz sanesīs - ja māki sajust šo mirkli un reaģēt atbilstoši, pārvēršot nevadāmu sānslīdi vadāmā - nav problēmu. Tomēr labāk ir šīs barjeras pārvarēt ar triecienu - it kā provocējot vadāmu sānslīdi, kas šajā gadījumā ir tikai pretdarbība tam, ko rise cenšas izdarīt ar tavu auto. Tīra fizika!

:P 23.decembris 2016 16:09
0 0 Atbildēt

Liels paldies par pamācību. Būtu kāda trase speciāli šādam manevram, nepažēlo naudu. Bet nu uz ceļa bailīgi darīt tādas manipulācijas ātrumā, ja nav pieredze. Pagaidām ļoti lēnām visas rises esmu pārvarējis bez izslīdēšanas. Dabiski, jo lielāka rise, jo mazākā ātrumā. To jau patiesībā var just uz rises malas, cik "bremzīga" viņa būs nākošajos centimetros, attiecīgi samazināt ātrumu, neatlaižot gāzi. Protams tur nevar būt runa par iebraukšanu pretējā joslā bez tuvākā kilometra pārradzamības.

DidzisKalnietis 23.decembris 2016 17:21
0 0 Atbildēt

Kad piesalst un uzsnieg sniegs, savai labsajūtai var veltīt pāris desmit EUR un aizbraukt pašļukāt 333 trasē, vai trasē uz Liepājas šosejas pie Kalnciema, vai Jelgavā Rullīšos. Gan jau arī Biķerniekos ir varianti. Vajag drusku pabraukties vietās, kur nevar apskādēt savu un citus auto, bet tomēr izjust ko un kā auto dara, un ko Tu vari viņam padarīt pretim!

Reizēm pat ļoti lēna braukšana var novest pie tādām pat sekām! Reizēm ātra braukšana pat šādas sekas īsti neizraisa - viss atkarīgs no apstākļiem!!!

:P 23.decembris 2016 16:12
0 0 Atbildēt

... palabošu, video drīzāk to jāsauc par valni, nevis risi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti