Vai esam "izslimojuši" pusotras joslas ceļus; VIA Baltica 65

 

Foto: iAuto.lv

Jānis Pipars speciāli iAuto | 28.novembris 2015 11:31

Tallinas šoseja pēc seguma ir lieliski uzbūvēta, bet pēc satiksmes organizācijas slikta!

Pasen nebiju braucis uz Tallinu, tikko biju tur, bet nerunāšu par Tallinu! Man ceļš uz Saulkrastiem nekad nav licies komfortabls, tā specifikas dēļ- saspringta satiksme!

Nu jāatzīst, ka tas ir uztaisīts godam, vairs neiet caur mājām un beidzot mēs esam, ceļa seguma kvalitātes ziņā, apsteiguši Igauņus! Vai tas būs ilglaicīgi, pie tā, ka Latvijā ir plūstošā grunts un lai uztaisītu ilgspēlējošu ceļu ir vajadzīgi daudz lielāki ieguldījumi! 

Ne par to runa, kad nobeigs pēdējo posmu no Salacgrīvas tilta līdz EE robežai ceļa segums būs ideāls!
Bet nu galvenais, kas jāsakārto, lai cilvēku dzīvības tiktu glābtas un satiksme uz ceļa no Baltezera līdz Ainažu robežai būtu droša!

Nezinu cik gudrie ir izstrādājuši šo ceļu un uz kuru laiku, bet šobrīd pa to braukt ir tik haotiski, nedroši, ka es nebrīnos par stulbām avārijām un negadījumiem, kas uz tā notiek! Negribu meklēt vainīgos, bet gribu ieteikt vienu risinājumu, kuru apstrādājot ar visiem iespējamiem papildus situācijas uzlabošanas pasākumiem, mēs visi, kas pārvietojas pa to, varēsim gūt baudu!

IR JĀNOVELK VISĀ CEĻA GARUMĀ NEPĀRTRAUKTU LĪNIJU BRAUKTUVES LABAJĀ MALĀ!

Vienīgie izņēmumi, kad tā ir pārtraukta, lai nobrauktu vai izbrauktu uz ceļa!!!
Tā lai velosipēdisti tur var braukt pa labo malu, līdzīgi, kā Bauskas ceļš no Iecavas pirms pieturas Čagas!

Tas ir ļoti viegli izdarāms, jāpieņem atbilstoši lēmumi, jāsakrāso nepārtraukta līnija un jāizbeidz tas stulbums ar pusotras joslas - palaišanas ceļu!
Jāpalūdz Valsts Policijai, lai kārtīgi padežūrē abos virzienos pirmajā reizē fiksējot uzbraukumu uz nepārtrauktās līnijas, izsakot fiksētu brīdinājumu, bet otrajā liekot atbilstošu sodu! Visam ātri vajadzētu ieiet savās sliedēs!

Jo tas, kas šobrīd notiek tur satiksmē ir trakuma haoss!
Braucot agri svētdienas rītā uz Tallinu, es tikai nodomāju, cik superīgs ceļš, par to pārtraukto līniju apzinoties, ka tas ir briesmīgi, kā šoferus ir pieradinājuši pie neadekvātām darbībām lielā ātrumā! Ātrumam šeit nav vainas, bet izveidotajam satiksmes plūstamības haosam, te ir jābrīnās, ka katru dienu uz šā ceļa nav negadījumi! Vai varbūt ir! 

Uz Tallinu es neiespringu, bet braucot atpakaļ, sākot pēc Ainažu remontdarbiem, es sapratu, ka nevaru nerakstīt, jo uz ceļa ir izveidota katastrofāla satiksmes kustība. Braucu ap 15.00, kad vēl satiksme nebija pati intensīvākā! Igaunijas pusē es piedomāju tikai par ātruma turēšanu pieļaujamos limitos, bet Latvijas pusē man bija jādomā par to, kāpēc viss notiek tik traki!

Labi vienu situāciju pamēģināšu aprakstīt, kas tika izjusta uz savas pieredzes, bet labi, ka iepriekš izanalizējot un bez sekām! Braucu pirms kāda no Saulkrastu viaduktiem, taisns posms, pretī brauc daudz mašīnas - apdzīt nevaru, jo neredzu iespēju, te priekšējais auto padod uz tajā vietā pārtraukto pus joslas līniju, braucot pa to viņš mani laiž, es tā, kā sēne negribu viņu apdzīt, jo pat redzu, ka pretī braucošie arī ieņem pārtraukto pus joslas trajektoriju!

Tajā brīdī mans līdzbraucējs man jautā: Kāpēc Tu, kā sēne neapdzen priekšā braucošo? Es viņam atbildu, ka nevaru veikt manevru, kas man ir galīgi neredzams un ja priekšā pēkšņi beidzās pārtrauktā līnija ar nepārtraukto, pa kuru tā braukt nedrīkst, tad tam vadītājam ir jāatgriežas joslā man priekšā, bet es būšu jau blakām, tas pats var būt pretī braucošajiem auto!

Ja vēl kādā no pusēm minas velosipēdists, tad vispār karamba! Tajā brīdī man aizmugurē braucošais izlemj, ka es sēne, bet viņš var, jo droši pieradis pie tāda stulbuma un dzen man garām! Es kārtīgi sabremzēju visi šoferi raujas, kur kurais, priekšā ir nepārtraukta līnija, minas velosipēdists! Visiem jāpieņem ātrus lēmumus, lai nenotiktu sadursmes!

Kam tas ir vajadzīgs pusotra braukšanas josla vienā virzienā? Mēs varētu braukt pa savu joslu un veikt apdzīšanas manevru, tad, kad nebūtu pretī braucošie, pa malējām metra josliņām atdalītām ar nepārtraukto līniju varētu braukt velosipēdisti!

Ja kāds atbildīgs cilvēks, kuršs šajā situācijā var visu mainīt, bet nesaprot, ko rakstu esmu ar mieru norunāt un izvest skaidrojuma braucienā! Šādu ainu šajā ceļa posmā var parādīt jebkurā virzienā!

Atbildīgie, ja līdz Jums nonāk šī ziņa rakstiet un pie nepieciešamības esmu gatavs dalīties, palīdzēt, lai uzlabotu situāciju uz ceļa!

Pārējiem, kas nav vienaldzīgi un saprot, ka tā to atstāt nevar, komentējiet, pilnveidosim ziņu un dalīsimies, lai tā nonāktu pie atbildīgām amatpersonām!

Aptaujas rezultāti pēc 314 respondentu atbildēm

Aptaujas rezultāti pēc 613 respondentu atbildēm

Piedalies iAuto aptaujā par šo tēmu, šeit >>>

 
65 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ādažnieks 28.novembris 2015 14:43
64 31 Atbildēt

žetons autoram par stulbāko ideju kāda dzirdēta! pēc šāda raksta sacerēšanas vajadzētu uzreiz ņemt tiesības nost, jo skaidrs, ka nezin kā braukt un pats neapzinoties noteikti rada avārijas situācijas uz ceļa

kasinsh79 28.novembris 2015 13:41
58 22 Atbildēt

Tā kā uz Tallinu braucu vismaz padsmit reižu gadā, arī man ir savs viedoklis.

Pusotras joslas ceļus pirmo reizi pirms gadiem desmit - trīspadsmit jau sajutu Polijā. Kur iemācījos, ka lēnākais pavirzās pa labi, ļaujot veikt pretimbraucošajam drošu apdzīšanas manevru. Nepieciešamības gadījumā to dara arī citi. Viss raiti un bez problēmām.

Pie mums. Rodas sajūta, ka kāds to uzskata par apvainojumu, ja kāds brauc ātrāk! Un laist negrib ne par ko!

Taču, es piekristu atrāku palaist tikai tādā gadījumā, ja tas iespējams, respektīvi, man nav jāizbrauc uz baltās nepārtrauktās līnijas. Ap Baltezeru novērojami visādi pigori ;)

Rezumē. Normāli ceļi, vajag mācīties braukt!

Nav pie mums nekā ārkārtēja.

Dadzis 28.novembris 2015 17:36
53 7 Atbildēt

Katru dienu braucu pa šo šoseju ar 100-110km/h pēc spidometra(ja laikapstakļi atļauj).

Ir autovadītāji, kuri brauc ātrāk par mani un strauji pietuvojas manam auto. No sākuma tas mazliet tracināja, bet tad es sāku viņus palaist, ieslēdzot labo pagriezienu. Un viss nostājās savās vietās, apdzenošais ieslēdzot avārijas gaismas pateicās man, es atgriezos savā joslā. Man labi un viņam. Cienijamie autovadītāji/as pamēģiniet izdarīt to pašu un šī "problēma" pati atrisināsies acumirklī. Paturiet prātā, ka kādreiz arī jūs kautkur steigsities.

Labas redzamības apstākļos, jāpalaiž tie skrējēji, ja slikta redzamība, tad katram pašam jāizvērtē veikt palaišanas manevru vai nē.

P.S. mēs jau nekad nezinām īsto iemeslu kapēc tie vadītāji steidzas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti