Padomi, kā nomazgāt auto tikai piecas ar pusi minūtēs, iekļaujoties divu eiro budžetā 22

 

Foto: Publicitātes attēls

Baltijas Komunikāciju Centrs | 9.augusts 2017 9:03

Latvijā strauji pieaug atklātā tipa auto mazgātavu skaits. Sadarbojoties ar banku “Citadele”, “Wash and Drive” vien pēdējā gada laikā savu tīklu papildinājis ar piecām mazgāšanas stacijām. Septiņus ieteikumus, kā nepārtērēt, izmantojot pašapkalpošanās auto mazgāšanas vietas, min tīkla “Wash and Drive” īpašnieks Augusts Iesalnieks.

Sāc ar vējstikla attīrīšanu
Bieži vien autovadītāji sūdzas par “kukaiņu uzbrukumu” spēkrata priekšējam logam un buferim. Lai novērstu atstātās sekas, 65 līdz 80 sekundēs centies priekšējās virsmas nosmidzināt ar ūdeni, kam piejaukts kukaiņus šķīdinošs līdzeklis.

Priekšskalošanu sāc no mašīnas augšpuses
Lai iekļautos iepriekš minētajā budžetā, šis solis jāpaveic vien 40 sekundēs. Priekšskalošanas procesā centies turēt mazgāšanas pistoli 30 cm attālumā no virsmas. Mazgāšanu sāc no augšpuses, tādā veidā ietaupīsi laiku, un visi netīrumi notecēs uz leju.

Auto mazgāšanu turpini ar riteņiem
Bremžu putekļus var notīrīt ar speciālu ķīmiju, tās iedarbībai nepieciešamas divas minūtes. Šo darbību iespējams paveikt ātri, vien 30 līdz 40 sekundēs. Atceries, ka bremžu putekļu attīrošajai ķīmijai jāiedarbojas divas minūtes. Kamēr noris šis process, ķeries pie nākamā darba.

Noklāj visu automašīnas virsmu ar putām
Nonākot līdz šim posmam, ņem mazgāšanas pistoli ar speciālo birstes uzgali ar mīkstajiem sariem. Svarīgi šo soli veikt tikai pēc skalošanas, pretējā gadījumā var saskrāpēt lakoto spēkrata virsmu. Lai iekļautos budžetā, centies noputot auto minūtes laikā.

Nomazgā automašīnu ar augstspiediena strūklaku
Turot augstspiediena mazgāšanas pistoli 50 cm attālumā no auto virsmas, noskalo netīrumus un putas ar aukstu ūdeni. Ķīmija, kuru iepriekš uzklāji uz riteņiem, būs iedarbojusies, tāpēc ar aukstā ūdens šalti varēsi to viegli aizskalot. Šo darbību centies paveikt 35 līdz 45 sekundēs.

Vaskošanu sāc no mašīnas augšējās daļas
Izmantojot karstā ūdens šalti, kurai piejaukts speciāli izstrādāts vasks, turot pistoli 80 cm attālumā, noklāj automašīnas virsbūvi. Šo etapu centies paveikt ne ilgāk kā 25 sekunžu laikā.

Punkts uz i – spodrināšana
Turot mazgāšanas pistoli 80 cm attālumā, noskalojiet spēkratu. Demineralizēts ūdens neatstāj nosēdumus un automašīnai ļauj izskatīties īpaši spodrai. Šo posmu centieties paveikt 30 līdz 35 sekundēs.

Ja visus posmus veiksi pēc augstāk esošās instrukcijas, tad varēsiet ietaupīt ne tikai laiku, bet arī naudu.

 
Visi komentāri
 
jaaanis 9.augusts 2017 9:26
10 1 Atbildēt

Apraksts ar paskaidrojumiem ir labs, bet W&D reklāmas nolūkos varēja jau iedot arī video.

Es redzēto un dzirdēto daudz labāk atceros nekā rakstīto.

Ja video redzētu, ka darbonis pēc mazgāšanas aiziet sausām drēbēm un kājām tad, iespējams, kādreiz varētu arī iebraukt izmēģināt.

iAuto 9.augusts 2017 9:31
3 3 Atbildēt

Ar galīgi sausām drēbēm nesanāks viss

nomiks 9.augusts 2017 9:28
0 0 Atbildēt

Paldies.

Es tās dažas reizes, kad izmantoju šo pakalpojumu, arī iekļāvos 2 EUR, bet neizmantoju visas minētās opcijas. Tikai pirmsmazgāšanu, putošanu un skalošanu.

kolumbs 9.augusts 2017 9:31
0 0 Atbildēt

Es ik pa laikam mazgāju (precīzāk sakot, noskaloju) auto šāda tipa mazgātuvēs. Mans secinājums - izmantoju tikai mazgāšanu un skalošanu. Vaskošana un spodrināšana manuprāt nav lietderīga, jo mašīna netiek tik tīra nomazgāta. Attiecīgi var mašīnu noskalot pa 2 eur, ar vaskošanu gan nezinu vai tik ātri sanāks...

artv 9.augusts 2017 9:51
1 0 Atbildēt

Manā vecumā šīs mazgātuves atbaida ar to,ka nav skaidrs.

Kas jādara,konkrēti cik jāmaksā un par ko,cik ilgs atvēlēts.

Vismaz Vecmīlgrāvī instrukcija kā tāda nav,jeb nav saprotama.

Labi ka parādīja kas un kā, moto draugi.

kasinsh79 9.augusts 2017 10:14
1 0 Atbildēt

Nesaprotu to fenomenu, mazgāt saviem spēkiem, maksājot par to naudu Atzīstu tikai: NESTE 123 - ja svarīgs ātrums (4,95 eur ar priekšmazgāšanu, maksājot ar NESTE karti) vai arī normāla pilna servisa mazgātavas, kur mazgā auto ar rokām (ap 7,00 eur ar atlaidi)

viencexperc 9.augusts 2017 10:34
4 0 Atbildēt

Automātiskā mazgāšana neatmaksā tik tīri. Kāpec maksāt to 4,99 par haltūrisku mazgašanu, ja var nomazgāt par 3 eiro pats.

Ir tāds teiciens - "Ja gribi lai kaut kas tiktu izdarīts, dari pats".

Bet par kalpa mazgāšanu, piekrītu. Ja pats negribi, tad lai kāds dzimtscilvēks nomazgā.

kasinsh79 10.augusts 2017 14:07
0 0 Atbildēt

Neste 123 nomazgā perfekti, pēc tam, kad mazgātājs ar augstspiedienu noskalojis no auto netīrumus.

viencexperc 9.augusts 2017 10:31
0 0 Atbildēt

Priekš kam tā priekšskalošana vajadzīga?

Un "vaskošana" un "spodrināšana". Kāds vispār tos izmanto?

ha 9.augusts 2017 14:27
0 0 Atbildēt

priekškalošana vajadzīga, lai samitrinātu netīrumus (parasti gan automazgātavās tā ir ķīmija, ko uzklāj uz auto pirms noskalo un sāk mazgāt ar putām (ja pareizi saprotu, kas šai gadījumā domāts ar priekšskalošan).

Vaskošana neļauj auto pēc tam tik ātri palikt netīram - atgrūž netīrumus.

Spodrināšana - ar šo pašās beigās noskalo auto (es gan parasti izmantoju tikai šo, lai noskalotu), jo pēc tam nepaliek pleķi.

jp 9.augusts 2017 11:06
0 0 Atbildēt

Melnu auto nav iespējams, jāizmanto tur kur ir putu birstes..... piem sky&morā ..... bet lētākais max ātrumā lai butu ok 4,5eur diemžēl, ja gaišas krāsas un haltūrēt tad var pa 2,-

jucis 9.augusts 2017 11:33
2 0 Atbildēt

Reizem iebraucu noskalot auto no dubļiem un rakstā minētais liekas muļķības. Ja ir klātas putas, tās nevar noskalot 40 sekundēs, jo pirmās 20 sekundes pa šļūteni joprojām nāk putas, nevis tīrs ūdens. Es to zinu, jo vienmēr lietoju tikai tīru ūdeni un krīt uz nerviem, ja iepriekšējais klints pēdējās ir lietojis putas, jo tās nekad nebeidz nākt! Nedomāju, ka pa 2 EUR var paspēt vairākas reizes nomainīt ķīmijas režīmus un iekļauties 40 sekundēs uz katru.

eseris 9.augusts 2017 15:20
0 0 Atbildēt

biju skeptiski noskaņots pret šo aparātu, bet reiz (kā tas dažreiz gadās) pamēģināju - ok. Ar 2 EUR var tikt pie normāli nomazgāta auto. (neesmu knauzers un auto nelaizu ka to dara fanātiķi)

cl7lv 9.augusts 2017 18:33
0 0 Atbildēt

Ja auto ir apstrādāts ar keramiku vai labu vasku, tad ar šo var k-cik nomazgāt ( vismaz lielumu dabūt nost var), tā ka drēbes vairs nesmērēs, bet auto spīdums nebūs vienalga tāds, kad ir izmantota rokas mazgāšana.

Atceramies ar putu birsti pa durvīm veikt kustību vertikālā virzienā, (jā, iet daudz ilgāk), ja ievilksiet skrāpējumu, un ar netīru birsti mazgājot ievilksiet skāpējumu lakā, to principā neredzēs.

Pļurkt 9.augusts 2017 18:39
0 0 Atbildēt

Neko tajos automātos nomazgāt nevar!! Apmazgāt vēl var.

Ja gribi lai spīdētu un laistītos, tad apsit dubļus tai automātā, kārtīgi ar putām un švammi nomazgā mājās, pēc kā var braukt uz automātu vēl reizi - noskalot, ievaskot un nopulēt.

Tad patiešām mirdz un laistās.

Lowzs 9.augusts 2017 20:12
1 0 Atbildēt

Izejot caur visām šīm funkcijām,minūte jau pajiet kamēr tas aparāts saprot ka ir nomainīta funkcija.

kikens 9.augusts 2017 20:22
0 0 Atbildēt

Pirmkārt: To birsti labāk neņemt ārā no tā spaiņa kur viņa stāv. Jo ir pilns ar mudakiem kas ar viņu mazgā diskus utml. Ja gribi skrāpēt mašīnu ar viņu tad droši.

Otrkārt: Izejot visu kursu(vairākās EHRLE un Wash&Drive mazgātuvēs) nav izdevies nevienu reizi nomazgāt mašīnu tā lai nepaliek pleķi, ja gribi lai nepaliek pleķi tad ņem rokā mikrošķiedras lupatas un slauki.

Fedja 9.augusts 2017 20:29
0 0 Atbildēt

Jaizmanto spodrinasanas programma kartigi un nepaliek pleki

kikens 9.augusts 2017 21:57
0 0 Atbildēt

TIkko biju mazgāt mašīnu EHRLE jaunajā moikā kur ir arī putas, kārtīgi izgāju cauri visām programmām un tajā skaitā spodrināšanu. Tāpat pleķi. SOrry kamēr dzīvē neredzēšu tikmēr neticēšu ka tā var.

AnsisR 9.augusts 2017 20:44
2 0 Atbildēt

Es labāk braucu uz automātu, tam vismaz nav slinkums pieliekties lai nomazgātu diskus un sliekšņus. Es tikmēr klausos mūziku sēžot mašīnas salonā.

Jimmy 10.augusts 2017 23:54
1 0 Atbildēt

Neiespējamā misija, ja dara,kā rakstīts, tik zibenīgi režīmi nepārsledzas, tā šļūtene jau jādabū tīra.

Bet nu atcerieties, tas ir fairī, autoķīmiju viņi nevar atļauties...

Oskars 11.augusts 2017 0:47
1 0 Atbildēt

ja jāizvēlas, tad labāk izmantot automātiskās mazgātuves, nevis šīs, jo šeit tev ir jāmaksā par to ka pats mazgā, un lai kārtīgi un rūpīgi nomazgātu tas maksā pārāk dārgi, jo iedotais laiks ir īss.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti