Pērn uz valsts galvenajiem autoceļiem būtiski pieaugusi satiksmes intensitāte, uz vietējiem – samazinājusies

 

Foto: Latvijas Valsts Ceļi

Latvijas Valsts Ceļi | 20.aprīlis 2017 13:17

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) veiktā satiksmes uzskaite uz valsts galvenajiem autoceļiem liecina, ka pērn ir noticis lielākais kopš 2007. gada satiksmes plūsmas pieaugums attiecībā pret iepriekšējo gadu.

Salīdzinot ar 2015. gadu, satiksmes intensitāte uz galvenajiem autoceļiem 2016. gadā bija pieaugusi par astoņiem procentiem un pārsniedza pirmskrīzes satiksmes intensitāti. Turklāt, ja agrāk pieaugošo tendenci uzrādīja vien vieglais transports, tad pērn intensīvāk brauca arī kravas transports.

Visintensīvākā satiksme ir uz valsts galvenajiem autoceļiem, pērn tā bija 5832 transporta vienības diennaktī. Nākamie satiksmes intensitātes ziņā ir reģionālie autoceļi – 1648 transporta vienības diennaktī, bet viszemākā satiksmes intensitāte ir uz valsts vietējās nozīmes ceļiem, pērn tās bija 345 transporta vienības diennaktī, kas ir par vienu procentu mazāk nekā 2015. gadā.

Blīvākā satiksme un lielākais satiksmes intensitātes procentuālais pieaugums 2016. gadā bija uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne), bet vismazākais – uz Daugavpils apvedceļa (Kalkūni–Tilti) (A14) un Rēzeknes apvedceļa (A15).

Satiksmes intensitāte uz valsts galvenajiem ceļiem tiek mērīta stacionāros satiksmes uzskaites punktos, un dati ir pieejami arī tiešsaistē LVC mājaslapā adresē http://www.lvceli.lv/traffic/index.php. Uz augstas intensitātes reģionālajiem un vietējiem autoceļiem tiek nodrošināta periodiska uzskaite stacionāros uzskaites punktos, bet pārējos valsts autoceļu posmos tiek izmantotas pārvietojamas uzskaites iekārtas un pielietota vizuālā skaitīšanas metode.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti