Rīgā autovadītājs iebrauc bērnudārza bērnu grupiņā; ir četri cietušie 16

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.septembris 2017 16:03

Rīgas centrā satiksmes negadījumā cietuši četri bērnudārza audzēkņi, autovadītājam konstatē nelielu reibumu.

Ap plkst.12 policijā tika saņemta informācija par ceļu satiksmes negadījumu Hanzas un Strēlnieku ielas krustojumā.

Sākotnējā informācija liecina, ka 1987.gadā dzimis vīrietis, iespējams, veselības problēmu dēļ zaudējis kontroli pār "Volvo" markas automašīnu. Tā rezultātā automašīnas vadītājs uzbraucis uz ietves, kur tajā brīdī audzinātājas pavadībā gāja bērnudārza grupiņa.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vadītājs iebraucis bērnu grupiņā un pēcāk ēkas sienā.

Negadījumā cietuši četri bērni, kuri nogādāti medicīnas iestādē.

Šobrīd policija strādā negadījumā vietā un izmeklēšanā skaidros notikušā negadījuma apstākļus. Uz vietas veiktajā alkohola pārbaudē vadītāja organismā konstatētas 0,16 promiles. Latvijas likumi ļauj piedalīties ceļu satiksmē ar alkohola koncentrāciju līdz 0,5 promilēm.

Pret vadītāju sākts kriminālprocess un vīrietis nogādāts ekspertīzes veikšanai, lai pārliecinātos, vai nav lietotas citas vielas. Tāpat viņam uz vietas sniegta medicīniskā palīdzība.

Kā aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Vita Šteina, patlaban bērniem tiek veikti izmeklējumi, un pirmie rezultāti liecinot, ka smagu traumu bērniem nav. Viņiem patlaban tiek veikti papildu izmeklējumi, bet mediķiem izskatoties, ka bērniem viss būs kārtībā.

 
Visi komentāri
 
es 28.septembris 2017 16:58
17 17 Atbildēt

Un kāpēc gan bērni būtu jāved pastaigā pa ielu,kur smird pēc izplūdes gāzēm.Vai tad nav bērnudārzos rotaļu laukumi kur izskrieties?

Ausainais 28.septembris 2017 17:13
15 12 Atbildēt

Rotaļu laukumu nav jo uzmini kurš no rigas budžeta nozaga visu naudu?

zv 28.septembris 2017 17:43
22 12 Atbildēt

Tas nenozīmē, kāds iereibis tipiņš var braukt viņiem virsū...Varbūt bērni tika vesti uz kādu tuvējo parku iepazīt dabu utt...

Bils 28.septembris 2017 17:56
26 1 Atbildēt

Iedzer klepus zāles uz alko pamata, būs tās 0.16 prom.

Vai izskalo pēc zobu tīrīšnas ar kādu no alko saturošajiem skalošanas līdzekļiem muti, tādu nav mazums.

0.16 prom. nu nekādi nevar būt iereibis!!! Un likums to atļauj.

Ja jau bija veselības problēmas, tad varbūt arī lietoja kādas zāles, kuram neliels alko saturs. Izmeklēšanā noskaidros. Nav ko apmelot cilvēku, nezinot faktus un pierādījumus.

mamma 28.septembris 2017 19:30
11 7 Atbildēt

Ja tavam bērnam ( nedod dievs, kas tāds gadītos)tu dziedātu citu dziesmu...

Bils 28.septembris 2017 20:05
15 26 Atbildēt

Šādu komentāru gaidīju un neesmu pārsteigts. Latviešiem jau ir tāds stils, visu nolikt un zīmēt melnās krāsās! Lai tas būtu jebkas!

Vajag paskatīties ziņas, bērnudārza vadība nemaz nevēlas komentēt gadījumu, kāpēc tie bērni tur VISPĀR atradās! Un uz žurnālistu jaut. pa tel. neatbild, kur nu vel lai ielaistu teritorijā paņemt interviju. Kā arī izglītības institūcijas pārstāve TV atteicās nosaukt bērnudārza nosaukumu.

PEACE!

Jānis 29.septembris 2017 13:30
0 0 Atbildēt

Man neinteresē kāpēc bērni tur atradās. Kāpec tiek meklēts iemesls bērnu atrašanās vietai?

Fakts ir fakts. Autovadītājs uzbrauca uz ietves gājējiem, no kuriem četri ir cietuši.

PUNKTS!!!

anonimikis 29.septembris 2017 10:56
4 0 Atbildēt

Pirmais pilsētā bija cilvēks, izplūdes gāzes atnāca pēc tam. Tā kā jāpadzen gāzes un jāsāk būtu ar dīzeļiem. Kā Berlīnē. Nav Euro 4 vismaz, iebraukšana centrā 50 naudiņas mēnesī.

Ilga 28.septembris 2017 18:14
10 15 Atbildēt

Ja uz Miera ielas ir tads privatais bernudarzs Tomsonins tur katru dienu mazos bernus vada uz Briana ielas parku,nez ka viniem atlauj sita vadat bernus pari tramvaja sliedem tur pat dzivoju un vienmer sausmas skatos uz tiem berniem....ka vecaki vispar piekrit ka bernus vada pa ielam...

Erix 29.septembris 2017 10:15
1 0 Atbildēt

Kā piekrīt? Un kā nepiekrist? Ja valsts vienlaikus cenšas nīcināt privātos bērnudārzus, bet vietas valsts dārziņos nespēj nodrošināt, liela izvēle neatliek. Privātie nevar atļauties tikt pie plašiem un skaistiem pagalmiem - jāiztiek ar šādu iešanu uz publisku rotaļlaukumu.

klm 28.septembris 2017 19:29
18 6 Atbildēt

Vadītājs vēl neguļ komā???

dArtanjans 29.septembris 2017 6:37
10 24 Atbildēt

Šitās murgojums adresēts autovadītāja ap.dirsējiem.Protams,žēl bērnus,bet vai viņi bija ģērbties atstarojošās vestēs(obligāti visās Eiropas valstīs),vēl padomijas laikos bija striķis ar cilpām,kur sīčiem turēties(solis pa labi vai kreisi,šausmu).Gadījums pašam,izskaloju zobus,tikai pēc tam izlasīju,ka tā susla satur alkoholu.Tā kā kravenieks bija aprīkots ar alkotesteri,ielūgumu.Cik nerādīja,bet starteri nobloķēja.Tikai pēc 20 min viss bija OK.Tas gadījās Zviedrijā.Un cik vēl medikamentu nav uz spirta bāzes.Visas tās tinktūras,tas pats korvalols.Tāpēc,ja tur nebojātu,nav ko .irst.Brīnums,kā Krieviju un Putinu vēl ne viens nav iesaistijis.

Erix 29.septembris 2017 10:23
12 0 Atbildēt

Ja padomā ar galvu, tad nav tam nekāda sakara ar vestēm, jo ne jau tādēl auto uzbrauca uz ietves, ka nepamanīja, ka tā ir aizņemta. Ar vestēm tur ir tieši tik pat mazs sakars, kā ar alkoholu. Nelielās promiles drīzāk varētu būt norāde uz kādu medikamentu lietošanu un ir vērts padomāt, vai vadītājs nebija sēdies pie stūres tādā veselības stāvoklī, kas faktiski nepieļauj auto vadīšanu. Diemžēl tieši šis pārgurušo un neveselo autovadītāju īpatsvars, kas nevar atļauties atpūsties vai slimot, jo jānopelna iztika, ir ārkārtēji liels. Bet neviens jau par to neliekas ne zinis - pietiek ar populistisko bļaustīšanos un publisko dzērājšoferu ķeršanu. Ja pievērstos īstajai problēmai, diemžēl būtu jāatzīst, ka "veiksmes stāsts" ir tikai propaganda, bet cilvēki cīnās par izdzīvošanu.

Aija 29.septembris 2017 15:16
1 1 Atbildēt

Nevaidzētu, policijai atdot autovadītāja apliecību kamēr nav veikta atkārtota medicīniskā pārbaude! Ja, tā ir nopirkta, tad var atkal citur tas pats atkārtoties un nedod dievs ar bēdīgu iznākumu! Ja, slims lai nes~žās pie stūres un neapdraud pārējos savas veselības dēļ!

Erix 29.septembris 2017 17:55
3 1 Atbildēt

Šķiet, ka jums ir grūti aptvert, ka darbā noguris un rudens iesnas saķēris cilvēks, ka ir spiests skriet darbos ar Coldrex vai tamlīdzīgu preparātu palīdzību var būt konkrētajā brīdī bīstams autovadītājs, bet bez tādām veselības problēmām, kas traucētu jebkādā veidā iziet medicīnisko pārbaudi.

Bradypus 29.septembris 2017 20:54
1 0 Atbildēt

Interesanti, ko domā tas, kurš Erix ielika mīnusu? Ka noguris un zāles sarijies autovadītājs nav bīstams? Vai to, ka tādam ir kāds sakars ar to, ko pārbauda medicīniskajā komisijā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti