Satiksmes ministrs: valsts ceļu tīklā būvniecības sezona ir uzsākusies savlaicīgi 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Valsts Ceļi | 19.maijs 2018 9:56

“Pateicoties savlaicīgi izsludinātajiem iepirkumiem, būvniecības sezona valsts ceļu tīklā ir iesākusies savlaicīgi, izmantojot labvēlīgos laika apstākļus.

Darbi plānoti vairāk kā 150 objektos visā valstī, vasaras vidū plānots sākt arī līdz šim vērienīgākos darbus uz valsts vietējās nozīmes ceļiem ar grants segumu,” šodien, apmeklējot divus būvniecības objektus uz reģionālajiem autoceļiem Jelgavas apkārtnē norādīja Satiksmes ministrs Uldis Augulis.

“Darbi uz abiem autoceļiem kurus šodien apsekojām bija ilgi gaidīti, abi jau sen nebija piedzīvojuši remontdarbus, taču ir nozīmīgas satiksmes artērijas novada un reģiona mērogā. Vēl lielāks remontdarbu deficīts ir uz vietējiem autoceļiem, tāpēc šogad tajos tiks ieguldītas rekordlielas investīcijas. Lielākā satiksmes intensitāte ir uz galvenajiem autoceļiem, tas ir fakts, tomēr, rūpējoties šo teritoriju attīstību, mums ir jānodrošina mobilitāte arī reģionos,” uzsvēra ministrs.

Kopā ar U.Auguli būvniecības objektus apsekoja arī VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, LVC būvniecības projektu vadītāji un inženieri.

Kopā ar U.Auguli būvniecības objektus apsekoja arī VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, LVC būvniecības projektu vadītāji un inženieri.

Satiksmes ministrs apmeklēja Līvbērzes pagastu, kur uzsākta reģionālā autoceļa Jelgava (Tušķi)–Tukums (P98) segas pārbūve piecu km garā posmā no Grīvas līdz tiltam pār Auces upi (0.00-5,30. km). Būvuzņēmējs SIA Igate tur būvēs jaunu rotācijas apli krustojumā ar autoceļu Jelgava–Dobele–Annenieki (P97), sešas autobusu pieturvietas un ierīkos apgaismojumu, kā arī pārbūvēs tiltu par Auces upi. Būvdarbu izmaksas ir 4, 8 milj. eiro (ar PVN) un projekts tiek līdzfinansēts no ERAF.

Ministrs arī apskatīja remontdarbus vēl vienā objektā uz P98, kur notiek ceļa seguma atjaunošana gandrīz 19 km garā posmā no tilta pār Auci līdz Liepājas šosejai (A9) (5,30.-23,92. km). Arī šajā objektā būvdarbus veic SIA “Igate”. Pēc LVC pasūtījuma, būvnieks uz autoceļa Jelgava (Tušķi)–Tukums atjaunos 24 autobusu pieturvietas, izbūvēs caurtekas un atjaunos drošības barjeras pie tilta pār Vecbērzes upi. Projekta līgumcena ir 1,6 milj. eiro (ar PVN). Abus objektus plānots pabeigt šogad.

Kopā ar LVC vadību, ministrs U. Augulis apsekoja arī būvdarbus uz autoceļa Jelgava–Iecava (P93), kur pilnībā tiek pārbūvēts posms no krustojuma ar valsts galveno autoceļu Rīga–Jelgava–Lietuvas rob. (Meitene) (A8) līdz Pēdām (3,27.- 8,94. km).

Uz Jelgavas–Iecavas ceļa būs jauns asfaltbetona segums trīs kārtās. Tur tiks izbūvēta apgaismota gājēju ietve. Būvdarbus plānots pabeigt 2019. gadā, tos veic SIA “Strabag”. Līgumcena ir 6,2 milj. eiro (ar PVN).

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 19.maijs 2018 19:02
2 0 Atbildēt

Arī tur braucu un nesapratu kā var tik nelīdzenu segumu uzbūvēt? Par daudz atļauj smēķēt pie stūres mehanizatoriem marihuānu?

WONDERWHY 19.maijs 2018 13:28
1 0 Atbildēt

Vakar braucu Tukums - Jelgava. Tas jaunais ceļš ir kā pa viļņiem. Nevienā vietā nav līdzens. Protams, ir labāk kā bija. Un LIELS, LIELS fuj par izfrēzētu gabalu pretī saimniecībai, kur nav nevienas brīdinājuma vai ātruma ierobežojuma zīmes. Braucot pat 70 tur ratus var pārsist pret to kanti Jelgavas virzienā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti