Sākas ceļa būvdarbu sezona

 

Foto: iAuto.lv

Latvijas Valsts ceļi | 13.marts 2017 16:27

Latvijas Valsts ceļi ziņo, ka daudzviet sākas ceļu būvdarbi.

Uz Ventspils šosejas (A10). Šodien, 13. martā, atsākas būvdarbi posmā no Jūrmalas šosejas līdz Varkaļiem (20,06.-23,84. km) un posmā no tilta pār Lielupi (36,49.-38,57. km) līdz pagriezienam uz Jūrmalas centru pie Statoil benzīntanka. Šonedēļ vēl tiks veikti sagatavošanās darbi – uzstādītas brīdinājuma zīmes un noteikti ātruma ierobežojumi. Plānots, ka būvdarbi tiks izvērsti no nākamās pirmdienas, 20. marta, un tad uz Lielupes tilta tiks ierīkots viens ar luksoforu regulējams posms.

Remontdarbus šajos posmos veic AS A.C.B. ar apakšuzņēmējiem SIA Tilts un AS LNK Industries, un būvdarbu izmaksas ir 11 miljoni eiro (ar PVN).

Kā jau ziņots iepriekš, vēl pagājušajā piektdienā atsākās ceļa remontdarbi arī uz Ventspils šosejas posmā no Ozolpils līdz rotācijas aplim krustojumā ar ceļu Tukums–Kuldīga (P121) (57,76. - 68,60. km).

Uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne (A12). Rīt, 14. martā, sāksies ceļa seguma atjaunošanas un pastiprināšanas būvdarbi uz valsts galvenā autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) (A12) posmā no dzelzceļa pārbrauktuves līdz Ludzai (114,34.-125,14.km).

Būvdarbi paredz vecā ceļa seguma demontāžu, jaunas ceļa segas un asfalta kārtu izbūvi. Projekta ietvaros tiks atjaunots tilts pār Garbarupi Ludzā. Uz ceļa jau šonedēļ būs noteikts ātruma ierobežojums 70km/h, bet divos būvdarbu posmos - 50 km/h, satiksme abos tiks organizēta ar luksoforiem.
Būvdarbus veiks AS A.C.B., līguma summa ir 11,9 miljoni eiro (ar PVN).

Uz Rīgas apvedceļa A5 (Salaspils–Babīte). Šonedēļ paredzēts atsākt arī Rīgas HES labā krasta drenāžas sistēmas rekonstrukcijas būvdarbus uz Rīgas apvedceļa A5 (Salaspils–Babīte) posmā no rotācijas apļa līdz HES tiltam (0,30.-2,38. km). Šonedēļ tur tiks ieviests ātruma ierobežojums 50 km/h, bet aptuveni pēc mēneša satiksmei tiks slēgta viena josla un darbosies luksofori.

Būvdarbus šajā objektā veic AS LNK Industries un AS Latvijas tilti, plānots ka tie turpināsies līdz 2018. gada martam, būvdarbu līgumcena ir gandrīz septiņi miljoni eiro (ar PVN), un tos finansē no valsts budžeta.

Uz reģionālā autoceļa Pļaviņas–Madona–Gulbene (P37). Rīt, 14. martā, sāksies būvdarbi šī autoceļa posmā no Gulbīša līdz Gulbenei (80,43.-90,40. km). Pārbūves ietvaros tiks izbūvētas jaunas salturīgā materiāla un šķembu pamatu kārtas, kā arī ieklātas trīs asfaltbetona kārtas. Visā posmā nomainīs caurtekas, sakārtos ūdens novades sistēmu, nobrauktuves un ceļa pieslēgumus, atjaunos drošības barjeras un citus satiksmes organizācijas un drošības tehniskos līdzekļus.

Paredzams, ka ar luksoforiem regulējami būvdarbu posmi tiks ierīkoti aprīļa sākumā. Visā objekta zonā jau no šodienas ir ātruma ierobežojums 70 km/h, bet lokālu darbu zonās tas būs 50 km/h.

Būvdarbus veic SIA 8CBR, to līgumcena ir 9,5 miljoni eiro (ar PVN) un tos līdzfinansē ERAF. Būvdarbiem kopumā ir atvēlētas 300 kalendārās dienas, un tos paredzēts pabeigt 2018. gada vasarā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti