Trolejbuss uz gājēju pārejas notriec bērnu (+ VIDEO) 30

 
iAuto | 14.septembris 2018 10:17

Instrukcija ir augstāk par visu. Pagājušās nedēļas nogalē pie 15 trolejbusa galapieturas Ķengaragā tika notriekts 11 gadu vecs zēns, kuram tagad draud kājas amputācija.

Liecinieki norāda, ka transportlīdzekļa vadītāja nevis steidzās izsaukt ātro palīdzību, bet gan sazinājās ar “Rīgas satiksmes” dispečeriem. Pašvaldības pārvadātāja pārstāvis apstiprina – tādi ir uzņēmuma iekšējie noteikumi.

 
Visi komentāri
 
JanJan 14.septembris 2018 10:37
19 2 Atbildēt

Protams, lai RS jurists ierodas notikuma vietā pirms policijas un neļauj vadītājam izmuldēties. Savējo šmuces taču jāpiesedz.

Anna 14.septembris 2018 13:00
16 1 Atbildēt

IZBEIDZIET MULDÈT TIESHI TÀ KÀ KAN JAN TAKSTA KÀ TAGAD NEMPKA SIRSAPZIÑA PAR ŠÀDU IZNÀKUMU SLEPKSVU KANTORIS. RS.

Vernons 14.septembris 2018 14:06
2 3 Atbildēt

Vispusīgi un objektīvi izskatot notikušo. Pēc CSL 19. panta 1., 3. un 4. punktiem, kas noteic kārtību un secību, kā darbosies CSN un kā katrs no mums uz ceļa uzvedīsies. Tātad katrs zinās, katrs pildīs Noteikumu prasības un katram vēl bija, ir un būs tiesības paļauties, kad to Noteikumus pildīs visi bez izņēmuma.

CSN 15. punkts: "gājējam aizliegts iziet uz brauktuves, ja tuvojas transports."

CSN 145. punkts paredz samazināt ātrumu pirms gājēju pārejas ... .

Bērnu tiesību aizsardzības likuma 24. panta 6. punkts nosaka, ka vecāku pienākums ir neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušo vai personu, ne jaunāku par 13 gadiem, klātbūtnes.

Nu un kurā brīdī "nomira" tiesības paļauties, kad to Noteikumus pildīs katrs?

Izskatās ka vecāki nav iemācījuši savam bērnam uzvedību uz ielas! Varbūt mēs visi pie tā esam vainīgi, jo lūk kādam kādreiz labpatikās stāstīt, ka Gājējam uz gājēju pārejas ir priekšroka! Vai patiesi CSN jāpilda tikai katram otram, vai trešajam?

ojaars 14.septembris 2018 14:45
3 1 Atbildēt

Es nezinu objektīvos apstākļus, gribēju tikai palabot CSN spēkā esošo redakciju,

izvilkums no likumi.lv/ta/id/274865-...smes-noteikumi

CSN. 15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

Vernons 14.septembris 2018 15:35
2 3 Atbildēt
Palaidniex 15.septembris 2018 7:17
1 2 Atbildēt

To Tu viņam vari neskaidrot. Tam vecajam kraķim ir smaga disleksija. Tas nespēj izlasīt tieši to, kas uzrakstīts, kur nu vēl to saprast, toties spēj izlasīt to, kas nav rakstīts, un tad savā slimajā fantāzijā to visu samet vienā maisā un pārfrāzē tā kā viņam gribētos, lai būtu rakstīts...

Ideāls piemērs ir tas CSN 15.

Viņam brauktuve un gājēju pārej ir viens un tas pats, pārliecināšanās par drošību un aizliegums arī...

vaaks to ojaars 16.septembris 2018 12:07
2 1 Atbildēt

Tieši tā, kā raksta Vernons!

Re, ko atradu iAuto, rakstītu tieši gājējam (arī bērnam), par brauktuves šķērsošanu pa apzīmētu gājēju pāreju:

"... CSN 24. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību. ..."

Tas nozīmē, ka gājējam un velosipēda vadītājam nav priekšroka šķērsot brauktuvi pa apzīmētu gājēju pāreju, jo tas nav ierakstīts ne CSN 24. ne kādā no citiem CSN punktiem!

Brauktuvi pa gājēju pāreju gājējs vai velosipēda vadītājs drīkst šķērsot tikai tad, kad pirms brauktuves šķērsošanas ir veicis attiecīgus drošības pasākumus ceļu satiksmē, novērtējis savu šķērsošanas manevra drošību, lai to šķērsotu:

1) novērtējis attālumu līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, lai, šķērsojot brauktuvi, nepakļautu sevi bīstamībai nokļūt sadursmē ar transportlīdzekli, neizraisot uzbraukumu sev un pārējiem, vai neradot bīstamību citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, īpaši aizmugurē braucošajiem, ja tuvojošajam transportlīdzeklim gājējs pēkšņi kļūtu par iemeslu, lai tas strauji bremzētu;

2) novērtējis tuvojošos transportlīdzekļu (arī lēni braucošo trolejbusu, autobusu) braukšanas ātrumu, lai pārliecinātos, ka ir pamanīts un autovadītājs ir sapratis gājēja nodomu šķērsot brauktuvi, ka vadītājs spēs samazināt braukšanas ātrumu un apstāties, lai izpildītu CSN 145. punktā noteikto, ja tas būtu nepieciešams, tas ir, lai dotu gājējam ceļu brauktuves šķērsošanai;

3) jāpārliecinās par drošību - vai gājējs (velosipēda vadītājs) ar savu manevru (iziešanu, izbraukšanu uz brauktuves) neradīs draudus sev un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem!

Vai transportlīdzekļu vadītāji, kas ar savu transportlīdzekli tuvojas gājēju pārejai, ir mani kā gājēju pamanījuši un sapratuši gājēja, velosipēdista nodomu šķērsot brauktuvi!

Vai vadītāji transportlīdzekļos ir spējuši pārliecināties par manis kā gājēja iziešana uz brauktuves nenotiks aiz apturēta transportlīdzekļa, no aizsega, piem., reklāmas vai afišas, ēkas stūra, starp koku stumbriem, no apakšzemes pārejas (zem Ulmaņa gatves), uz neapgaismotas vai nepareizi izgaismotas gājēju pārejas diennakts tumšajā laikā, miglā vai uz apsnigušas un tādēļ neredzamas "gājēju pārejas", no gājēju pulcēšanās vietas, uz divjoslu vai vairākjoslu brauktuves, kur pat gājēju pāreja nedrīkst būt ierīkota, lai par savu nodomu šķērsot brauktuvi es kā gājējs spētu laikus brīdinātu transportlīdzekļu vadītājus!

Gājējam jāpārliecinās, vai priekš autovadītāja brauktuve nav slidena, kas varētu nepieļaut man kā gājējam iziet uz brauktuves pa apzīmētu gājēju pāreju, lai neradītu papildus bīstamību autovadītājiem, kas tuvojas...!

Un tikai tad, kad pirmos divus punktus gājējs ir izpildījis, bet par trešo - novērtējis un pārliecinājies, var uzsākt brauktuves šķērsošanu pa apzīmētu neregulējamu gājēju pāreju!

Tas pats attiecas arī uz bērnu ar vai bez vecākiem, omītes pavadībā, vai kopā ar citu bērnu pavadoni!

Palaidniex 16.septembris 2018 20:36
1 2 Atbildēt

Tu līdz kuram punktam esi izlasījis CSN?

Ko šādu varbūt arī esi tir atradis?

14. Gājēju pārejas un pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu pieturas

145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

146. Ja pirms neregulējamas gājēju pārejas apturēts transportlīdzeklis vai citi transportlīdzekļi, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, samazina braukšanas ātrumu, transportlīdzekļa vadītājs var turpināt braukt tikai pēc tam, kad ir pārliecinājies, ka transportlīdzekļu priekšā neatrodas gājēji vai velosipēdu vadītāji.

Un, lai labāk saprastu punktu 145. Palasi vēl šo:

2.9. dot ceļu – prasība, kas nosaka, ka ceļu satiksmes dalībnieks nedrīkst sākt braukt (iet), turpināt braukt (iet) vai izdarīt jebkādu manevru, ja tādējādi citiem ceļu satiksmes dalībniekiem tiek radīti traucējumi braukšanai (iešanai) vai viņi ir spiesti mainīt braukšanas (iešanas) virzienu vai ātrumu;

Un tagad pamēģini ļoti sarežģītu lietu - izlasi 145. Punktu ar pilnu jēdziena “dot ceļu” jēgu...

Pieļauju ka būs atklāsmes! Jaunas un agrāk ne izprastas..

Jo ja šīs atklāsmes nav, tad tāds jēdziens kā gājēju pāreja paliek bezjēdzīgs un pilnīgi lieki pieminēts this MK noteikumos. Brt tā kā tāds jēdziens tir ir, īpaši ir izcelts un aprakstīts, tad derētu tomēr pacensties saprast kas ar to domāts un kāpēc tas tur iekļauts!

Palaidniex 16.septembris 2018 20:48
1 2 Atbildēt

Ja jau gājējam, kurš visai iespējams nav speciāli mācījies CSN, nav ekzaminēts par to zināšanām ir tomēr radusies doma šķērsot ielu pa gājēju pāreju, tad apmācītais un ekzaminētais vadītājs tomēr varētu prasties izpildīt CSN 145. punkta prasības. Ceļa zīmes, kas ziņo par šādu īpašu vietu tiek izvietotas pietiekami tālu redzamas, lai nu tas autovadītājs rastu sevī spēkus un izpildīt punktamprasības.

Es nesludinu vajadzību mesties zem riteņiem, es vienkārši norādu uz izlaidīgu bezkaunību, kas ir dažu “ svarīgo” kurinātāju galvās ieviesusies... un par šādu indivīdu neveiklajiem un līkajiem mēģinājumiem gari un plaši rakstīt fufeļveidīgas atrunas un aizbildinājumus... tiešām tik grūti to auto piebremzēt un dot ceļu gājējam uzmpārejas? Ja jā - auto vadīšanas nav priekš Tevis, jo galvā sakāpis...

P.s. Ja jau gājējam tik ļoti jāuzmanās uz pārejas - tad jau ir pilnīgi pajāt kur un kā šķērsot ielu un gājēju pāreja ir bezjēdzīga pēc definīcijas

Palaidniex 16.septembris 2018 21:01
1 2 Atbildēt

Un vēl - esi gatavs tik pat braši neievērot parasto ceļa zīmi “dodiet ceļu”?

Un kaut kā neredzu atšķirību prasībā - gan zīme gājēju pāreja, gan zīme dodiet ceļu liek dot ceļu citiem satiksmes dalībniekiem.

Kā tas nākās, ka dot ceļu mašīnām protam, gribam un varam, BEZ NEKĀDA ACU KONTAKTA, bet gājējam ir nezkādu jāizpildās un jāgaida iespēja šķērsot brauktuvi pār pāreju kā tāda žēlsirdības dāvana no augstprātīga Kundziņa?

Palaidniex 17.septembris 2018 8:21
0 2 Atbildēt

Un vēlreiz pārlasot to garo murgu kādi tik pienākumi nav vgājējam nebeidzu brīnīties un rēkt...

Nu tīri tā uz pirkstiem - cik garā posmā gājējm ir jāpārbauda ceļa seguma stāvoklis pirms gājēju pārejas. Kāpēc tas gājējm jādara automašīnas vadītāja - nespējnieka - vietā???

Kurš ceļa segumu tāda nespējnieka vietā pārbauda pirms zīmes dodiet ceļu, stop zīmes vai luksofora? Kā tādi nespējnieki vispār bez gājēju palīdzības ir spējīgi piedLīties satiksmē?

Pastāsti kā gājējs var ko noprast par auto ātrumu, īpatnībām un visu pārējo?

Vai tiešām sava slinkuma un ērtākas pārkāpšanas vārdā ir jāmēģina uz gājējm pleciem uzkraut atbildību par šo punktu -

99. Transportlīdzekļa vadītājam jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz noteiktos ierobežojumus, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, transportlīdzekļa un kravas īpatnības un stāvokli, kā arī ceļa un meteoroloģiskos apstākļus (īpaši redzamību braukšanas virzienā).

Dāvis veļičko 15.septembris 2018 9:22
0 3 Atbildēt

Es tev došu ziņu plūsma un es domāju par citiem un es domāju ka brauc uz Līvu akvaparks nekā Līvu laukums ir savienota un es domāju ka es esmu es pats to lai brauc ar policiju ir savienota uz to lai brauc uz Līvu laukumā atklās vides un es domāju par tevi un es to Līvu akvaparks kur var atrast šeit uz zemes ar policiju jo viņas uz to Līvu akvaparks kur var atrast arī ar policiju jo es tev uz rīdšu ar Rīga Latvija es tev zavnīju ar policiju un viena no lielākajām Latvijas pilsētām un novadiem kā man izvēlēties un

Vernons 17.septembris 2018 9:23
2 0 Atbildēt

Es ceru, ka te vienam otram bērnu nav un nekad arī nebūs!

Ojārs 17.septembris 2018 11:03
5 0 Atbildēt

Man ir 4tri sīči. Un pastiprināti mēģinu viņos ieaudzināt manā skatījumā pareizu uzvedību, pagaidām tikai, autostāvietu tuvumā un velosipēdojot pa gājēju ietvi.

CNS viņiem nestāstu, vairāk paša pārdomas no dzīves gan kā autovadītājam/ex-moto, gan kā gājējam.

Kā cīnieties, lai daļa (uzsveru tikai atsevišķi indivīdi) arī par to aizdomātos, es nezinu. Brīžiem šķiet, ka tieši viņiem vajadzētu bērnus, lai sāktu saprast kā uzvesties dzīvojamās zonās.

p.s. par csn, csl un citiem normatīvajiem aktiem, pieļauju, ka interpretācija/traktējumi varētu (lai gan tad tas ir juristu brāķis) NEDAUDZ atšķirties, tomēr šajā diskusijā man šķiet, ka pretrunas ir par pašu likumu redakcijas atšķirībām. respektīvi - vai visi lasām vienu un to pašu normatīvo aktu un vai visiem ir aktuālākā versija. Tādēļ ieteikums, izmantojam likumi.lv (man patīk tā funkcionalitāte) un atsaucoties uz kādu normatīvo aktu, iekopējam arī linku uz to. tā varētu visiem būt skaidrāks par ko "cīnamies". peace.

Palaidniex 17.septembris 2018 12:02
0 1 Atbildēt

vernon, kā tas nākās, ka tu spītīgi aizstāvi apmācīto, atestēto un ekzaminēto auto kurinātāju tiesības rupji pārkāpt CSN tajā pat laikā prasot absurdi precīzu un pārāk sakāpināti izpildāmu CSN punktu izpildi no gājējiem?

Atkārtošu jautājumu arī tev - Tu vienmēr pie katra neregulējama, slikti pārskatāma krustojuma piebrauc ar savu vieglo auto/autobusu un vispirms apstājies, tad nodibini acu kontaktu ar to, kurš piebrauc pa mazāk svarīgu ceļu un tikai tad turpini kustību?

Kāpēc jēdzienu dot ceļu tu izproti attiecībā pret citiem transporta līzekļiem, bet ne pret visiem satiksmes dalībniekiem? Kur tiešiu CSN ir ierakstīs ka jēdziens DOT ceļu neattiecas uz gājējiem uz gājēju pārejas?

Nocitēsi lūzu tos punktus?

Kā jau teicu, pārspīlēta paģērēšana no gājējiem pilnībā likvidē gājēju pārejas kā tādas jēgu pēc definīcijas. ja gājējam pilnīgi jebkur ir jāsagaida, kad ceļš ir tukšs un tikai tad var iet pāri ceļam, tad tās strīpas var nekrāsot un zīmes var vākt nost. Jo tu spītīgi nevēlies pildīt punktus 99. un 145. un vēl veselu strīpu...

Vernons 17.septembris 2018 13:09
2 0 Atbildēt

Es samazināju savu braukšanas ātrumu līdz 30 km/h, uz pārejas un tai neviens netuvojās, bet tad pēkšņi puika, no krūmiem, skriešus, pārlēca pāri metāla nožogojumam un pakrita zem trolejbusa.

Tu savējos, ja Tev tādi ir, arī tā māci?

Palaidniex 17.septembris 2018 13:52
0 2 Atbildēt

Vari savu murgu apstiprināt ar faktiem vai atkal fakti pieņēmuma formā?

P.s. Ja skrupulozi izasīsi 145. punktu, tad ne vārda par 30 km/h, bet melns uz balta rakstīta prasība braukt tik lēni, lai Tu spētu apstāties! Dislektiķis mārrutkainais!

Vernons 17.septembris 2018 14:23
1 0 Atbildēt

"Apkārtējie stāsta, ka zēns pakrita, un vairs nespēja izvairīties no masīvā transportlīdzekļa. Puikas kāja esot pakļuvusi zem smagā riteņa, un tika pamatīgi traumēta. “Puikam kāju norāva,” par negadījuma sekām zina stāstīt vietējā iedzīvotāja."

Palaidniex 17.septembris 2018 14:42
0 2 Atbildēt

Ja puika pakrita uz GĀJĒJU PĀREJAS< tad tam kurinātājam bija skrupulozi jāizpilds CSN 145. punkts - jāaptur transportlīzeklis PIRMS gājēju pārejas nevis jāturpina kustība ar frāzi - avosj proskoču.

Ne tā vecais kraķi?

Es vēl saprastu - sīceis neatļautā vietā šķērsotu pāreju. Bet te gaišā dienas laikā uz pārejas nespēj apturēt savu trolejbusu?

Pareizi dzelži, grafiks un nsauda tak pāri visam. Ja jau cilvēki tik bezvērtīgi - sāc ar sevi.

Vernons 17.septembris 2018 13:35
2 0 Atbildēt

Apmācītie, atestētie un ekzaminētie auto kurinātāji ir 100 reizes vērtīgāki par gājēju parasto!

CSN 25. Vadītāja pienākums! CSN 25.6. piespiedu apstāšanās gadījumā nepietiekamas redzamības apstākļos un diennakts tumšajā laikā, izejot uz brauktuves vai atrodoties uz nomales, jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem;

Palaidniex 17.septembris 2018 13:54
0 0 Atbildēt

Klau tie visi “vērtīgie” izkāpjot no mašīnas pēkšņi devalvējas, ja?

Es domāju Tev ne pasažierus vadāt, jo tie tak bezvērtīgi, bet sūdus ar tačku, jo tad smaržosi! Nu tā - “fraņču”...

Vernons 17.septembris 2018 14:15
0 0 Atbildēt

Visiem Tevis pieminētiem "Vērtīgiem" katru rudeni CSDD dāvina 10 000 atstarojošās vestes! Nu un tāds "sūds" kā Tu neturi par vajadzību to lietot un pielietot! Nu un daudz uz ceļiem Tu viņas redzi? Tevis piekoptās politikas sekas, ka CSN ir jāzina un jāpilda katram otram, vai katram trešajam.

Cienīt gājēju ir kultūras jautājums. Tā kā kultūras līmenis šeit "smeļas pāri malām", tad cieņu vienam attiecībā pret otru neredzēt vēl ilgi!

Palaidniex 17.septembris 2018 14:44
0 1 Atbildēt

Klau - kā tieši puikam skaidrā dienas laikā būtu palīdzējis tas atstarotājs?

Tik vien kā kādam jāizpilda 145. punkts - jāaptur transporta līzeklis! Pie kam vēl ir punkti par mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku aizsardzību utt?

Par tavu kultūras līmeni jau sen nav viss skaidrs...

Vernons 17.septembris 2018 14:54
2 0 Atbildēt

Par to, kas notika ar puiku, ir atbildīgi vecāki! Ja Tu savu atvasi, ja tāda Tev vispār ir, neesi iemācījis Noteikumus, kā uzvesties uz ielas, tad nekādi CSN 145. punkti nelīdzēs!

Tevis demonstrētais kultūras līmenis gan ir ievērības vērts...!

Palaidniex 17.septembris 2018 16:01
0 1 Atbildēt

Kāda starpība - pakrita puika vai pieaugušais, ome, vai tu?

Kas tieši ir atļāvis mazāko gājēja kļūdu, lietjot vienīgo, īpaši izcelto, itkā drošībai speciāli izveidoto ielas šķērsojumu - gājēju pāreju, izmantot veselības un dzīvības apdraudējumam? Sliknums un augstprātība pie stūres? Prātiņa trūkums? Grafiks? Kas tieši ļauj traumēt mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku uz viņam domātās pārejas?

Ikkatram auto, kam noslāpst dzinējs, braucot pa savu joslu ir momentā jāietriecas pakaļā? Ikkatra cita satiksmes dalībnieka kļūda un minstināšanās jāpārvērš par neizbēgamu bums, žļerkc un slepkavību? Neesi kaut ko sajaucis?

Palaidniex 17.septembris 2018 19:22
0 2 Atbildēt

Un jā - visai skumji, ka vispirms, pēc CSNg, ir jārīkojas atbilstoši kautkāda uzņēmuma iekšējiem noteikumiem nevis valsts MK noteikumiem.

Tie zeperi paši apjēdz ko runā? Kam tad pirms 112 lai zvana parasts cilvēks - mammai, brālim? Jo tādi ir ģimenes iekšējie noteikumi? Nevis zvanīt glābējiem un sniegt pirmo palīdzību...

Vernons 18.septembris 2018 10:52
1 0 Atbildēt

Skumji ir tas, ka Tavs stulbums lien pa visām vīlēm laukā.

Jānis Salietis 18.septembris 2018 10:30
0 0 Atbildēt

Tā nevar būt,ka '' instrukcija ir vairāk par visu..'' !!! RS neievēro LIKUMU(!),CSN 39.punktu.

Vernons 18.septembris 2018 10:51
1 0 Atbildēt

Esmu izgājis apmācību arī Vācijā. Vadītājam tiek mācīts

sniegt pirmo palīdzību cietušajam! Vadītāja pienākums norādīt ar roku kādam no Jums, pārgudrajiem, piezvanīt ātrajiem un policijai! Un tikai tad, kad esi viens, to jādara pašam. Filmētāju tur bija vairāk kā vajag.

Likums ir ievērots. Uzņēmums vēlreiz piezvanīs ātrajiem un policijai! Dubults neplīst!

Nu un kurš no Jums ir spējīgs vispār pietuvoties cietušajam? Tad kad reāli jāpalīdz, tad nav kas to dara.

Palaidniex 18.septembris 2018 10:58
0 1 Atbildēt

Zvanot dispičerim netiek zaudēts laiks. Ko dizpičeris zina par notikuma vietu un apstākļiem? Tak nestāv klāt.

Kas ir rakstīts MK noterikumos - zvanīt dizpičerim? Vai vēl nemz nezvanot dispičerim tomēr pirmais ir jāizliek trijstūris.

TO kā milisekundē teleportēt trijstūri tā arī neesi izstāstījis. Šo pasaku tu visiem te esi parādā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti