LVC: lielākais izaicinājums mobilitātei – lielais grants autoceļu īpatsvars 6

 

Foto: iAuto.lv

Latvijas Valsts Ceļi | 13.aprīlis 2018 14:55

Lielākais izaicinājums mobilitātei Latvijā ir lielais grants autoceļu īpatsvars, to ikgadējā ceļu nozares konferencē uzsvēra VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Jānis Lange. Vairāk nekā puse valsts autoceļu – 11 000 kilometru jeb 55 procenti ir ar grants segumu. Gandrīz visi šie ceļi ir vietējās nozīmes, ar mazu satiksmes intensitāti un lielu finansējuma deficītu.

Pēdējo 25 gadu laikā ieguldījumi valsts autoceļos ar grants segumu praktiski netika veikti, tajos arī nedrīkst ieguldīt arī Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu. Tāpēc ir izveidojusies situācija, ka mums valsts autoceļu tīklā ir ļoti labi, komfortabli autoceļi vai posmi, uz kuriem ir iespējams ieviest arī jaunās tehnoloģijas, kā tas, piemēram, šogad notiks uz Via Baltica, un vienlaicīgi vairāk nekā puse autoceļu dažus mēnešus gadā ir grūti izbraucami un nenodrošina iedzīvotājiem labas mobilitātes iespējas un iespēju attīstīt reģionus.

Šogad grants seguma ceļu remontiem ir atvēlēts rekordliels finansējums, kas ir gandrīz četras reizes lielāks, nekā bija pērn, un tie ir 35 miljoni eiro. Par šiem līdzekļiem tiks sakārtoti 98 grants ceļu posmi visos reģionos - kopumā 400 kilometri. Salīdzinājumam 2014. gadā grants ceļos tika ieguldīti 2,8 miljoni eiro, 2015. gadā – 3,7 miljoni eiro, 2016. gadā 8,9 miljoni eiro un 2017. gadā – 9,1 miljons eiro, kas ir neliela daļa autoceļiem atvēlēta valsts budžeta.

Kā zināms, šodien Rīgā notiek ikgadējā ceļinieku konference Valsts ceļu tīkla nākotne: iespējas un izaicinājumi. Konferencē piedalās 300 dalībnieku: ceļu nozares speciālisti, pašvaldību vadītāji, ceļu būvniecības uzņēmumu vadītāji, valsts pārvaldes un nevalstisko organizāciju pārstāvji un citi speciālisti.

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 14.aprīlis 2018 9:02
0 1 Atbildēt

Autoceļš Tilža-Pazlauka. Valsts autoceļš, bet sajūta gluži kā tādā izmirkušā kartupeļu laukā.

www.la.lv/nezini-vai-ti...op-dublu-masa/

Izzagt valsts naudu vajag mazāk!

... un ja arī kādu VALSTS ceļu remontē, tad jāsataisa tā lai jau pirmajā gadā tas nesabruktu!! Kaut gan tā tā pati vien izzagšana vien ir! No sākuma sadala naudu, tad par pārpalikumiem mēģina kaut ko uzsliet imitējot pasūtījuma izpildi.

valsts 16.aprīlis 2018 8:55
1 0 Atbildēt

Pirmkār, tas nav valsts autoceļš. Otrkārt, apkārtējo zemju un mežu īpašnieki gadiem ilgi nav tīrījuši savus īpašumus, degradējot grāvju un meliorācijas sistēmas. Padomju laikā šis ceļš bija labā stāvoklī, kā "saimnieki" atguva zemes, tā viss iet pakaļā.

Pļurkt 16.aprīlis 2018 17:57
0 1 Atbildēt

Dirsa - iespraud sev pakaļā savus prātuļojumus!!

VALSTS vispār NEKAD nav remontējusi grants ceļus kopš "neatkarības" atgūšanas!!

Reizi gadā nobraukt ar greideri, nenozīmē remontēt vai kaut vai kopt!! Valstij ir jākopj grāvji gar valsts ceļiem nevis zemniekiem!

Dirsā, dirsā bāz savus idiotismus un izdomājumus.

valsts 16.aprīlis 2018 18:50
1 0 Atbildēt

Nu bet es jau rakstīju, tas nav VALSTS autoceļš un valstij to nav jāremontē.

Lai vietējie sametās un uzbūvē jaunu, nav nemaz tik grūti:

Apnikuši šitie gaudotāji. Mūsdienās ne dzīvesvieta, ne darbavieta netiek noteikta obligātajā sadalē. Dzīve laukos ir dzīve kūrortā, par ko ir jāpiķo atsevišķi. Nu tad arī piķo...

p.s. ko dod ceļmalas grāvja kopšana, ja tam nav noteces caur nekoptajiem privātajiem grāvjiem?

anonimikis 16.aprīlis 2018 21:41
0 0 Atbildēt

Pusi grants ceļu varētu norakt un granti sabērt uz atlikušajiem. Pēc 10 gadiem procedūru atkārtot.

Pļurkt 17.aprīlis 2018 7:21
0 0 Atbildēt

Neuzminēji!! Tur vairs grants nav palicis, jo kopš 90-tajiem ne vienu tačku neviens nav uzbēris! Tieši tāpēc jau šie ceļi brūk un jūk, ne jau no slodzes, kura ir samazinājusies par kārtru vismaz.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti