Autoceļu uzturētājs aicina autovadītājus ievērot ātruma ierobežojumus bedru remontdarbu laikā 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.maijs 2018 10:11

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) aicina autovadītājus bedru remontdarbu laikā ievērot ceļu satiksmes noteikumus, ātruma ierobežojumus un remontdarbu posmos braukt īpaši piesardzīgi, informēja LAU pārstāvji.

LAU pārstāvji norādīja, ka pērn bedru remontdarbu laikā notikuši vairāki ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta LAU tehnika un darbinieki. Remontdarbu vietas tiek aprīkotas atbilstoši normatīviem, lai LAU tehnika būtu autovadītājiem labāk pamanāma, piemēram, gaismas elementi, mirgojošās bultas, pārvietojami ceļa zīmju vairogi, tomēr joprojām ir gadījumi, kad autobraucēji neievēro brīdinājuma un ātruma ierobežojošās zīmes.

Lai informētu ceļu lietotājus par posmiem, kuros konkrētajā brīdī norit darbi, LAU tehnika tiek aprīkota ar GPS iekārtām, tās darbam tiešsaistes režīmā varēs sekot VAS "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapas kartē. Sākotnēji tajā būs pieejama informācija par Pierīgas reģionu, kur ir intensīvākā satiksme, savukārt līdz jūnija vidum paredzēts aprīkot arī pārējo tehniku, lai autobraucēji visā valsts teritorijā varētu sekot līdzi tam, kurās vietās uz autoceļiem strādā LAU remontbrigādes.

Remontdarbi uz asfalta seguma ceļiem tiek veikti prioritārā secībā. Vispirms bedres tiks saremontētas uz galvenajiem un svarīgākajiem reģionālajiem autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, bedru remonts uz A uzturēšanas klases autoceļiem jāveic līdz 1. jūnijam, uz B uzturēšanas klases autoceļiem līdz 15.jūnijam, uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem līdz 1.jūlijam. Bedres, kuras rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā.

Plānots, ka bedru remontu šogad veiks aptuveni 84 remontbrigādes. Līdz ar to cilvēku skaits, kas tiks nodarbināts uz ceļa un atradīsies bīstamajā zonā, būs liels, atzīmēja LAU.

Remontdarbu vietās tiek noteikti īslaicīgi satiksmes ierobežojumi. Lokāli tiek sašaurināta brauktuve un ierobežots braukšanas ātrums. LAU aicina autovadītājus būt tolerantiem, ievērot ceļu satiksmes noteikumus, īpaši ātruma ierobežojumus un distanci starp transportlīdzekļiem, un adekvāti izvērtēt situāciju uz ceļa, lai nepieciešamības gadījumā varētu nekavējoties apturēt transportlīdzekli. Remontdarbi tiek veikti ceļu lietotāju ērtībām un drošībai.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
torkjis 16.maijs 2018 16:47
4 0 Atbildēt

Savukārt autovādītāji aicina LAU noņemt ātrumu ierobežojošas zīmes līdz ar remondarbu beigšanu. Ļoti bieži redzams, ka remonts pabeigts, uz ceļa nav ne strādnieku, ne tehnikas, bet toties ir zīme 70, kuru nekautrējas izmantot cp.

Monarch 16.maijs 2018 13:01
3 1 Atbildēt

Zīmes ievēroju! Bet lieku tām virsū tikpat lielu kluci, kādu liek šī marasmātiskā valdība autobraucējiem visus šos gadus, nolaižot ceļus līdz šādiem absurdiem pampakiem, ko lepni dēvē par remontu...

AnsisR 16.maijs 2018 15:39
1 3 Atbildēt

Nē, nē! Visi brauks ar 110km/h, tur kur zīme 70, un pēc tam ņaudēs internetā, ka ceļi tik slikti, ka pārsistas riepas un hadene beigta.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti