Autotransporta direkcija šogad izmēģinās jaunu pakalpojumu - transports pēc pieprasījuma 8

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com

Nozare.lv | 21.janvāris 2018 10:09

Autotransporta direkcija (ATD) šogad iecerējusi izmēģināt jaunu pakalpojumu - transports pēc pieprasījuma, informēja ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Viņš norādīja, ka tas būšot reiss, ko pasažieri iepriekš piesaka.

Šo pakalpojumu paredzēts ieviest, lai nodrošinātu pārvietošanās iespēju iedzīvotājiem reģionos, kuros ļoti mazā pasažieru skaita dēļ nodrošināt autobusu ir nerentabli, bet citu pārvietošanās alternatīvu nav.

"Piemēram, gadījumos, kad vietā, kur būtu jāslēdz kāds reiss vai maršruts, jo uzturēt šādu maršrutu ir nerentabli, ir tomēr vismaz divi braucēji, kuriem ir nepieciešams nodrošināt pārvietošanos, jo citu sabiedriskā transporta alternatīvu nav, transports pēc pieprasījuma būtu labs risinājums," atzīmēja Godiņš.

Jautāts par laiku, kad ATD varētu sākt šī pakalpojuma izmēģināšanu, Godiņš vēl nevarēja norādīt termiņu. Viņš teica, ka līdz izmēģinājumam ir jāatrisina vairākas lietas, piemēram, kā tiks veikti norēķini ar pārvadātāju un citi tehniski jautājumi.

Kā ziņots, autotransporta regulāro pārvadājumu maršruta tīklā optimizācija varētu skart apmēram 5%. Viņš norādīja, ka gan 2016.gads, gan arī 2017.gads iezīmējās ar samērā būtisku finansējuma nepietiekamību, lai nosegtu zaudējumus, kas veidojas nodrošinot pakalpojumus esošā tīkla ietvaros. 2017.gadā salīdzinājumā ar 2014.gadu pasažieru skaits samazinājās par 12%, bet salīdzinājumā ar 2012.gadu kritums ir par gandrīz 20%.

ATD informācija liecina, ka Latvijā ir ļoti maz tādu autobusu maršrutu, kuros ieņēmumi no pārdotajām biļetēm spēj nosegt izdevumus, proti, pašpietiekami ir mazāk par 2%. Tas nozīmē, ka vairāk nekā 98% no visa maršrutu tīkla visos gadījumos valsts līdzsubsidē - vai tas ir 1%, 5%, 10% vai pat 80%, 90%, kā kurā vietā, bet neviens reģions šobrīd nav tāds, kur pakalpojumu sniegšana būtu iespējama bez tiešas valsts palīdzības.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Sabiedriskā transporta padomē panākta vienošanās, ka reģionālais maršrutu tīkls ir jāpārskata un ka turpmāk uzturēt to tieši tādā apmērā, kāds tas ir šobrīd, esošo resursu ietvaros nav iespējams. Tāpat panākta vienošanās, ka plānošanas reģioni kopā ar pašvaldībām iesniegs priekšlikumus attiecībā uz maršrutu tīkla izmaiņām, un visi grozījumi, kas maršrutos varētu tikt veikti, notiks pamazām.

Lai realizētu šo uzdevumu, ATD sadarbībā ar plānošanas reģioniem jāsagatavo Sabiedriskā transporta padomei priekšlikumi maršrutu tīkla samazināšanai vidēji par vienu miljonu kilometru katrā plānošanas reģionā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Country 21.janvāris 2018 14:17
3 0 Atbildēt

tu sen neesi bijis laukos - tādi cipari varbūt bija aktuāli pirms gadiem 5-10, tagad vairums reisu pietiktu ar 5-vietīgu minivenu

Pļurkt 22.janvāris 2018 9:16
3 1 Atbildēt

Dīvānsexpertam derētu aizbraukt uz reāliem laukiem, nevis Rīga un pārējie lauki un aplūkot dabā kam pieder zemes, kas ar ko nodarbojas!!

Vismaz znota mātei kaimiņos ir zviedrs, zviedrs, dānis un soms, kuriem zemes ir aizlaistas - apaugušas ar krūmiem. Par pāris polšiem bomži kaut ko skata pēc padarbojas, lai skaitītos jaunaudze un šie "dīvānzemnieki" varētu saņemt no ES dotācijas.

Iepriekšējie zemes mantinieki un īpašnieki bija spiesti pamest šo Laimes apsēsto zemi un izpārdot visu par kapeikām, lai varētu nopirkt biļeti uz vienu galu! Biļeti pirka nevis uz Lielpicāniju, bet tā krietni patālāk.

------------------------

Misteram X tā IR OBLIGĀTI BEZ MAKSAS jānomā misis Y.

=> komunistu domāšanas veids un ideoloģija.

ezis71 21.janvāris 2018 18:11
2 0 Atbildēt

Kaut kādu rezervi jau vajag na vsjakije požarnije,11 vietas būtu tieši laikā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti