Avārijās gājuši bojā divi cilvēki un divi jaunieši noslīkuši ezerā

 

Policija Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.jūnijs 2017 17:07

Vecpiebalgas novada Taurenes pagastā, Rijas ezerā, Jāņu dienas rītā noslīkuši divi jaunieši, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Šaboha. Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma ap plkst.6. Ap to laiku divi jaunieši bija iepeldējuši Rijas ezerā, bet aptuveni 10 līdz 15 metrus no krasta pazuduši zem ūdens.

VUGD glābēji pārmeklēja ūdenstilpi un atrada apmēram 17 gadus vecu noslīkušu jaunieti. Otra jaunā cilvēka meklēšanā tika iesaistīti ūdenslīdēji, kuri ūdens dzelmē atrada apmēram 20 gadus vecu vīrieti.

Notikumā vietā strādāja arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, pastāstīja dienesta pārstāve Inga Vītola. Pēc mediķiem sniegtās informācijas, trīs cilvēki šorīt bija mēģinājuši pārpeldēt pāri ezeram - jaunai sievietei tas izdevies, taču divi jauni vīrieši noslīkuši.

Jāņu dienas rīts bijis traģisks uz Latvijas ceļiem - autoavārijās dzīvību zaudējuši divi cilvēki. Viens traģisks satiksmes negadījums šorīt plkst.6.23 noticis Saldus novada Rubas pagastā, kur automašīna "VW Caravelle" nobrauca no ceļa un apgāzās, kā rezultātā dzīvību zaudēja viena persona, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Savukārt plkst.7.40 Krāslavas novada Indrās automašīnas vadītājs netika galā ar auto vadību, automašīna iebrauca grāvī, apgāzās un atsitās kokā. Avārijā gāja bojā viena no personām, kas atradās automašīnā, bet otra persona guvusi miesas bojājumus un nogādāta slimnīcā.

Pašlaik tiek skaidroti abu ceļu satiksmes negadījumu apstākļi, tāpēc policijā nevarēja komentēt, vai šajos gadījumos autovadītāji pirms sēšanās pie stūres bija vai nebija lietojuši alkoholiskos dzērienus.

Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece vērtēja, ka Līgo diena uz Latvijas ceļiem bijusi salīdzinoši mierīga, reģistrēti 65 negadījumi un 17 cietušie, kā arī notvertas 14 personas, kuras auto vadījušas reibumā. "23.jūnijs šogad bija līdzīgs pagājušā gada 23.jūnijam," secināja Mistre.

Pa četriem iereibušiem autovadītājiem aizturēti Latgalē un Zemgalē, bet pa trim - Vidzemē un Rīgas apkārtnē. Savukārt reibums līdz 0,5 promilēm, par kuru sods netiek piemērots, konstatēts 21 šoferim. Lai gan tā ir likumā pieļaujamā norma, tomēr tas parāda atsevišķu autovadītāju attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumiem, attieksmi pret savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, kā arī pret satiksmes drošību kopumā, uzsver policija.

Līgo vakarā un Jāņu naktī mediķi Latvijā palīdzējuši 20 cilvēkiem, kuri guvuši apdegumus un traumas, neuzmanīgi kurinot ugunskuru, aizdedzot grilu vai neveiksmīgi lecot pāri ugunskuram. Starp cietušajiem bija arī astoņus mēnešus vecs bērns, kurš pielicis roku pie grila un guvis plaukstas apdegumu, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Slimnīcā nogādāts arī četrus gadus vecs puisītis, jo ir aizdomas, ka viņš iedzēris degmaisījumu.

Kopumā no cietušajiem 18 guvuši tik nopietnas traumas, ka tie nogādāti ārstniecības iestādē. No tiem, kuri cietuši, lecot pār ugunskuru, jaunākais ir 18 gadus vecs, bet vecākajam ir 62 gadi. Lielākoties gūti roku un plaukstu apdegumi, atsevišķos gadījumos arī iegurņa rajona apdegums. Vairāki cietušie guvuši kāju traumas, lūzumus.

Lielākoties traumas gūtas pēc alkohola lietošanas. Piemēram, kāds 48 gadus vecs vīrietis gribējis lēkt pāri ugunskuram, bet aizķēries jau pirms lēciena un iekritis ugunskurā, tā gūst rokas un sejas apdegumus, kā arī rokas traumu. Savukārt 33 gadus vecs vīrietis, lecot pāri ugunskuram, izpildījis salto un ar roku iekritis ugunskurā, gūstot rokas apdegumus. Kāds 49 gadus vecs vīrietis ugunskuram pāri lēcis, nepadomājot, ka viņam kājās uzvilktas sintētiska materiāla zeķes. Tās aizdegušās, kā rezultātā vīrietis guvis pēdu un ceļu rajonu apdegumus.

Divi svētku vakara negadījumi saistīti ar degmaisījumu lietošanu. 54 gadus vīrietis Rīgas reģionā lējis degšķidrumu, kas uzliesmojis, radot sejas un kakla, kā arī plaukstu termiskus apdegumus. Vidzemes reģionā, uzliesmojot ugunī lietam degmaisījumam, cietusi 40 gadus veca sieviete. Viņa guvusi sejas un kakla termiskus apdegumus un nogādāta pie speciālistiem Rīgā.

Divreiz mediķi steigušies palīgā cilvēkiem, kuri aizrijušies ar šašliku. Kurzemē aizrijies 79 gadus vecs vīrietis, bet Rīgas reģionā - 67 gadus vecs vīrietis. Abi nogādāti slimnīcā.

NMPD ir informācija par vienu gadījumu, kad Jāņu naktī pārāk daudz alkohola lietojis nepilngadīgais. Latgalē kādā parkā atrasta 14 gadu veca jauniete stiprā reibumā, viņa nogādāta slimnīcā stabilā stāvoklī.

Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD saņēma 1257 izsaukumus, no tiem 348 saistīti ar traumām. Kopējais izsaukumu skaits nav būtiski lielāks par ierasto, taču divkārt lielāks ir ar traumām saistīto izsaukumu skaits, un ļoti daudzi negadījumi saistīti tieši ar svinēšanu, rezumēja Vītola.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti