Sākušies būvdarbi Tallinas šosejas sākumā; ierobežots braukšanas ātrums

 
Latvijas Valsts ceļi | 29.maijs 2015 6:05

Sākušies virskārtas atjaunošanas darbi Tallinas šosejas (A1) posmā no pagrieziena uz Tallinu Vidzemes šosejā līdz 6,3. km iepretī Ādažiem. Būvdarbu ietvaros atjaunos hidroizolāciju un seguma virskārtu arī pārvadam pār Siguldas šoseju, pārvadam pār dzelzceļu, tiltam pār Baltezera kanālu un pārvadam pār šoseju Ādažos pie Statoil benzīntanka, remontēs arī posmā esošos divus gājēju tuneļus.

Posmā noteikts ātruma ierobežojums un tā šķērsošanai ir nepieciešamas papildu 10 minūtes. Paredzēts, ka darbi, kurus veic SIA Lemminkainen Latvija, turpināsies līdz augusta sākumam. Būvdarbu līgumcena ir 1,7 miljoni eiro ar PVN.

Asfalta virskārtas atjaunošana ik pēc aptuveni 8 līdz 12 gadiem (tas ir atkarīgs no satiksmes intensitātes un slodzēm katrā konkrētā autoceļā) ir jāveic uz visiem asfaltētiem autoceļiem, lai nodrošinātu to maksimāli ilgu un kvalitatīvu kalpošanu ar vismazākajām izmaksām. Šajā Tallinas šosejas posmā pēdējo reizi asfaltēšana veikta pirms 11 gadiem 2004. gadā.

Aptuveni 10 gadu laikā asfalta segumā parādās 0,5 līdz 1 cm dziļas izdiluma rises, kas vēl satiksmei nav bīstamas, bet jau pēc neilga laika tādas var kļūt. Pirmajos 10 kalpošanas gados ceļa virskārtā arī parādās mikroplaisas, kuru cēlonis ir saules ietekme uz bitumenu un laika apstākļi. Šos nelielos defektus izvērtē pieredzējuši speciālisti un lemj par savlaicīgu virskārtas atjaunošanu. Neveicot periodisko ceļa virskārtas atjaunošanu, ir jārēķinās ar vairākkārt lielākiem izdevumiem nākotnē, jo bojājumu pakāpe būs pieaugusi un ar vienkāršu seguma virskārtas atjaunošanas metodi tos labot vairs nebūs iespējams.

Nomainot virskārtu, autoceļš var turpināt kalpot nākamos 8-12 gadus, bez problēmām nokalpojot plānotos 20 gadus un ilgāk. Turpretī, ja periodiskās uzturēšanas darbi netiek veikti normatīvi noteiktajā laikā, seguma bojājumi jau sāk skart nākamās asfalta kārtas un uz autoceļa pastiprināti sāk veidoties bedres. Tādā gadījumā izmaksas autoceļa savešanai braukšanas kārtībā jau ir nepieciešamas daudz lielākas.

Prasība savlaicīgi veikt periodiskās uzturēšanas darbus autoceļiem, kam savulaik piešķirti ES fondu līdzekļi, nāk arī no Eiropas Komisijas puses. Valsts galvenais autoceļš A1 jeb Tallinas šoseja ir viens no tiem, kuros ieguldīti ES fondu līdzekļi.

Seguma atjaunošanas un pastiprināšanas darbi Tallinas šosejā turpinās vēl posmos no Svētciema līdz Salacgrīvai, tos paredzēts pabeigt līdz septembrim, un no Salacgrīvas līdz Igaunijas robežai. Šie darbi notiek ar ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti