Kāda bija iebraukšanas kārtība Jūrmalā 2016.gadā un agrāk, kāpēc nebija pretenziju 7

 

Jūrmalas caurlaide 2016

iAuto.lv | 12.oktobris 2017 10:37

Iepriekšējā iebraukšanas caurlažu kārtība Jūrmalas pilsētā paredzēja no nodevas atbrīvot personu, kas deklarējies vai kam pieder nekustamie īpašumi Jūrmalas pilsētā, nevis personai piederošas vai lietošanā esošas automašīnas kā šobrīd.

Portāla iAuto.lv rīcībā ir Jūrmalas pilsētas domes skaidrojums par iebraukšanas kārtību Jūrmalas pilsētas maksas zonā 2011. gadā, atsaucoties uz 2010 gada 2. decembra Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.68. Gan toreiz, gan šobrīd aktuālajos noteikumos ir minēti izņēmumi, kad personas ir atbrīvotas no nodevas par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas maksas zonā: "no nodevas samaksas atbrīvojami - fiziskas personas, kuru pastāvīgi deklarētā dzīvesvieta vai kuru nekustamais īpašums atrodas Jūrmalas pilsētā".

Tomēr 2010. gada saistošie noteikumi paredzēja arī to, ka atbrīvojums no nodevas nomaksas tiek piešķirts personai, nevis konkrētiem transportlīdzekļiem: "tā kā Jums ir īpašums vai deklarēta dzīvesvieta Jūrrmalā, Jūs esat atbrīvots no NODEVAS nomaksas, bet iebraucot Jūrmalā, Jums ir jābūt iebraukšanas atļaujai un tai ir jābūt novietotai aiz transportlīdzekļa priekšējā stikla redzamā vietā. Ja tas tā nav, pašvaldības policijas darbiniekam ir pienākums pārbaudīt, vai Jums iebraucot Jūrmalā ir iebraukšanas atļauja, un ja tāda Jums nav, pieprasīt dokumentu, kas apliecinātu, ka Jūs esat atbrīvots no nodevas nomaksas".

Savukārt saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 12. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr.1 "Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā":

  • Bezmaksas caurlaidi piešķir personu, kurām pieder nekustamais īpašums vai ir deklarēta dzīvesvietas adrese jūrmalā, īpašumā, valdījumā un turējumā reģistrētiem transportlīdzekļiem.
  • Ja persona lieto citām personām piederošu transportlīdzekli, tas saskaņā ar iepriekšminēto saistošo noteikumu 22. punktu no nodevas atbrīvo vienu lietošanā esošo CSDD reģistrēto transportlīdzekli, ja pastāv kāds no šiem diviem nosacījumiem:
    • par transportlīdzekli ir veikta uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa samaksa;
    • uz šīs personas vārda nav reģistrēti īpašumā, valdījumā vai turējumā esošie transportlīdzekļi un personai ir derīga vadītāja apliecība ar tiesībām vadīt atbilstošas kategorijas transportlīdzekli.
  • Caurlaidi ar nodevas atbrīvojumu nepiešķir lietošanā esošam ārvalstīs reģistrētam transportlīdzeklim.

Piedāvājam iepazīties ar Jūrmalas pilsētas domes skaidrojumu par iebraukšanas kārtību pilsētas maksas zonā 2011. gadā: 

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Diemžēl aiz nezināšanas bija Jūrmalnieki, kuri pirka caurlaides arī šajā periodā, piemēram, kad braucot mājās ar autoservisa nomas auto utt.

Par šo tēmu lasi vēl portālā iAuto.lv:

 
Visi komentāri
 
anonimikis 12.oktobris 2017 10:42
7 1 Atbildēt

Cik saprotams, kārtība mainīta, lai atvieglotu tehnisko kontroli. Tā kā viss ir diezgan pamatoti.

Izņemot to, ka vispār ir tur tāda maksas iebraukšana.

imzz 12.oktobris 2017 13:57
1 0 Atbildēt

" lai atvieglotu tehnisko kontroli. Tā kā viss ir diezgan pamatoti. -- pašvaldība pastāv iedzīvotāju vajadzībai, nevis otrādi, un tās uzdevums nav tjūnēt birokrātiju līdz pēdējam sīkumam. Ja agrākā kārtība bija labāka iedzīvotājiem, tad to nevajadzēja mainīt.

Bils 12.oktobris 2017 20:30
2 1 Atbildēt

Tehnoloģijas un IT nestāv uz vietas. Domāju nākošajā vasaras sezonā būs mazāki sastrēgumi pirms Jūrmalas.

P.S. Man viss apmierina, kā maksāju ar Mobilly, tā arī maksāju un turpināšu.

khl 12.oktobris 2017 16:02
3 2 Atbildēt

Nē nu tie jūrmalnieki vispār akujeļi. Tā jau viņiem ir laba atlaide NĪ, tagad vēl grib na haļavu iebraukt Jūrmalā. Kur valstij un pilsētai bizness??? Jūrmalu jau sen vajadzēja iztirgot maksāspējīgajiem. Nebūtu jāskatās uz tiem kultūrvēstures graustiem, tfu, pieminekļiem. Un arī naudiņa laba nāktu. Kur tas ir redzēts, ka blakus 3 villām ar MB autoparku, stāv šķūnis ar vecu pasātu pagalmā!

viencexperc 13.oktobris 2017 5:59
2 0 Atbildēt

atkal skauž?

650 12.oktobris 2017 22:22
4 0 Atbildēt

Es nekādi nekur nekam neesmu ieinteresēts, bet cilvēciski nevaru saprast- kāpēc gan cilvēkam neieiet tajā domes mājaslapā un visu noskaidrot, PIRMS viņš tur mēģina iebraukt. Tur taču ir detalizēts izklāsts ar 8 apakšpunktiem un 4 uzziņu telefoniem. Ja viņš vēlas iebraukt, tiek teikts vispirms(!) PĀRBAUDĪT lietojamā transportlīdzekļa atbilstību bezierunu automātiskai iebraukšanai.Ievadīt lodziņā 2 lietas- a/m numuru un reģ/apl numuru. Viss.Vai nu ir,vai nu nav.Ja "nav" , bet ja tai Personai tomēr ir Pamatojums pretendēt uz to iebraukšanu- tur ir pateikts KO darīt un KĀ nokārtot šo atbilstību.Kas vēl te var būt neskaidrs? Vai, ja nepiekrīti noteikumiem, tiešām ir pareizi darīt visu ačgārni ? Vispirms pofigā visu to pārkāpt un tikai pēc tam mēģināt juridiski apstrīdēt?

www.jurmala.lv/lv/sabiedriba/caurlaides/

viencexperc 13.oktobris 2017 6:04
2 0 Atbildēt

Tā arī nesapratu, kur starpība?

Ja cilvēkam ir nekustamais īpašums, tad ir arī kāds transporta līdzeklis. Laikam cepas tikai bomži, kuriem transporta līdzekļa nav, bet dzīvo jūrmalā, teltī. Tagad paņemot no drauga auto, vajag maksāt 2 eiro....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti