Jūrmalā uzstāda jaunus caurlaižu automātus, lai varētu ievadīt auto numuru (+ foto) 15

 

Vienreizējo caurlaižu automāti pie iebraukšanas Jūrmalā Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 20.septembris 2017 14:00

Jūrmalā caurlaižu punktā pie Lielupes tilta vien divas nedēļas pirms maksas sezonas beigām uzstādīti jauni caurlaižu automāti, kuros autovadītājiem paredzēts ievadīt automobiļa reģistrācijas numuru. Vai beidzot caurumi caurlaižu sistēmā novērsti?

Šajā sezonā stājās spēkā jauni noteikumi par iebraukšanas maksu Jūrmalā ar mērķi padarīt caurlaižu iegādi un lietošanu vienkāršāku un ērtāku. Gan iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem iespējams tās iegādāties attālināti Jūrmalas domes interneta vietnē vai arī izmantojot Mobilly. Tajā pašā laikā vienreizēju caurlaidi joprojām iespējams iegādāties caurlaižu punktos. To, vai autovadītāji caurlaides ir iegādājušies kontrolē gan policijas ekipāžas, gan videosistēmas. Arī portāls iAuto.lv publicēja kāda lasītāja iesūtītu soda protokolu, kas sastādīts bez autovadītāja/īpašnieka klātbūtnes.

Par pārkāpumu, protams, ir jāatbild, tomēr caurlaižu kontroles veids un sodu piemērošanas kārtība šovasar liek domāt, ka jaunā sistēma ieviesta pāragri - pirms atbilstošas infrastruktūras ierīkošanas. Ne visur, kur iespējams iebraukt Jūrmalas maksas zonā autovadītāji tiek kontrolēti un tiek piedāvātas caurlaižu iegādes iespējas, caurlaižu kontrole ar videoiekārtu šobrīd nav automatizēta, tādējādi tā ir darbietilpīga un laikietilpīga, un sastrēgumi karstās vasaras dienās nav mazinājušies. Arīdzan pastāvēja iespēja, ka autovadītājs var tikt sodīts par pārkāpumu, ko viņš nav izdarījis, iegādājoties vienreizējo caurlaidi bez numura zīmes ievadīšanas. Ja iebraucot maksas zonā no Kauguru puses jau bija uzstādīti vienreizējo caurlaižu automāti ar numura zīmju ievadīšanas funkciju, tad pie iebrauktuves no Rīgas puses tie uzstādīti vien tagad. 

Ceram, ka nākamgad Jūrmalas caurlaižu sistēma tiks pilnveidota tā, lai nerastos vieta dažādām noteikumu interpretācijām.

Lasi vēl portālā iAuto:

 

Vienreizējo caurlaižu automāti pie iebraukšanas Jūrmalā Foto: iAuto.lv

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
didzisk 20.septembris 2017 16:57
14 2 Atbildēt

Kam vajadzīga visa tā jāšanās ar caurlaidi Jūrmalai? Maksā par vārtu caurbraukšanu kā pie cilvēkiem! Amerikāniski tas saucas toll booth, kur vārti/barjera automātiski atveras pēc samaksāšanas ar naudu vai karti vai čipa nolasīšanas, Zviedrijā un Norvēģijā barjeras vispār nav, automāts nolasa numuru un piesūta rēķinu.

Šitāds ārprāts kā pie Jūrmalas ir tikai vietās, kur satiksme ir tik maza, ka automātiku likt neatmaksājas (piemēram augstu kalnos).

Bils 20.septembris 2017 16:33
8 1 Atbildēt

Nu re, beidzot būs kārtība! Sen jau vajadzēja tādus, kur a/m nr iesist. Vienīgi process būs ilgāks tiem kas tos lieto un attiecīgi rindas garākas.

Mobilly rulzz!

Bils 21.septembris 2017 17:43
3 1 Atbildēt

Ko murgo. Tad bija uz 24h, bet tagad bez limita, vienreiz nopērc un tusē kaut gadu! Nebrauc uz Kūrīņu, paēd Asaros pie kaukāziešiem ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti