Vāc parakstus par Ventspils-Kuldīgas autoceļa posma ātrāku sakārtošanu 7

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 8.marts 2018 16:06

Ventspils novada pagastos tiek vākti iedzīvotāju paraksti, lai vērstu uzmanību uz Ventspils-Kuldīgas ceļa posma slikto stāvokli un aicinātu Satiksmes ministriju (SM) un VAS "Latvijas valsts ceļi" nekavēties ar ceļa posma rekonstrukciju, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Aptuveni 21 kilometru garais ceļa posms no Ventspils līdz Ziru pagriezienam ir diezgan sliktā stāvoklī jau vairākus gadus, atzina Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS). Par šo problēmu jau daudzreiz runāts arī iedzīvotāju sapulcēs. Lai arī ceļa posma rekonstrukcija ir plānota un pašlaik tuvojas noslēgumam rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrāde, joprojām nav skaidri zināms, kad varētu sākties reāli būvdarbi, atzina Mucenieks. Autoceļa posma rekonstrukcijai paredzēts piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus, un sākotnēji cerēts uz darbu veikšanu jau 2016. un 2017.gadā. "Nu jau ir 2018.gads. Mūsu raizes ir par to, ka šos plānus varētu atlikt uz nākamo plānošanas periodu pēc 2020.gada," atzina Mucenieks.

Cerībā viest lielāku skaidrību, Ventspils novada pašvaldība februāra sākumā nosūtījusi vēstuli "Latvijas valsts ceļiem" un SM. Atbildes vēstulē SM paudusi, ka, vadoties no pieejamajiem līdzekļiem, būvdarbus plānots sākt ne ātrāk kā 2019.gadā. Līdz ar to joprojām nav skaidrs, vai nākamgad tas tiešām notiks, atzina Mucenieks.

Saskaņā ar noslēgto līgumu ceļa rekonstrukcijas tehniskajam projektam jābūt gatavam šī gada aprīlī. Pēc tam vēl četri mēneši būs nepieciešami būvekspertīzes veikšanai.

Nepieciešamību pēc iespējas ātrāk sākt ceļu posma sakārtošanu pauduši arī vairāki uzņēmēji - piemēram viena no Latvijā lielākajām kokzāģētavām "Kurekss", kas darbojas Ventspils novadā. Pašvaldībai ir atbalsta vēstules no vairākiem uzņēmējiem, zemnieku saimniecībām, arī Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta. Kā pastāstīja Vārves pagasta pārvaldniece Gunita Ansone, arī pasažieru pārvadātājs "Ventspils reiss" esot izrādījis interesi parakstīt šādu atbalsta vēstuli. Atbalsta vēstules, tāpat kā iedzīvotāju parakstus, pašvaldība plāno nosūtīt SM un "Latvijas valsts ceļiem", lai vērstu uzmanību, cik aktuāla ir problēma ar slikto ceļa stāvokli. Pēc Ansones teiktā, uzņēmēji pat esot gatavi rīkot protesta akciju, ja ceļa stāvokļa uzlabošanai drīzumā nekas netiks darīts.

Ventspils novadā līdz šim savākti 777 iedzīvotāju paraksti, bet Ventavas ciemā parakstu vākšana vēl turpinās. Kā skaidroja Ansone, Ventspils-Kuldīgas ceļu ikdienā izmanto vairāku Ventspils novada pagastu iedzīvotāji, lai nokļūtu Ventspilī, kā arī pa to pārvietojas uzņēmēji un zemnieki ar savu tehniku, nemaz nerunājot par to, ka P108 ir valsts reģionālais autoceļš, kas savieno Ventspili, Kuldīgu un Saldu, turklāt pa šo ceļu no Ventspils jābrauc arī, lai nokļūtu līdz pagriezienam uz Liepāju.

 
Visi komentāri
 
ZX 8.marts 2018 18:11
1 0 Atbildēt

iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Renault EZ-GO - robotizētais transports pilsētai un kopbraukšanai - divas paralēlās pasaules.

Redaktors 8.marts 2018 19:03
0 0 Atbildēt

Un ???

Pļurkt 8.marts 2018 19:52
10 33 Atbildēt

Kāda vēl tur ceļa ātrāka sakārtošana!!!

Ļaujiet čaļiem naudiņu atmazgāt!

Tāda dīkdienība kāda valda pašlaik uz ceļu remontiem, komunistiem pat sapņos nevarēja rādīties!!

Pēdējie dzērāji komunistu laikos strādāja krietni naskāk un kvalitatīvāk!

650 8.marts 2018 20:10
2 1 Atbildēt

Ko tur brīnīties- pa ziemu 3-4 dzērāji ar lāpstām rokās pastaigāsies, bet Pavasarī (kad kļūs siltāks un varēs pielaist) priekš atmazkas atdzīs kādu tehnikas vienību.Pievienotais foto gan nav no turienes, bet pats Mehānisms ir redzams un jebkuram saprotams.Sarkanais deg, darbi kūsā nepajokam,vismaz 69 darbinieki tur aktīvi rosās...Vārves pašvadībai būtu laiks iesniegt pašlikvidācijas plānu, jo tie kkādi 777 paraksti te nevienu galīgi nep-iš.

Conqueror 8.marts 2018 20:37
0 0 Atbildēt

Bēdīgi, bēdīgi. Tādi ceļu posmi ir daudz

Kuldīdzniece 8.marts 2018 21:46
1 1 Atbildēt

Tas posms tiešām ir vnk šausmīgs. Man Ventspilī dzīvo meita, lai pi viņas aizbrauktu ciemos, ir jāsalauž auto. Bedres ir daudz, vai nu jālido ar lielu ātrumu vai jabrauc ar 30 km st.

viencexperc 12.marts 2018 9:46
0 0 Atbildēt

Vai tad pa to ceļu kāds brauc? Tā taču neapdzīvotā kurzeme.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti