Šodien lielākajā daļā nokrišņi sniega, slapja sniega un lietus veidā, ceļi ir slideni 1

 
Latvijas Valsts Ceļi | 21.novembris 2014 10:05

Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt valsts teritorijas lielākajā daļā nokrišņi sniega, slapja sniega un lietus veidā. Ceļi ir slideni. Gaisa temperatūra no -2ºC līdz 0ºC.

Šobrīd braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem valsts centrālajā daļā apgrūtina apledojuma veidošanās: Rīgas apkārtnē, Ainažu, Valmieras, Bauskas un Jelgavas virzienos snieg, vietām līst. Izveidojies apledojums, brauktuves vietām sniegotas;

Siguldas virzienā ceļš apledojis posmā Rīga – Līgatne un Raunas pagrieziens – Veclaicene;

Daugavpils virzienā autoceļi apledo posmos Rīga – Nīcgale, Jēkabpils – Varakļāni un Ludza - Terehova;

Liepājas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmos Rīga - Apšupes krustojums un Annenieki - Skrunda;

Ventspils virzienā ceļš slidens posmā Rīga – Kūdra.

Uz reģionālajiem autoceļiem sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus visā Latvijā, izņemot Dobeles, Liepājas, Talsu, Balvu, Krāslavas, Daugavpils, Rēzeknes Cēsu un Madonas apkaimes.

Va/s Latvijas autoceļu uzturētājs veic brauktuves attīrīšanu no sniega un pretapledojuma apstrādi ceļa slidenajos posmos.

Atgādinām, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas prasībām.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet gaidāmi nokrišņi - slapjš sniegs un sniegs, intensīvākie nokrišņi gaidāmi valsts centrālajā daļā, ceļi apledos.

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 21.novembris 2014 11:57
0 0 Atbildēt

Nekādu problēmu, vismaz Rīgā.

Tracina tirliņi, kuri atliek ziemas riepu maiņu līdz reālam pirmajam sniegam, kaut ko mēģinot pasākt ar vasaras riepām, reāli kavējot satiksmi citiem. Tādiem konfiscēt auto, lai nemokas un brauc ar sabiedrisko!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti