Fotoreportāža: Rendā pēc pārbūves atklāts tilts pār Abavu (+ FOTO) 7

 

Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Valsts Ceļi | 30.novembris 2018 14:19

Rendā atklāts pārbūvētais tilts pār Abavu uz autoceļa Talsi–Stende–Kuldīga (P120) tā 27,8. kilometrā. Šogad tiltam arī ir apritējuši 80 gadi.

Tilta pārbūvi veica SIA Tilts, un darbu līgumcena ir 954,5 tūkstoši eiro (ar PVN). Būvdarbu laikā ir pastiprinātas tilta sijas, izbūvēta jauna brauktuves konstrukcija, atjaunota hidroizolācija un segums, kā arī uzbēruma nostiprinājumi. Tilts ieguvis jaunu apgaismojumu un ietvi, kā arī drošības barjeras. Pēc pārbūves tilts ir kļuvis par gandrīz metru platāks – tas ir 62,5 m garš un brauktuves platums tagad ir 7 m.

Tā kā tiltam tika veikta pastiprināšana uzstādot papildus stiegrojumu sijām, būvdarbu laikā tika uzstādīti arī 16 sprieguma mērītāji un pārbaudes ar slodzi laikā tika  izmērīti faktiskie spriegumi konstrukcijās.

Turpmāk, piesaistot Rīgas Tehniskās Universitātes speciālistus, paredzēts veikt mērījumus tilta ekspluatācijas laikā, gadījumos, kad pār tiltu pārvietosies smagsvaru slodzes.

Savulaik pie Rendas bija plostu pārceltuve, ko vēlāk nomainījis koka tilts. 1936.-1938. gadā koka tilta vietā izbūvēts betona tilts. Tilta būvniecībai nepieciešamais cements tolaik tika vests no Zviedrijas, bet pārējie izejmateriāli bija vietējas izcelsmes. Kopš tilta būvniecības apjomīgi remontdarbi tam nav veikti, vien pāris reizes atjaunots brauktuves segums. Taču tilta ekspluatācijas rezultātā bija bojāti siju gali. Arī tilta nestspēja bija prasībām nepietiekama, bet brauktuves platums bija kļuvis mūsdienām par šauru.

Tilta atklāšanā piedalījās VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, SIA Tilts valdes loceklis un Būvniecības departamenta direktors Artjoms Gridņevs un Rendas pagasta pārvaldes vadītāja Kristīne Kuzmina.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 30.novembris 2018 18:17
5 17 Atbildēt

pa to tiltu vispār kāds brauc?

dab 30.novembris 2018 21:27
5 0 Atbildēt

tava mamma brauc mani apciemot

GTD2 1.decembris 2018 10:16
2 0 Atbildēt

kapēc lai nebrauktu experc laikam tipisks Rīdzinieks ,kas dzīvē ārpus savas Rīgas nekad nav bijis, zināšanai varu paskaidrot, ka par to tiltu no Kuldīgas brauc cilvēki uz Tavā izpratnē vienīgo pilsētu Rīgu,un starp citu kuldīgā arī dzīvo cilvēki, iesaku atbraukt un apskatīt, ja vien bendzīns nav žēl

viencexperc 3.decembris 2018 5:47
3 1 Atbildēt

Tu redzēji, kur tā Renda atrodas? Dibenā.

Lai no Kuldīgas brauktu uz Rīgu, un ja negrib brauukt pa normaliem ceļiem, daudz labak braukt pa P121 ( cauri Kabilei uz Tumi)

Rendā dzīvo 333 cilvēki, Stendē 1780.

Kopā ap 2000.

viencexperc 3.decembris 2018 5:49
7 0 Atbildēt

Es domāju, ceturtajā fotogrāfijā arī redzami visi Rendieši.

Pārējie tikai skaitās Rendiesi uz papīra, jo strādā un dzīvo Rīgā.

ezis71 1.decembris 2018 21:19
0 2 Atbildēt

Mjā,Latvijas autoceļu marķējums totālā dirsā.Talsi-Stende-Kuldīga,vai tad kāds uz Kuldīgu no Rīgas brauks caur Talsiem,vienīgi kāds pajoliņš.Pareizāk būtu Kandavas pagrieziens,Kandava-Sabile-Renda-Kuldīga.Tas tāpat kā aiziet pie urologa un sūdzēties par iekaisušu krāniņa ādiņu un prasīt kā to ārstēt.Un ārsta atbilde būs kad ādiņu ar krēmu var ieziest caur dirsu.

andrejs 2.decembris 2018 14:18
1 0 Atbildēt

tu tups esi vai kā?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO)

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti