"Latvijas autoceļu uzturētājs" plāno vairāk nekā 50 autoceļu posmos sakārtot ūdens atvades sistēmu 43

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.augusts 2018 7:46

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" plāno vairāk nekā 50 autoceļu posmos sakārtot ūdens atvades sistēmu, kā arī valsts grants autoceļiem gandrīz 30 kilometru garumā veikt dubultās virsmas apstrādi, aģentūru LETA informēja "Latvijas autoceļu uzturētāja" pārstāvji.

Kompānijas valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors sacīja, ka ūdens atvades sistēmas sakārtošana grants ceļiem ir "Latvijas autoceļu uzturētāja" šīs vasaras darba prioritāte. "Kopumā esam izveidojuši sarakstu ar vairākiem simtiem ceļu posmu uz kuriem ir nepieciešams veikt ūdens atvades sakārtošanas darbus. Pieejamā finansējumā plānveidīgi šos darbus veiksim katru gadu," viņš teica.

Nešpors piebilda, ka ūdens atvades sistēmu sakārtošana ir plānota tajos ceļu posmos, kuros pavasarī un rudenī šķīdoņa dēļ ir apgrūtināta ceļa caurbraucamība. "Šogad iekšējo līdzekļu ekonomijas rezultātā ir rasts papildu finansējums gandrīz 10% apmērā, līdz ar to šovasar varēsim izdarīt vairāk nekā iepriekšējā gadā," viņš sacīja.

Ūdens atvades sakārtošanas darbos ietilpst grāvju tīrīšana, caurteku tīrīšana vai to bojāto posmu nomaiņa, nomaļu grunts uzauguma noņemšana, krūmu ciršana. Katrā no autoceļu posmiem veicamie darbi ir dažādi.

"Latvijas autoceļu uzturētāja" pārstāvji arī informēja, ka līdz šim grants autoceļiem dubultās virsmas apstrāde ir veikta 309 kilometru garumā. Galvenie ieguvēji ir iedzīvotāji, kuri dzīvo autoceļu apkaimē, un autovadītāji, jo novērsta turpmāka ceļa seguma putēšana un nodrošināti komfortablāki braukšanas apstākļi, kā arī ceļš vairs nav jāgreiderē. Autoceļa virsmas segums iegūst asfaltam līdzīgu segumu, tomēr segums nav pielīdzināms asfalta seguma noturībai. Līdz ar to segumu var sabojāt intensīva kravas autotransporta satiksme vai pārgalvīga manevrēšana.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometru, no tiem 9092 kilometri ir autoceļu ar melno segumu, bet 10 989 kilometri ir grants autoceļu. Tāpat ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

 
43 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usaexperc 10.augusts 2018 18:54
22 0 Atbildēt

Pietrūka faktu, truliķi? Pajautā tupelei, moška viņa kautko var ieteikt. Jeb varbūt tā ir riktīga kaloša vai garais zābaks.

Bet ja par tēmu, tad grāvju piedirsējiem būtu jāmaksā arī par grāvju tīrīšanu vai arī pašiem tos jātīra. Tā kā tas ir attīstītajās valstīs.

usaexperc 9.augusts 2018 18:09
21 0 Atbildēt

Vai zemnieks pēc likuma drīkst piesārņot valsts grāvjus ar notekūdeņiem un sanesēm no savas zemes?

usaexperc 10.augusts 2018 20:49
10 0 Atbildēt

Truliķi, tajā video gandrīz visus pasākumus veic paši attīstītie zemnieki par savu naudu, sakārtojot savas darbības rezultātā radušās sekas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti