Vēl četri un nu jau kopumā 52 fotoradari uzraudzīs satiksmi Latvijas ceļos 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 11.septembris 2017 12:05

Tuvākajās dienās uz Latvijas ceļiem sāks darboties vēl četri stacionārie fotoradari, kas atradīsies Pūrē, Durbē, Lilastē un Baldonē, aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Kopumā uz Latvijas ceļiem kopumā darbosies 52 stacionārie fotoradari.

Četri jaunie radari jau ir uzstādīti un pirms to atrašanās vietām ir izvietotas informatīvas ceļa zīmes, uz kurām norādīts ātruma mērierīces atrašanās vietā atļautais braukšanas ātrums. CSDD vērš autovadītāju uzmanību, ka braukšanas ātruma režīms vienmēr un ne tikai šajās vietās ir jāievēro neatkarīgi no tā, vai fotoradars darbojas vai ne.

Valdības apstiprinātais stacionāro fotoradaru uzstādīšanas plāns paredz līdz 2018.gadam uz Latvijas ceļiem kopumā uzstādīt 100 ātruma mērierīces, kas ievērojami paplašinātu atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju kontroli. Līdz šī gada beigām plānots uzstādīt vēl astoņus radarus. Savukārt 2018.gadā uz ceļiem parādīsies vēl 40 jauni stacionārie fotoradari, nodrošinot to, ka līdz nākamā gada beigām Latvijā kopumā darbojas 100 radari.

Radaru atrašanās vietas izvēlētas, izvērtējot simtiem ceļu satiksmes negadījumu statistiku, "melnos punktus" un informāciju par ceļu posmiem ar intensīvu satiksmes plūsmu. Vietas izvēlētas un saskaņotas, sadarbojoties CSDD un satiksmes drošībā un satiksmes organizācijā iesaistītajām atbildīgajām institūcijām - Valsts policijai, VAS "Latvijas Valsts ceļi" un pašvaldībām.

Stacionāro fotoradaru uzstādīšana jau devusi būtisku pienesumu ceļu satiksmes drošībai, jo radaru vietās ir samazinājies neparedzēto ātri braucošo transportlīdzekļu skaits, kas savukārt samazinājis satiksmes plūsmas ātrumu. Tāpat radaru vietās nav bojā gājušo dēļ ātruma pārsniegšanas.

Stacionārie fotoradari ir tikai viens no satiksmes drošības uzlabošanas instrumentiem. Tikpat nozīmīga ir ceļu uzlabošana, policijas klātbūtne un pārvietojamie radari, sabiedrības izglītošana un informēšana.

Jau ziņots, ka Valsts policija no uzņēmuma "Reck" 22.augustā saņēmusi 12 jaunus pārvietojamos fotoradarus, kas ļaus ātrumu uz autoceļiem kontrolēt jau septembrī.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 11.septembris 2017 15:05
8 0 Atbildēt

Varbūt beidzot Pūrē būs miers no smagajiem, kuriem tīk ostīt citu pakaļas un kuru profesionālie vadītāji nespēj pamanīt ceļa zīmi par apdzīvotas vietas sākumu.

dsa 11.septembris 2017 18:11
8 4 Atbildēt

Kur ņems tik daudz baikerus, lai nobloķētu radarus?

Abavnieks 11.septembris 2017 17:56
3 0 Atbildēt

Kāda nozīme ir truli uzstādīt ātruma kontroles radarus uz provinces ceļiem, ja policija nav spējīga kontrolēt ātrumu pat uz galvenajiem valsts ceļiem Pierīgā! Piemēram: uz Rīgas-Jūrmalas šosejas ir ātruma ierobežojošās zīmes 70km/h smagajiem auto un autobusiem. Gandrīz katru dienu braucot pa šo ceļu neesmu redzējis nevienu fūri, kas dodas Liepājas vai Ventspils virzienā, ar ātrumu mazāku par 90km/h.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti