Akcionāru sanāksme apstiprina amatā LVC valdes priekšsēdētāju un valdes locekli

 

Foto: Latvijas Valsts ceļi

SM | 23.jūlijs 2016 9:23

Satiksmes ministrija, kā VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) akcionārs, ir iecēlusi Nominācijas komisijas izvirzītās kandidatūras padomes locekļu amatos ar šā gada 27.jūliju.

Saskaņā ar SM mājas lapā ievietoto sludinājumu tika saņemti trīs pieteikumi LVC valdes priekšsēdētāja amatam un trīs pieteikumi valdes locekļa amatam.

Nominācijas komisijas lēma ieteikt kapitāla daļu turētāja pārstāvim izvirzīt Jāni Langi LVC valdes priekšsēdētāja amatam un Edgaru Strodu LVC valdes locekļa amatam.

Jānis Lange Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē ieguvis maģistra grādu ekonomikā un vadībzinātnēs, apguvis Stockholm School of Economics in Riga stratēģiskā menedžmenta programmu. Šobrīd ieņem VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) valdes priekšsēdētāja amatu. Iepriekšējā darba pieredze – LVC valdes loceklis un Finanšu un administratīvās pārvaldes direktors, LVC Jelgavas nodaļas vadītājs, SIA Baltic Construction Consultancy projektu vadītājs. Strādājis Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūrā Pilsētsaimniecība par direktora vietnieku projektu realizācijas jautājumus, inženieri ielu ekspluatācijas jautājumos.

Edgars Strods ieguvis inženiera – celtnieka autoceļu speciālista diplomu Rīgas Politehniskā institūta Inženierbūvniecības fakultātē. Šobrīd ieņem VAS Latvijas Valsts ceļi valdes locekļa amatu ar atbildības jomu – būvniecības, satiksmes organizācijas, iepirkumu un kvalitātes uzraudzības procesi. Iepriekšējā darba pieredze – SIA Rīgas ūdens valdes loceklis, Rīgas Domes Satiksmes departamenta direktors, direktora vietnieks. Strādājis Kuldīgas 12.Ceļu remonta un būvniecības pārvaldē par iecirkņa darbu vadītāju un meistaru.

Konkurss tika organizēts divās kārtās, pirmajā – dokumentu atlase (darba pieredze, izglītība un sabiedrības attīstības redzējums). Uz otro kārtu tika uzaicināti četri pretendenti uz katru amatu divi pretendenti, kuri pirmajā kārtā ieguva lielāko punktu skaitu. Otrā kārta notika strukturētas intervijas veidā, vērtējot kandidāta spējas sniegt kompetentas atbildes uz jomai specifiskiem jautājumiem, stratēģiskās plānošanas spējas, vadības spējas, spējas noteikt mērķus, pieņemt lēmumus un uzņemtie atbildību, komunikācijas prasmes, svešvalodu zināšanas.

Nominācijas komisijas lēmums par kandidāta atbilstību tika pieņemts saskaņā ar konkursa nolikumā apstiprinātajiem vērtēšanas kritērijiem, ņemot vērā pirmajā un otrajā kārtā iegūto punktu kopsummu un nominācijas komisijas locekļu individuāliem vērtējumiem.

Nominācijas komisiju vadīja SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa, komisijas priekšsēdētāja vietnieks - SM parlamentārais sekretārs Edgars Tavars, komisijas locekļi - SM Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns, satiksmes ministra biroja vadītājs Artūrs Neimanis, SM Administratīvā departamenta direktores vietniece Dana Osmane, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultants Edmunds Stankevičs un neatkarīgā eksperte Ilona Kiukucāne - Latvijas Darba devēju konfederācijas politikas plānošanas dokumentu eksperte.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti