Rīgas domes ārkārtas sēdē nolemj: Skanstes ielas tramvajam būs būt! 1

 

Daugavpils tramvajs Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 11.oktobris 2016 19:23

Rīgas domes deputāti otrdien ārkārtas sēdē ar 34 balsīm "par" un 15 "pret" atbalstīja Skanstes tramvaja līnijas projektēšanas sākšanu.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) klātesošajiem deputātiem norādīja, ka tieši Skanstes rajons pašlaik attīstās visstraujāk un tieši tur būs jaunais pilsētas centrs, kur jau tagad ir jaunie banku ofisi, kā arī top dažādas vīzijas par kultūras telpu. Viņš sacīja, ka šī līnija ļaus iedzīvotājiem mazāk izmantot privāto transportu.

"Šis ir labākais risinājums. Ja mēs redzam, ka šo projektu varam īstenot ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu, šo iespēju nedrīkst laist garām," sacīja Ušakovs.

Viņš gan neiztika bez slēptas kritikas biedrības "Eiropas Kustība Latvijā" prezidenta Andra Gobiņa virzienā. Gobiņš vēlējās izteikt savu viedokli, taču Ušakovs kritizēja viņa "melus vai arī kļūdas" par 1500 apbedījumu iznīcināšanu, norādot, ka apbedījuma vietas nedrīkst aizskart. Rīgas mērs vairākkārt aicināja idejas oponentus neaizrauties ar 1500 apbedījumu piesaukšanu.

Ārkārtas sēdes laikā neiztika arī bez opozīcijas paustās kritikas saistībā ar liegumu pārstāvjiem no sabiedrības izteikt savu viedokli par projektu. Piemēram, deputāts Uģis Rotbergs (V) kritizēja vadošo partiju mēģinājumus neieklausīties tajā sabiedrības daļā, uz kuru projekts tieši atstās ietekmi.

"Cik daudz cilvēku dzīvo Rumbulā un domā par tikšanu uz centru? Mēs pašiem rīdziniekiem nepaprasām to, ko viņi vēlas," viņš uzsvēra.

Līdzīgu viedokli pauda arī "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Dainis Locis, kurš uzsvēra, ka diskusijas trūkst vairākos līmeņos, arī pašu deputātu starpā. "Iedzīvotāju pārstāvji šodien saņēma kārtējo negatīvo signālu, ka mēs jūsos neieklausāmies. Varat nākt jau, bet vārdu nedosim vispār. Tas ir visbriesmīgākais mīnuss," viņš izteicās.

Savukārt Rīgas domes "Vienotības" frakcijas deputāts Valdis Gavars diskusiju laikā aicināja deputātus ņemt vērā, ka kapos guļ rīdzinieki, kuri cēla šo pilsētu.

"Es domāju, ka nevienam no jums nepatiktu, ja pār jūsu piederīgajiem palaistu kādu autobusu vai tramvaju. Neviens to negribētu. Nevajag teikt, ka tur ir tikai dažas kopiņas. Labāk atjaunojiet pieminekļus kapsētās un tad domājiet par citām lietām," viņš aicināja.

Jau ziņots, ka turpmāko gadu laikā Rīgā ir plānots izbūvēt jaunu tramvaja līnijas posmu, kas savienos 6.tramvaja maršrutu un 5., 9.tramvaja maršrutu, lai nodrošinātu videi draudzīga elektrotransporta kustību Skanstes ielā.

 
Visi komentāri
 
Yu Fuk 14.oktobris 2016 9:35
1 0 Atbildēt

Kāds sakars Daugavpils tramvajam ar Rīgu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti