Sniegputenis un lietus visā valsts teritorijā apgrūtina braukšanas apstākļus, strādā ceļu uzturētāju tehnika 11

 

Rīga 24.01.2018. Foto: iAuto.lv

Latvijas Valsts Ceļi | 24.janvāris 2018 15:02

Sniegputenis lielā valsts teritorijās daļā patlaban apgrūtina braukšanas apstākļus, savukārt Kurzemē gaisa temperatūra ir pakāpusies virs nulles un Ventspils, Liepājas un Kuldīgas apkārtnē līst lietus un veidojas atkala, radot īpaši sarežģītus braukšanas apstākļus.

Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un uzmanīgiem šādos nelabvēlīgos laika apstākļos, izvēlēties piemērotu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci! Jārēķinās, ka sniegputeņa un lietus laikā ir arī apgrūtināta redzamība.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem vairākkārt. Galveno autoceļu posmi Kurzemē šodien jau ir tīrīti četras reizes, Vēršam autobraucēju uzmanību, ka intensīvas snigšanas laikā pilnīgi bez sniega tos uzturēt nav iespējams.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos šobrīd iesaistītas vairāk kā 60 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autoceļu tīrīšana un kaisīšana notiek prioritārā secībā, sākot ar valsts galvenās nozīmes autoceļiem un autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti, vēlāk pievēršoties reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem, atbilstoši autoceļu uzturēšanas prasībām un specifikai.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem, apledojumu, sniega sanesumiem vai citiem šķēršļiem uz valsts autoceļiem lūdzam informēt VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) Satiksmes informācijas centru pa bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555

 
Visi komentāri
 
BMW 24.janvāris 2018 16:49
5 0 Atbildēt

Tādā laikā labi driftēt. Pagājušogad es sasitu auto tikai divas reizes. Un vēl trīs reizes ielidoju grāvī. Šogad, amerikāņu dēļ es nevarēšu ziemā braukt, jo nevaru iziet TA un nopirkt apdrošināšanu. Mans bračka gan jau šogad, pirmajā sniegā jau sasitās un tagad guļ slimnīcā. Laimīgais. Viņš nopirka 320d, jo rauj labu piķi gaterī.

wes 24.janvāris 2018 16:59
3 0 Atbildēt

Patiesībā kaisīt nevajadzētu vispār, tikai tīrīt, jo tad strauji samazinātos pajoļu skaits, kuri ar 6 reizi dabūjuši vad.apl., nevis ieguvuši,Tie vai nu gulētu gultā, vai grāvī, vai sab.tranportā... Sniegs tādiem ir nepārvarams šķērslis un stihija!

Pļurkt 24.janvāris 2018 17:17
0 1 Atbildēt

Var jau būt ka pierīgā kaisīja vai tīrīja, bet patālāk no Lielpicānijas neviens neko nedz kaisa, nedz tīra. Labi ka fūres ir špūres izbraukuši vadoties pēc stabiņiem ceļmalās. A ja tādu nebūtu, tad ko....

Vernons 24.janvāris 2018 21:06
0 0 Atbildēt

Pat virzienrādītājs ir redzams!

he 25.janvāris 2018 17:29
2 0 Atbildēt

vakar sniegputenī daudziem neviens brīdinājuma signāls NEBIJA redzams,bet man tas nesagādāja nevienu neērtību,un es citiem arī nē....kāpēc?(pakaļas ripuļi 1mm)

scope 24.janvāris 2018 21:52
0 0 Atbildēt

Šodien bija arī šādi drifteri

failiem.lv/f/gecacmz7

Vernons 24.janvāris 2018 22:30
2 1 Atbildēt

Arī skola maksā naudu! Konteiners bija jānovieto puspiekabei priekšā, lai noslogotu vilcēja pakaļējo asi.

scope 24.janvāris 2018 22:40
1 0 Atbildēt

Var jau būt, bet cik sanāk ikdienā redzēt (logs uz Dambja ielu, pa kuru iet daļa satiksmes ur BCT), mazie konteineri kāreiz tiek novietoti šādā veidā.

Pieļauju, ka sanāca pārāk strauji nobremzēt pirms pagrieziena, kā rezultātā aste izdomāja apsteigt pašu.

kasinsh79 24.janvāris 2018 22:34
3 0 Atbildēt

Ja kādu tas nomierina, šodien ceļš uz Igauniju pa riktīgam jautrs sākās... Ikla! Ja pie mums vēl neslīdēja, tas estiņos braukšana bija Pirms Tallinas bānim tikai viena josla, kreisajā - pamatīgi sniega sanesumi Viss ceļš - ledus, ABS un ESP tirkšķēja vienā laidā. Latvijā tomēr ir labāk.

he 25.janvāris 2018 17:21
0 0 Atbildēt

vakardien rīgā malos pa puteni(ar 2vām lisinām),tā vien likās,kur palikuši trakie,vai pilsēta izmirusi?pieklājīgi,mierīgi braucoši,vienīgi r.s busiņš uz slokas ielas kaut kur steidzās!plesene arī bija mierīga.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti