Pēc tilta sagrūšanas Dženovā Itālijas premjerministrs izsludina reģionā ārkārtas stāvokli 12

 
Nozare.lv | 16.augusts 2018 10:43

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte trešdien uz 12 mēnešiem izsludinājis ārkārtas stāvokli Ligūrijas reģionā, kur Dženovā, sagrūstot tiltam, otrdien dzīvību zaudēja vismaz 39 cilvēki.

Precīzs bojāgājušo skaits vēl nav zināms, jo tilta drupas vēl nav pilnībā pārmeklētas.

Ārkārtas stāvokļa izsludināšana ļāvusi piešķirt reģionam piecus miljonus eiro no nacionālā ārkārtas situāciju fona.

Konte arī apstiprināja, ka valdība gatavojas anulēt līgumu ar privāto autoceļu uzņēmumu "Autostrade per l'Italia", kas atbildēja par Dženovā sabrukušā tilta apkopi un apsaimniekošanu.

"Šī ir traģēdija, kas nav pieņemama modernā sabiedrībā, un šī valdība darīs visu, kas ir tās spēkos, lai novērstu šādu gadījumu atkārtošanos," paziņoja Konte.

Premjers sacīja, ka bojāgājušo skaits, visticamāk, vēl pieaugs.

Kā vēstīja itāļu mediji, otrdien ap plkst.12 (plkst.13 pēc Latvijas laika) spēcīgas lietusgāzes laikā Dženovā iegruva aptuveni 200 metru garš Morandi tilta posms.

30 līdz 35 vieglās automašīnas un trīs kravas auto nogāzās no 45 metru augstuma upes gultnē, uz dzelzceļa sliedēm un divām noliktavām.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
eidis 16.augusts 2018 15:01
2 1 Atbildēt

Šis ir tiešas mafijas darbības sekas un iemesli tie paši kas Maximai - alkatība. Viņiem jau iepriekš bija gana daudz brūkošu skolu un citu publisko ēku.

AI vai MI 16.augusts 2018 23:23
2 0 Atbildēt

Tavs pienākums tagad ir-ik dienu vismaz stundu stāvēt zem katra tilta,kuru sastopi savā ceļā.Tad vismaz stundu būs miers no Tevis,vai arī uz mūžu.

650 16.augusts 2018 12:06
1 1 Atbildēt

Tur IT vietējais zemtiltes iemītnieks tak stāsta, kā 60tajos pāris metrus virs tām dzelzceļniekiu dzīvojamrajona mājām uzcēla to hlama monstru.Kā iedzīvotāji protestēja un kā speci brīdināja, bet to neviens pat neklausījās.Tieši tāpat kā tas tur piekasīgi nekaunīgais iAuto lasītājs, kurš te viendien bildēja salauztās bezsaimnieka barjeras uz dienvidnieka un kā tie stulbeņi nejēgas panikas cēlāji, kuri nepieklājīgi lūrēja zem vantinieka no apakšas uz augšu.Televizors vakar teica, ka “skauģiem” pašlaik ievērības cienīgi liekoties arī tas, ka (izrādās ka,,) tas itāļu megauzņēmums Autostrade/Italia nodokļus īstenībā maksājot tā mistiski un tā ne visai daudz kaut kur tur figzin kur Luksemburgā un uttt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti