Rīgas pašvaldības pārstāvis: Lielākie ielu remontdarbi sāksies "burtiski nākamnedēļ" 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 11.maijs 2018 8:32

Rīgā "burtiski nākamnedēļ" sāksies Brīvības ielas remonts starp Bruņinieku ielu un VEF tiltu, līdz ar to iedzīvotājiem jārēķinās ar krietni lēnāku satiksmi, šorīt Latvijas Radio pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Kā citus lielākos šovasar plānotos remontdarbus Jakrins nosauca darbus Merķeļa ielā, Kalpaka bulvārī un Salu tilta rekonstrukcijas otro kārtu.

Jakrins uzsvēra, ka remontdarbi tiks organizēti tā, lai maksimāli nodrošinātu kustību sabiedriskajam transportam, bet arī privātā transporta lietotājiem ielas būšot izbraucamas.

Ierēdnis cer, ka darbi tiks paveikti kvalitatīvi un noteiktajos termiņos, turklāt būvnieki arī spēs nodrošināt jēdzīgu darbu organizāciju. Konkursi par darbu veikšanu ir noslēgušies, "cipari ir fiksēti" un sadārdzinājumiem nevajadzētu būt, piebilda Jakrins.

Tikmēr opozīcijā esošās "Vienotības" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis ir vērsies pie Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja Vadima Baraņņika ar prasību nekavējoties sasaukt ārkārtas sēdi par apjomīgajiem ielu remontdarbiem Rīgā.

"Rīgas domes plānotie ielu remontdarbi šovasar būšot vēl apjomīgāki nekā pērn, un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) publiski pauda, ka šajā vasarā galvaspilsētā būs jārēķinās ar krietni lielākiem sastrēgumiem, prognozējot, ka nākamajos gados būšot vēl sliktāk. Pamatojoties uz šo informāciju un ņemot vērā iepriekšējo negatīvo ielu remontdarbu organizēšanas pieredzi iepriekšējos gados, aicinu sasaukt Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdi par šovasar plānotajiem ielu remontdarbiem. Vēlamies pārliecināties, ka remontdarbu organizatoriskā puse nekaitēs visu satiksmes dalībnieku drošībai un ērtībai," paziņojis Ķirsis.

Opozīcijas politiķis lūdz uz sēdi sagatavot detalizētu informāciju par plānotajiem ielu remontdarbiem, plānotajiem darbu izpildes termiņiem un iecerētajām darbībām, lai nepieļautu iepriekšējo gadu kļūdas remonta darbu organizēšanā. Kā ziņotāju par šiem jautājumiem Ķirsis lūdz uzaicināt Jakrinu. Ķirsis atzīmējis, - ja ārkārtas sēde netiks sasaukta saprātīgā termiņā, viņš aicinās opozīcijas deputātus sasaukt Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdi.

Savukārt runājot par Rīgas tiltu stāvokli, Jakrins atzina, ka tiltos pēdējo gadu laikā nav pietiekami investēts. Pēc ierēdņa vārdiem, Vanšu un Zemitānu tiltu sakopšana ir starp departamenta prioritātēm.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iciks 11.maijs 2018 10:01
5 1 Atbildēt

Tā jau allaž. Neko nedara - slikti. Dara - arī tad nav labi. Lielā pilsētā pat ļoti pārdomāti remontējot nozīmīgas ielas, jārēķinās ar gana lielām neērtībām.

rīdzenieks 12.maijs 2018 14:33
3 1 Atbildēt

Sastrēgumus nerada remonti, bet ikrīta lauķu migrācija. Nodokļus maksāt Rīgai negrib, bet iebraukt un noparkoties grib kā kungi.

WONDERWHY 11.maijs 2018 11:25
1 1 Atbildēt

Dziesmu svētki, ielu remonti, viss no tā izrietošais bardaks. Ušakovu apēdīs bez sāls.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti