Rallija laikā avarējušais helikopters aizķēris elektrības vadus, to pilotējis Polijas pilsonis (+ video) 3

 
Nozare.lv | 8.oktobris 2017 16:08

Civilo helikopteru, kas šodien rallija "Liepāja" laikā avarēja Priekules novada Gramzdas pagastā, pilotēja Polijas pilsonis, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds.

Viņš gan neatklāja, ka vai šis Polijas pilsonis negadījumā ir gājis bojā vai cietis.

Ešenvalds norādīja, ka par negadījumu ir sākts kriminālprocess, un patlaban notikuma vietā tiek gaidīti pārstāvji, kas nodarbojas ar civilās aviācijas izmeklēšanas procesu.

Helikopters avarēja pacelšanās brīdī, te video:

Kā ziņots, šodien Priekules novada Gramzdas pagastā, rallija "Liepāja" laikā nogāžoties civilajam helikopteram, gājis bojā viens cilvēks un trīs cietuši. No cietušajiem divi guvuši smagas traumas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "RA Events" pārstāvis Jānis Unbedahts, helikopters nogāzies netālu no 11.ātrumposma finiša, līdz ar to šis dops ticis apturēts.

Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs aģentūrai LETA atklāja, ka helikopters avarējis, aizķerot elektropārvades līniju. To apstiprināja arī uzņēmumā "Sadales tīkls".

Pēc Gorodcova teiktā, avarējušais lidaparāts ir četrvietīgais "Robinson R44", kas ražots 2006.gadā un Latvijā reģistrēts 2014.gada 7.februārī ar nacionālās reģistrācijas zīmi YL-HBH.

Lidot un arī iegādāties šo helikopteru piedāvā kompānija "Baltijas helikopters". "Firmas.lv" dati liecina, ka 2000.gada beigās Jelgavas novada Glūdas pagastā reģistrētā SIA "Baltijas helikopters" pilnībā pieder 1964.gadā dzimušajam Aldim Paugam, kurš ir arī šī uzņēmuma vienīgais valdes loceklis.

Ar "Baltijas helikoptera" pārstāvjiem aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Foto no negadījuma vietas:

Posted by Ģirts Kārkliņš on svētdiena, 2017. gada 8. oktobris

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Letiņš 8.oktobris 2017 19:14
1 3 Atbildēt

Latvenergo pacels tarifus un visi kopā vēsi nomaksāsim!

+ Latvenergo vēl saņems apdrošināšanu!

. 8.oktobris 2017 18:07
1 0 Atbildēt

Interesanti cik liela kompensācija pienāksies un vai vispār varēs piedzīt kaut ko (pieņemu, ka ieturot LV praksi uzņēmums taisās likvidēties tuvākajās dienās)?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti