VVD: Bīstamība uz Daugavpils šosejas pie Spuņģēniem ir mazinājusies 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com

Nozare.lv | 23.septembris 2017 9:14

Bīstamā situācija uz Daugavpils šosejas pie Spuņģēniem, kur šopēcpusdien satiksmes negadījuma rezultātā noplūda ķīmiska viela, ir mazinājusies, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Maruta Bukleviča.

Viņa skaidroja, ka noplūdušās vielas koncentrācija gaisā joprojām ir manāma, taču tā esot mazinājusies.
"Viss tiek kontrolēts," komentējot pašreizējo situāciju negadījuma vietā, sacīja Bukleviča. Viņa uzsvēra, ka dienesti turpina veikt savus pienākumus.

Bukleviča norādīja, ka noplūdušās vielas daudzums patlaban vēl nav pilnībā apzināts, proti, tas ir aplēsts, bet vēl tiek precizēts.

VVD pārstāve arī zināja teikt, ka konkrētais loģistikas transportlīdzeklis, kas pārvadājis noplūdušo ķīmisko vielu, bijis ceļā no uzņēmuma SIA "Latvijas ķīmija" uz AS "Preiļu siers".

Kā liecina "Latvijas valsts ceļu" jaunākā informācija, satiksme uz Daugavpils šosejas posmā starp Pļaviņām un Jēkabpili joprojām ir bloķēta. Negadījuma vietu ir iespējams apbraukt, jau Aizkrauklē vai Jēkabpilī šķērsojot Daugavu un izmantojot autoceļu Aizkraukle-Jēkabpils (P76).

LETA jau ziņoja, ka šopēcpusdien Daugavpils šosejas 134.kilometrā, pie Spuņģēniem, notika ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā no kravas automašīnas noplūda ķīmiska viela, kas, visticamāk, ir slāpekļskābe.

Negadījuma vietā patlaban strādā atbildīgie dienesti, ir ierobežota satiksme, bet no tuvējās 300 metru apkārtnes evakuēti četri iedzīvotāji.

Internetā publiski pieejamā informācija liecina, ka slāpekļskābe ir ļoti spēcīgs oksidētājs, kas spēj oksidēt gandrīz visus metālus un nemetālus, kā arī noārdīt augu un dzīvnieku audus. Koncentrēta slāpekļskābe ir kodīga un pat nelielos daudzumos atstāj uz ādas dzeltenus plankumus.

 
Visi komentāri
 
Cits redaktors 25.septembris 2017 11:41
0 0 Atbildēt

Vai, pārpublicējot informāciju, teksts nemaz nav jārediģē? Cik dienu pēc notikuma jālasa, ka "šopēcpusdien" satiksmes negadījuma rezultātā noplūda ķīmiska viela, kas, "visticamāk, ir slāpekļskābe"? Un pavisam maldinoša šodien ir "Latvijas valsts ceļu" jaunākā [vai tiešām?!] informācija, ka satiksme uz Daugavpils šosejas posmā starp Pļaviņām un Jēkabpili joprojām ir bloķēta.

pats 30.septembris 2017 23:28
0 0 Atbildēt

Sodien taču jau 01 oktobris

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti