Jūrmalā uzstāda jaunus caurlaižu automātus, lai varētu ievadīt auto numuru (+ foto) 15

 

Vienreizējo caurlaižu automāti pie iebraukšanas Jūrmalā Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 20.septembris 2017 14:00

Jūrmalā caurlaižu punktā pie Lielupes tilta vien divas nedēļas pirms maksas sezonas beigām uzstādīti jauni caurlaižu automāti, kuros autovadītājiem paredzēts ievadīt automobiļa reģistrācijas numuru. Vai beidzot caurumi caurlaižu sistēmā novērsti?

Šajā sezonā stājās spēkā jauni noteikumi par iebraukšanas maksu Jūrmalā ar mērķi padarīt caurlaižu iegādi un lietošanu vienkāršāku un ērtāku. Gan iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem iespējams tās iegādāties attālināti Jūrmalas domes interneta vietnē vai arī izmantojot Mobilly. Tajā pašā laikā vienreizēju caurlaidi joprojām iespējams iegādāties caurlaižu punktos. To, vai autovadītāji caurlaides ir iegādājušies kontrolē gan policijas ekipāžas, gan videosistēmas. Arī portāls iAuto.lv publicēja kāda lasītāja iesūtītu soda protokolu, kas sastādīts bez autovadītāja/īpašnieka klātbūtnes.

Par pārkāpumu, protams, ir jāatbild, tomēr caurlaižu kontroles veids un sodu piemērošanas kārtība šovasar liek domāt, ka jaunā sistēma ieviesta pāragri - pirms atbilstošas infrastruktūras ierīkošanas. Ne visur, kur iespējams iebraukt Jūrmalas maksas zonā autovadītāji tiek kontrolēti un tiek piedāvātas caurlaižu iegādes iespējas, caurlaižu kontrole ar videoiekārtu šobrīd nav automatizēta, tādējādi tā ir darbietilpīga un laikietilpīga, un sastrēgumi karstās vasaras dienās nav mazinājušies. Arīdzan pastāvēja iespēja, ka autovadītājs var tikt sodīts par pārkāpumu, ko viņš nav izdarījis, iegādājoties vienreizējo caurlaidi bez numura zīmes ievadīšanas. Ja iebraucot maksas zonā no Kauguru puses jau bija uzstādīti vienreizējo caurlaižu automāti ar numura zīmju ievadīšanas funkciju, tad pie iebrauktuves no Rīgas puses tie uzstādīti vien tagad. 

Ceram, ka nākamgad Jūrmalas caurlaižu sistēma tiks pilnveidota tā, lai nerastos vieta dažādām noteikumu interpretācijām.

Lasi vēl portālā iAuto:

 

Vienreizējo caurlaižu automāti pie iebraukšanas Jūrmalā Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Bils 20.septembris 2017 16:33
8 1 Atbildēt

Nu re, beidzot būs kārtība! Sen jau vajadzēja tādus, kur a/m nr iesist. Vienīgi process būs ilgāks tiem kas tos lieto un attiecīgi rindas garākas.

Mobilly rulzz!

didzisk 20.septembris 2017 16:57
14 2 Atbildēt

Kam vajadzīga visa tā jāšanās ar caurlaidi Jūrmalai? Maksā par vārtu caurbraukšanu kā pie cilvēkiem! Amerikāniski tas saucas toll booth, kur vārti/barjera automātiski atveras pēc samaksāšanas ar naudu vai karti vai čipa nolasīšanas, Zviedrijā un Norvēģijā barjeras vispār nav, automāts nolasa numuru un piesūta rēķinu.

Šitāds ārprāts kā pie Jūrmalas ir tikai vietās, kur satiksme ir tik maza, ka automātiku likt neatmaksājas (piemēram augstu kalnos).

viencexperc 22.septembris 2017 1:40
2 0 Atbildēt

vārti neatveras, kamēr cilvēks nesamaksā. Kameras atsūta rēķinu visiem braucējiem, bet šādai uzpariktei nezinātājs var pabraukt garām, un tad samaksāt sodu. Tas ir daudz izdevīgāk.

1000 reiz divi eiro ir 2000 eiro. Bet 999 reiz 2 eiro plus sods 50 eiro, sanāk jau 2048 eiro.

Nekā personīga, tikai matemātika.

Paradoks 20.septembris 2017 22:21
2 2 Atbildēt

Okupèta Jūrmala.... Kà vèl nosaukt to maksàśanu. Tad jau visàs pilsètàs ievieśat. Bùs vèl ienesìgs naudas avots...

viencexperc 22.septembris 2017 1:43
1 0 Atbildēt

Bet tas, ka galvaspilsētā pie varas sēž bēglis, tā nav okupācija?

650 21.septembris 2017 0:55
3 0 Atbildēt

Te tev nu bija... div nedēļas te dricelējāmies, cits citam kko pierādot.Kaut gan jau sen bij skaidrs, ka tās piestādītās kvītis liecina neko un tikai to, ka ir notikusi manuāla izmeklēšana par kkādiem izlases gadījumiem.Turklāt ar noklusētu zemtekstu un izrautu kontekstu.Mani piem nemaz nesatrauc pārkāpēja sodīšana (nupat dzirdēju arī par 1500 eur),lai maksā par konkrēti savu muļķību. Ja nav prāta kko pierādīt, ta nafig lien piedzīvojumos.Toties, ir pamatota runa par kontroles mehānisma "caurskatāmību" un loģiku.Kā arī par demagoģiju.

Ko te civēks minēja- ta kādi nafig čipi un kāda barjera un kāda tur nafig automātiskā atpazīšana.Tas nav priekš Lv, te visu vajg manuonāli. Jo, čorts viņu sazin, ko tas automāts var atpazīt, tas tak ir tups un tam nav tik daudz "operatīvās" atmiņas, lai izrēķinātu katru "īpašo" gadījumu- kad un ko vajag atpazīt un ko nee.Cita lieta ka Civēks visu izlemj, tas tak ir humāni un tā...

ro 21.septembris 2017 13:13
2 2 Atbildēt

enivei kārtējais marazms...un kā šī jaunā sistēma strādās top vasaras dienās pie lielā tautas pieplūduma? gan jau pateicoties šai nejēdzībai rindas būs vienkārši mega... es piemēram mobily neizmantoju un nekādās Jūrmalas domes mājas lapās arī nevēlos iet.. kā vienmēr kārtējās pārmaiņas uz leju... agrāk viss bija mega vienkarši..caurlaidi jau pie sky varēja paņemt bez rindas un smuki iebraukt..piedevām civilizēti uz 24h.. piemēram tā kā patlban ir, tas vnk no comments..š'igada situācija- paņemam caurlaidi , kas derīga 1h.. tusējam pa Lielupi, radās doma braukt uz Kūriņu paēst..bet tas Kauguros, ārpus zonas tātad ..jāpērk tak atkal dolbanā caurlaide, ja vēlies atpakaļ nokļūt Lielupē..vnk marazms..

Bils 21.septembris 2017 17:43
3 1 Atbildēt

Ko murgo. Tad bija uz 24h, bet tagad bez limita, vienreiz nopērc un tusē kaut gadu! Nebrauc uz Kūrīņu, paēd Asaros pie kaukāziešiem ;)

ro 22.septembris 2017 0:04
3 2 Atbildēt

Kā tad..kurš te murgo? Kas bez limita tagad?agrāk sutku varēja braukāt iekšā ārā in the Jūrmala..

Bils 22.septembris 2017 18:49
3 0 Atbildēt

Un pēc 24h pērc jaunu!

Bils 22.septembris 2017 18:51
1 1 Atbildēt

tagad vienreizēja un tusē cik sirds vēlas, neizbraucot no Jūrmalas.

aizejošais 22.septembris 2017 15:19
1 0 Atbildēt

brauciet uz Saulkrastiem, ja rindas nepatīk.

sviesc 23.septembris 2017 21:40
1 0 Atbildēt

pirms tam arii vareeja- tusee cik veelies plus 24h laikaa vareeji iekshaa aaraa braukaat. tagd tik stundinju iekshaa aaraa.

bet pa lielam, nesaprotu par ko muuzhiigaa cepshanaas. tik leeti, kaa iebraukt Jurrmalaa nav gandriiz nekur. Riigaa iebraukt centraa(piem A zona) ja nemaldos 5eur stundaa.

neredzu pamata gausties par Jurmalu. otrs, nafig jaastaav rindaa pie automaatiem ja var apmaksaat neapstaajoties mobilly? visiem smartfoni, a lietot nejeedz. tad nafig jaaperk par simtiem tel, kuru nelieto. tad jaapekr nokia pa 20eur

dArtanjans 24.septembris 2017 10:43
0 0 Atbildēt

Kas tā Jūrmala kāda pasaules naba?Man priekšlikums.Ieviesīsim visos virzienos no Rīgas un Jūrmalas "rīdzenieku" un "Jūrmalnieku" maksu.Teiksim,saldenieks aizbrauc uz dubultiem,samaksā,Jūrmalnieks brauc uz Liepāju-Samaksā katrā rajonā,kam brauc cauri un arī atpakaļ.Tas būtu ļoti godīdi pret neJūrmalniekiem un neRīdzeniekiem.

jo 25.septembris 2017 4:07
0 0 Atbildēt

tad Rīga par velti visur vares stavet?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti