Šogad uzbūvēts ir viens tilts (+ video) 1

 
Latvijas Valsts Ceļi | 26.novembris 2014 16:02

24. novembrī atklāta satiksme pār jaunizbūvēto tiltu pār Mazo Juglu, kas atrodas autoceļa Juglas papīrfabrikas ciemats – Upesciems (P2) 1,9. kilometrā. Kā pirmie pāri tiltam pārbrauca va/s „Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange un SIA „Viadukts„ izpilddirektors Vladimirs Larionovs, kā arī vietējo pašvaldību – Garkalnes un Stopiņu novadu vadītāji.

„Par valsts budžeta līdzekļiem šogad ir veikti atjaunošanas darbi uz četriem tiltiem un viens tilts – pāri Mazajai Juglai – ir izbūvēts no jauna. Vairāk kā 50% tiltu uz valsts ceļiem pašlaik ir sliktā stāvoklī. Līdz 2020. gadam mēs varam šo situāciju novērst, veicot nepieciešamos atjaunošanas un rekonstrukcijas darbus. Taču, lai tas notiktu, ir nepieciešams pietiekošs finansējums, kā tas ir aprēķināts Valsts autoceļu sakārtošanas programmā,” tilta atklāšanas pasākumā uzsvēra va/s „Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange. „Mēs ceram uz valdības atbalstu, lai līdz 2020. gadam autoceļu sakārtošanas programma tiktu realizēta”, sacīja viņš.

Šī gada maijā va/s „Latvijas Valsts ceļi” (LVC) noslēdza līgumu ar SIA „Viadukts” par tilta pārbūves darbiem, kuru kopējās izmaksas ir EUR 911 939,30, tajā skaitā PVN. Uzņēmums uzvarēja atklātajā konkursā par būvdarbu veikšanu, kas tika izsludināts 2014. gada 19. februārī.

Tilta projektu izstrādāja SIA „Projekts 3”, savukārt būvuzraudzību veica AS „Ceļu projekts”.

Būvdarbi objektā tika uzsākti šī gada jūnijā. Lai remonta laikā nodrošinātu satiksmi tika izbūvēts apbraucamais ceļš un pagaidu tilts.

Uzsākot tilta pārbūvi, jūlijā notika vecā tilta demontāža, kuras laikā LVC, piesaistot RTU speciālistus, veica vecā tilta, kurš būvēts 1966.gadā, laiduma siju nestspējas pārbaudi. Iegūtie dati tiks izmantoti līdzīgas konstrukcijas (saliekamo dzelzsbetona siju) tiltu ilgmūžības noteikšanai un remontdarbu plānošanai.

Apkopojot iegūtos pārbaudes rezultātus, var secināt, ka līdzīga vecuma un konstrukcijas tiltus var slogot ar ikdienas slodzi. Tomēr laicīgi jānovērš mitruma radītie bojājumi, kā arī betona izdrupumi un stiegrojuma atsegumi. Atlikušais nebojāto līdzīga vecuma (ap 50 gadi) tiltu siju kalpošanas laiks atkarībā no apkārtējas vides ietekmes intensitātes - mitruma, gaisa temperatūras svārstībām u.c. ir 28 – 44 gadi.

Pašreiz vecā tilta vietā izbūvēts jauns, 60 metrus garš, monolīts dzelzsbetona tilts. Pagaidu tilts tiks nojaukts decembra pirmajā pusē.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās va/s „Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, Garkalnes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bauze - Krastiņš un Stopiņu novada domes priekšsēdētājs Jānis Pumpurs, būvnieki un citi.

Tilts pār Mazo Juglu ir vienīgais valsts pārziņā esošais tilts, kas šogad tika pilnībā pārbūvēts. Bez šī tilta remontdarbi 2014. gadā norisinājās vēl uz 15 valsts tiltiem. Tika atjaunoti četri tilti: Ceļa pārvads Ikšķilē un autoceļa Rīga – Daugavpils – Krāslava – Baltkrievijas robeža (A6), tilts pāri Tirzai uz autoceļa Sinole – Zeltiņi – Silakrogs (P34), pāri Birzei uz autoceļa Jelgava – Tukums (P98) un pāri Riju strautam uz autoceļa Ozolaine – Skaistkalne – Straumes (V1003).

Kohēzijas fonda projektu ietvaros tika rekonstruēti vai atjaunoti pieci tilti, bet par valdības piešķirto papildus finansējumu no līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem vēl seši.

2015. gadā LVC plāno sākt darbus uz 22 tiltiem.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Demens666 28.novembris 2014 0:48
1 1 Atbildēt

Finansējums rasts? :D

Zagts no mūsu kabatām. Uzlikti tizlie sodi utt.

Naudas nav. Muļķības! Lai no savām kabatām velk ārā to ko ir sazagušies.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti